Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IMA NEKA TAJNA VEZA Zašto ministrica Marija Vučković šuti o rodnom gradu i inspektoru/trgovcu oružjem Marku Pupiću-Bakraču

Objavljeno

-

Foto: Imperijal

Nakon otkrića još jedne u nizu milijunske nekretnine u vlasništvu najbogatijeg hrvatskog inspektora, Imperijal danas donosi novi nastavak priče o neobičnom odnosu ministrice poljoprivrede RH i njezinog inspektora u Zadru, Marka Pupića Bakrača.

Tekst u cijelosti prenosimo u nastavku:

Prije nego što je ušla u Vladu Andreja Plenkovića Marija Vučković bila je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića. Iz tog perioda datira njezin životopis u kojem su navedene Ploče kao rodni grad. No, kada je postala ministrica uz njezino ime upisan je Mostar kao rodni grad i to na službenim stranicama Vlade RH i Ministarstva. ‘Tko pita ne skita’ – pomislili smo i obratili se ministrici kako bi razriješili dilemu. Osim pokušaja razrješenja enigme njezinog rodnog grada željeli smo saznati kako ona kao resorna ministrica gleda na lik i djelo zadarskog veterinarskog inspektora koji se proslavio u tom gradu kao kritičar HDZ-a koji viče ‘dosta pljačke’ i istu pripisuje ‘kradezeovcima’. Sve to radi iz svojih brojnih vila i posjeda koje teško da je sa suprugom mogao steći kroz legalna primanja. S druge strane zanimalo nas je i legalnost prodaje zaštićenih životinjskih vrsta za koje Pupić – Bakrač kupce nalazi preko Njuškala. Neke oglase postavlja i u radno vrijeme. Nema nezgodnih pitanja već samo nezgodnih odgovora – možda zato šuti Plenkovićeva ministrica poljoprivrede?

Prošli tjedan poslali smo upit ministrici poljoprivrede Mariji Vučković vezano uz kontroverze oko njezinog rodnog grada te zadarskog veterinarskog inspektora Marka Pupića Bakrača koji je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede. Naime, u rujnu prošle godine Ministarstvo poljoprivrede, u kojem je zaposlen, pokrenulo je protiv njega postupak za kršenje etičkog kodeksa. Odmah potom Marko Pupić – Bakrač, državni veterinarski inspektor i županijski vijećnik na listi Akcije mladih, javno se odlučio obratiti svojem Ministarstvu. To pismo objavljeno je u  medijima a u njemu je on oštro napao Ministarstvo i ministricu Vučković. Dio tog pisma citiramo:

U Ministarstvu poljoprivrede detektiran je krak korupcijske mreže koju je uspostavila prijateljica ministrice Marije Vučković Josipa Rimac. Ministrica kaže da nije znala što joj i kako prijateljica radi po Ministarstvu. Kada bih postavio pitanje da li se ministrica pravi glupa ili je glupa ili je u pitanju jedno i drugo vjerojatno bi protiv mene bio pokrenut novi postupak. Zato neću postaviti to pitanje. Jedino logično u cijelom ovom slučaju jest da protiv mene koji se borim protiv korumpiranih i korupcije postupke pokreće Ministarstvo prožeto korupcijom. Naravno simptomatično je i to da ministrica Marija Vučković koja ne vidi svoju odgovornost, ništa neetično i sporno u tome da su joj prijateljica i suradnica splele korupcijsku mrežu ispred nosa potpisuje zahtjev za mojim etičkim progonom’.

Dosad je Pupiću Bakraču uvijek prolazila jednostavna strategija na lokalnom nivou. Ako netko počne čačkati oko njegovih netransparentnih poslova ili interesa on odmah tu osobu ili instituciju prozove preko medija ili društvenih mreža i u većini slučajeva dosad je postizao uspjehe i svoje kritičare tjerao na uzmake. Možda mu je prozivka upalila i kad su posrijedi Ministarstvo poljoprivrede i sama ministrica? Znakovito je kako nismo zaprimili nikakvo očitovanje ministrice Vučković. Naš upit je zaprimljen jer smo nakon slanja dobili automatsku potvrdu primitka iz kabineta ministrice. Slijedi Imperijalov upit kako bi javnost stekla uvid na koja je pitanja ministrica uskratila svoje očitovanje. Nakon uvodnog dijela upita slijede i konkretna pitanja:

Portal Imperijal.net priprema temu o nekim kontroverznim informacijama vezanim uz Vas i postupanje Ministarstva poljoprivrede u odnosu na inspektora i zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. S tim u svezi imamo nekoliko pitanja:

– Kako komentirate podatak na službenim web stranicama Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede na kojima piše kako ste rođeni u Mostaru te podatak s web stranice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj piše kako ste rođeni u Pločama – link. Koji je podatak istinit?

– Zadarski portal Znet (link 1 i link 2 pisao je kako Ministarstvo poljoprivrede te Vi osobno štitite inspektora Marka Pupića Bakrača u čijem je stanu bio policijski pretres – link. Je li to istina?

– Kako komentirate da veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač prodaje arsenal oružje preko Njuškala (dokaz link)?

–  Veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač  prodaje i zaštićene životinjske vrste (čančare) preko Njuškala i navodi kako ima ‘Rješenje o dopuštenju za uzgoj Klasa:UP/I-612-07/15-46/67 URBROJ:517-07-1-1-17-14 – dokaz link. Je li to važeća dozvola i ako jeste je li navedeni predao Godišnji izvještaj o uzgoju kao što nalaže zakon – link?

– Kako komentirate da navedeni tijekom radnog vremena predaje neke od svojih brojnih oglasa na Njuškalo pod profilom Marko097 pa tako i oglas za prodaju para patuljastih majmuna –  link te zaštićenih kopnenih kornjača – link?

– Smatrate li reprezentativnim da veterinarski inspektor pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede učestalo trguje oružjem preko Njuškala o čemu svjedoče oglasi o prodaji pištolja Glock 26 – link, puške Winchester – link, municije kratke devetku – link ali i čitavog niza nekretnina koje svjedoče o iznimnom bogatstvu navedenog – link 1 i link 2?

– Smatrate li da posao veterinarskog inspektora ostavlja navedenom prostor za skrb oko brojnih nekretnina, preprodaje istih ali i brojnih drugih artikala – link kojima se bavi paralelno s poslom državnog inspektora?

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA “Pakao” još danas, lakše ćemo disati već od ponedjeljka. Do Velike Gospe temperature ispod 30°C

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak, uglavnom popodne u dalmatinskom zaobalju. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će sredinom dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 32 do 35 °C.

U ponedjeljak barem djelomice sunčano, na kopnu povremeno uz više oblaka. Kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su ponajprije u unutrašnjosti, ali se mjestimice ne mogu isključiti ni duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, popodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano i ne posve stabilno. Uz više oblaka ponajprije je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a od ponedjeljka se ne može isključiti ni u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena bura, mjestimice i jaka, pod Velebitom povremeno s olujnim udarima. Temperatura zraka niža, na kopnu osjetno.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Večeras u Bibinjama tradicionalna smotra folklora

Objavljeno

-

By

Večeras na Trgu Sri sela u Bibinjama s početkom u 20:30 sati održat će se tradicionalna smotra folklora. U organizaciji KUD Ivan Goran Kovačić – Bibinje, u cjelovečernjem programu predstavit će se niz kulturno-umjetničkih društava iz Zadarske županije, ali i ostatka Hrvatske. Ova prekrasna inicijativa za očuvanjem i predstavljanjem bogate lokalne, regionalne pa i nacionalne kulturne baštine okupit će brojne ljubitelje folklornog izričaja.

– Ovaj događaj iz godine u godinu pokazuje svo bogatstvo naše narodne baštine, čuvajmo, slavimo naše narodno blago, kulturu i običaje – poručio je organizator i predsjednik KUD-a I. G. Kovačić Šime Šimunić, koji nažalost zbog zdravstvenih razloga neće nastupiti sa svojim ˝Veselim Bibinjcima˝, no kako kaže ponosan je kada vidi mlade koji nastavljaju tradiciju.

Večeras na 17. Večeri folklora nastupit će 8 čuvara kulturne baštine svojega kraja: KUD “Carza” – Poličnik, KUD “Bokolje” – Dobropoljana, KUU “Kveštura” – Diklo, IPS “Sokolovi Ravni Kotari” – Slivnica, KUU ˝Fortuna˝ – Ražanac, KUD ˝Dicmo˝ – Dicmo, KUD ˝Družina˝- Pag, te domaćini KUD “Ivan Goran Kovačić” – FS “Veseli Bibinjci”. Poseban gost bit će već tradicionalno uvijek interesantan i originalan bibinjski pjesnik Ante Sikirić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu