Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IMA NEKA TAJNA VEZA Zašto ministrica Marija Vučković šuti o rodnom gradu i inspektoru/trgovcu oružjem Marku Pupiću-Bakraču

Objavljeno

-

Foto: Imperijal

Nakon otkrića još jedne u nizu milijunske nekretnine u vlasništvu najbogatijeg hrvatskog inspektora, Imperijal danas donosi novi nastavak priče o neobičnom odnosu ministrice poljoprivrede RH i njezinog inspektora u Zadru, Marka Pupića Bakrača.

Tekst u cijelosti prenosimo u nastavku:

Prije nego što je ušla u Vladu Andreja Plenkovića Marija Vučković bila je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića. Iz tog perioda datira njezin životopis u kojem su navedene Ploče kao rodni grad. No, kada je postala ministrica uz njezino ime upisan je Mostar kao rodni grad i to na službenim stranicama Vlade RH i Ministarstva. ‘Tko pita ne skita’ – pomislili smo i obratili se ministrici kako bi razriješili dilemu. Osim pokušaja razrješenja enigme njezinog rodnog grada željeli smo saznati kako ona kao resorna ministrica gleda na lik i djelo zadarskog veterinarskog inspektora koji se proslavio u tom gradu kao kritičar HDZ-a koji viče ‘dosta pljačke’ i istu pripisuje ‘kradezeovcima’. Sve to radi iz svojih brojnih vila i posjeda koje teško da je sa suprugom mogao steći kroz legalna primanja. S druge strane zanimalo nas je i legalnost prodaje zaštićenih životinjskih vrsta za koje Pupić – Bakrač kupce nalazi preko Njuškala. Neke oglase postavlja i u radno vrijeme. Nema nezgodnih pitanja već samo nezgodnih odgovora – možda zato šuti Plenkovićeva ministrica poljoprivrede?

Prošli tjedan poslali smo upit ministrici poljoprivrede Mariji Vučković vezano uz kontroverze oko njezinog rodnog grada te zadarskog veterinarskog inspektora Marka Pupića Bakrača koji je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede. Naime, u rujnu prošle godine Ministarstvo poljoprivrede, u kojem je zaposlen, pokrenulo je protiv njega postupak za kršenje etičkog kodeksa. Odmah potom Marko Pupić – Bakrač, državni veterinarski inspektor i županijski vijećnik na listi Akcije mladih, javno se odlučio obratiti svojem Ministarstvu. To pismo objavljeno je u  medijima a u njemu je on oštro napao Ministarstvo i ministricu Vučković. Dio tog pisma citiramo:

U Ministarstvu poljoprivrede detektiran je krak korupcijske mreže koju je uspostavila prijateljica ministrice Marije Vučković Josipa Rimac. Ministrica kaže da nije znala što joj i kako prijateljica radi po Ministarstvu. Kada bih postavio pitanje da li se ministrica pravi glupa ili je glupa ili je u pitanju jedno i drugo vjerojatno bi protiv mene bio pokrenut novi postupak. Zato neću postaviti to pitanje. Jedino logično u cijelom ovom slučaju jest da protiv mene koji se borim protiv korumpiranih i korupcije postupke pokreće Ministarstvo prožeto korupcijom. Naravno simptomatično je i to da ministrica Marija Vučković koja ne vidi svoju odgovornost, ništa neetično i sporno u tome da su joj prijateljica i suradnica splele korupcijsku mrežu ispred nosa potpisuje zahtjev za mojim etičkim progonom’.

Dosad je Pupiću Bakraču uvijek prolazila jednostavna strategija na lokalnom nivou. Ako netko počne čačkati oko njegovih netransparentnih poslova ili interesa on odmah tu osobu ili instituciju prozove preko medija ili društvenih mreža i u većini slučajeva dosad je postizao uspjehe i svoje kritičare tjerao na uzmake. Možda mu je prozivka upalila i kad su posrijedi Ministarstvo poljoprivrede i sama ministrica? Znakovito je kako nismo zaprimili nikakvo očitovanje ministrice Vučković. Naš upit je zaprimljen jer smo nakon slanja dobili automatsku potvrdu primitka iz kabineta ministrice. Slijedi Imperijalov upit kako bi javnost stekla uvid na koja je pitanja ministrica uskratila svoje očitovanje. Nakon uvodnog dijela upita slijede i konkretna pitanja:

Portal Imperijal.net priprema temu o nekim kontroverznim informacijama vezanim uz Vas i postupanje Ministarstva poljoprivrede u odnosu na inspektora i zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. S tim u svezi imamo nekoliko pitanja:

– Kako komentirate podatak na službenim web stranicama Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede na kojima piše kako ste rođeni u Mostaru te podatak s web stranice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj piše kako ste rođeni u Pločama – link. Koji je podatak istinit?

– Zadarski portal Znet (link 1 i link 2 pisao je kako Ministarstvo poljoprivrede te Vi osobno štitite inspektora Marka Pupića Bakrača u čijem je stanu bio policijski pretres – link. Je li to istina?

– Kako komentirate da veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač prodaje arsenal oružje preko Njuškala (dokaz link)?

–  Veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač  prodaje i zaštićene životinjske vrste (čančare) preko Njuškala i navodi kako ima ‘Rješenje o dopuštenju za uzgoj Klasa:UP/I-612-07/15-46/67 URBROJ:517-07-1-1-17-14 – dokaz link. Je li to važeća dozvola i ako jeste je li navedeni predao Godišnji izvještaj o uzgoju kao što nalaže zakon – link?

– Kako komentirate da navedeni tijekom radnog vremena predaje neke od svojih brojnih oglasa na Njuškalo pod profilom Marko097 pa tako i oglas za prodaju para patuljastih majmuna –  link te zaštićenih kopnenih kornjača – link?

– Smatrate li reprezentativnim da veterinarski inspektor pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede učestalo trguje oružjem preko Njuškala o čemu svjedoče oglasi o prodaji pištolja Glock 26 – link, puške Winchester – link, municije kratke devetku – link ali i čitavog niza nekretnina koje svjedoče o iznimnom bogatstvu navedenog – link 1 i link 2?

– Smatrate li da posao veterinarskog inspektora ostavlja navedenom prostor za skrb oko brojnih nekretnina, preprodaje istih ali i brojnih drugih artikala – link kojima se bavi paralelno s poslom državnog inspektora?

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode cijelo Kruševo i dio Novog Bokanjca

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Kruševu, dana 25.10.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u cijelom naselju Kruševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Kruševu, kod župne crkve.

Ujedno, zbog izvođenja radova tvrtke Pfeiffer prema ”Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane” u Zadru, dana 25.10.2021. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Zagrebačka ulica od kuć.br. 46 do kuć.br. 94
Ive Hegedušića
Ivana Matetića Ronjgova

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici I.M. Ronjgova, kod kuć.br. 27.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZITIVNA OCJENA IZ AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI: LAG “Lauri” odobreno 247 tisuća kuna za lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo

Objavljeno

-

By

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu kojom se pozitivno ocjenjuje Zahtjev za potporu Općine sv. Filip i Jakov, odnosno Lokalne akcijske grupe “Laura” za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova.

Agencija za plaćanja utvrdila je intenzitet potpore u visini od 90 posto, dok je procijenjeni iznos potpore 247.466,59 HRK.

“Ovom Odlukom Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrđuje da su delegirane administrativne provjere iz članka 48. Uredbe (EU) br. 809/2014, obavljene na način kako je propisano Sporazumom o suradnji te da je postupak odabira projekata proveden kako je propisano Smjernicama za provedbu postupka odabira projekata (u daljnjem tekstu: Smjernice), člankom 35. Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i Podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – Lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (NN br. 96/17, 53/18), odabranom LRS i LAG Natječajem za provedbu tipa operacije MJERA 8.„Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga” LOKALNE AKCIJSKE GRUPE ‘LAURA'”, stoji u Odluci.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRISEGNULO DVOJE NOVIH VIJEĆNIKA Zadarska Županijska skupština sada ima 38 vijećnika

Objavljeno

-

By

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prisegnulo je dvoje novih vijećnika.

Rajka Rađenović je iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine, a njenim izborom  broj članova Županijske skupštine Zadarske županije povećava za 1 člana  i Županijska skupština Zadarske županije u ovom sazivu broji ukupno 38 članova.

 Također, umjesto  vijećnika Frane Vučetića (Most), koji je svoj mandat stavio u mirovanje, za člana Županijske skupštine s kandidacijske liste Mosta  određen je Branko Katić.

U nastavku sjednice prihvaćeno je Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2021. godine o kojem je govorio župan Božidar Longin.

Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da su u razdoblju siječanj – lipanj 2021. godini upravna tijela Zadarske županije obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2021. godinu, a u skladu s nadležnostima te okolnostima epidemije COVID-19.

Prihvaćeno polugodišnje izvješće Proračuna za 2021. godinu

U nastavku sjednice prihvaćen  je polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2021. godinu  kao i prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. Godine. Prihvaćena je i Odluka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2021. Godinu . Kako je pojasnio ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija proračun te ustanove se povećao   u iznosu od 428.790 kn, zbog  sklopljenih sporazuma o sufinanciranju gradnje nogostupa u naselju Sikovo sa općinom sv Filip i Jakov i Općinom Novigrad za gradnju nogostupa u naselju Pridraga.

Vijećnici su usvojili Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Zadarske županije.

Naime, kako je 1. siječnja 2020. godine Zadarska županija počela obavljati povjerene poslove državne uprave i preuzela zatečene službenike i namještenike, pismohranu i drugu dokumentaciju te opremu i sredstva za rad dotadašnjeg Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, bilo je potrebno uskladiti ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Zadarske županije. Stoga je i donesena navedena Odluka. U odnosu na dosadašnji ustroj i nazive sada su povjereni poslovi državne uprave (osim poslova opće uprave) iz dosadašnjeg djelokruga Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave prenijeti u djelokruge drugih odgovarajućih upravnih odjela. Nastavno na promjene djelokruga poslova,  u manjoj mjeri promijenjeni su  i nazivi pojedinih upravnih odjela.

Tako su sada upravna tijela Županije:

1. Ured župana

2. Služba za unutarnju reviziju

3. Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove

4. Upravni odjel za financije i proračun

5. Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom

6. Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove

7. Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove

8. Upravni odjel za gospodarstvo i turizam

9. Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport

10. Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet

11. Upravni odjel za zdravstvo

12. Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

13. Upravni odjel za opću upravu

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu