Connect with us

Politika privatnosti

Ova stranica služi kako bismo vam objasnili koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi s vašim podacima, a u vezi pretraživanja i ostavljanja komentara na Z NET portalu. “Politika privatnosti” nadopunjuje Uvjete korištenja na ovom portalu i mijenja ih u dijelu koji se odnosi na zaštitu osobnih podataka, a sve u cilju usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR)

Na Z NET portalu u okviru funkcije ostavljanja komentara na vijesti, omogućavamo korisnicima da ostave komentare sa sadržajem koji sami definiraju, kao i pod imenom-pseudonimom koji sami određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara, u skladu s vašim pravom na slobodu istraživanja, vi sami birate koje ćete i hoćete li vaše osobne podatke učiniti dostupnima javnosti i hoćemo li mi uopće imati vaše osobne podatke. Pored tih informacija u vezi s komentarima koje vi učinite javnima na našem portalu, mi prikupljamo i vrijeme i datum komentara kao i IP adresu s koje je komentar postavljen. 

Sve navedene podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg portala i ostavljanja komentara na vijesti. Samim pristupom portalu i ostavljanjem komentara vi prihvaćate Pravila korištenja, kao i ovu Politiku privatnosti, koji su istaknuti na samom portalu. Pored toga, vaše podatke obrađujemo na osnovi našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi s pretraživanjem portala. Također, vaše podatke po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Pravila korištenja i relevantne zakonske propise. Na kraju vaše podatke možemo otkriti ili podijeliti s određenim državnim institucijama ako se to od nas zahtijeva na osnovu zakona. Također, iste možemo otkriti i na osnovu na zakonu utemeljene, pisane, sudske ili druge odluke državne institucije kojoj se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u Osobne podatke. 

Kako bismo vam omogućili neometano korištenje portala, surađujemo s pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovi toga pružaju li dovoljno jamstvo u vezi zaštite osobnih podataka. 

U vezi s vašim komentarima čuvamo samo određene informacije, koje smo dužni čuvati na osnovi zakona tijekom razdoblja koje je istim propisano kao minimalo razdoblje zadržavanja. S tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi vijesti zajedno s tekstom vijesti. 

Na našem portalu nalaze se naši kolačići kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite portal i krećete se po istom. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prvog posjeta portalu, iskočit će vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Bez neophodnih kolačića nije moguće pretraživati i koristiti naš portal. Za sve ostale kolačiće, imat ćete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite koristiti takve kolačiće, to vas neće onemogućiti da koristite portal, ali može utjecati na funkcionalnost njegovog korištenja.

Z NET zadržava pravo promijeniti ili modificirati ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama Z NET može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kog sadržaja na “Z NET” portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o Uvjetima korištenja kao i Politici privatnosti. 

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.05.2018. 

Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi