Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TEŠKA NOĆ IZA VATROGASACA Požar kod Ražanca pod kontrolom

Objavljeno

-

Cijelu noć vatrogasci su se borili s požarom koji je buknuo oko 19.20 kod Ražanca blizu Zadra. 

Noćas oko 2.30 uspjeli su ga staviti pod kontrolu. Situacija je dobra. Kuće u zaseoku Stojići su obranjene, a 95 posto požara je lokalizirano.

Ostala je aktivna linija od 150 metara na zapadnome dijelu koja ne predstavlja izravnu prijetnju, tako da su sve snage i dalje na terenu, potvrdio je u telefonskom razgovoru za HRT županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Zbog nepristupačnog terena nije se moglo doći vozilima. U Dnevniku 3 HRT-a šef zadarskih vatrogasaca Željko Šoša rekao je da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko i visoko raslinje. Na terenu je tada bilo 30-ak ljudi s 10 do 15 vozila. Požar je skrenut na drugu stranu, a gasit će se sigurno čitavu noć, najavio je tada predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra.

Neslužbeno, vatrena linija bila je duga više stotina metara. Na teren su izašli pripadnici nekoliko DVD-ova: Ražanca, Nina, Paga, Sukošana te vatrogasci iz JVP Zadar.

Dio vatrogasaca još je u ponedjeljak bio na Ugljanu zbog nadziranja lokacije na kojoj je lokaliziran požar koji je buknuo na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ozlijeđenih nema, a dio pacijenata bio je evakuiran. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima. Vatra je zahvatila borovu šumu i nisko raslinje, a vatrogascima su u gašenju pomagala i dva kanadera.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu