Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

GDJE JE KRAJ? Najbogatiji hrvatski inspektor Marko Pupić Bakrač oglasio prodaju još jedne milijunske nekretnine. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

Najbogatiji domaći inspektor Marko Pupić Bakrač, otkriva Imperijal, potkraj kolovoza oglasio je preko Njuškala prodaju vrijedne građevinske parcele u Opuzenu za koju se do sada nije znalo. Vlasništvo je njegove supruge, bivše HDZ-ove direktorice Zračne luke Zadar, Katice Pupić Bakrač

U nastavku u cijelosti prenosimo najnovije otkriće Imperijala o kontroverznom inspektoru:

“Kada bi netko pregledao desetine i desetine oglasa oporbenog zadarskog županijskog vijećnika na Njuškalu, Indexovom te slovenskom oglasniku postavljene preko njegovih raznih profila (marko097, kapua ketyzd…) pomislio bi kako se radi o profesionalnom preprodavaču a ne veterinarskom inspektoru koji dobiva plaću iz proračuna RH. Postavlja se pitanje ne samo porijekla vrijedne imovine koju su kroz desetljeće akumulirali Marko i Katica Pupić Bakrač a koja je mjerljiva desetinama i destinama milijuna kuna već i činjenici da odgovorni u sustavu zatvaraju oči kao da se ne radi o državnom službeniku koji je prekršio niz propisa i zakona a koji, zasad, nije trpio nikakve sankcije. To znači ili da je on iznad zakona ili su institucije sustava ustuknule pred pojedincem Pupićem Bakračem koji diže halabuku i grmi na druge te proziva ih za pljačke dok istodobno u svoje džepove trpa vlasničke listove koji svjedoče o silnim nekretninama u Zadru, Pagu, Lici, Zagrebu te konačno i u Opuzenu koji se dosad niti jednom nije pojavio u vlasničkom portfelju njega i najuže obitelji. 

Zadarski portal Znet nizom članaka ukazao je na veliki problem funkcioniranja sustava kada je posrijedi zadarski oporbeni vijećnik Marko Pupić Bakrač, iz Akcije mladih, koji je doživio policijski pretres te protiv kojeg je podignuta optužnica zbog prijetnji ražnjem zadarskom HDZ-ovom županu. Slučaj tog veterinarskog inspektora za ribu ilustrira kako se u Hrvatskoj mogu ispod radara i zakona provući brojni kršitelji propisa i zakona. Imunitet i nedodirljivi status potvrdila je i njegova supruga Katica Pupić Bakrač koja je bila direktorica Zračne luke Zadar i kroz tu funkciju generirala nemalo osobno bogatstvo. Pupić Bakrač prima plaću od Ministarstva poljoprivrede iako je često na bolovanju a tijekom radnog vremena ne provodi inspekcijske nadzore već drži tiskovne konferencije ili provodi svoje političko-medijske performanse.

Također, tijekom radnog vremena zadarski inspektor i vijećnik šalje neke od svojih brojnih oglasa na Njuškalu ali i druge internetske oglasnike u zemlji i inozemstvu. Pupić Bakrač ima brojne nekretnine, pokretnine ali i gomilu stvari kojih se želi riješiti pa ne čudi da je otvorio više profila preko kojih trguje svim i svačim u rasponu od kratkog do dugog oružja, municije, automobila, robota za bazen, zaštićenih kopnenih kornjača – čančara, patuljastih majmuna,  brojnih nekretnina u rasponu od zadarske vile s bazenon na krovovima, apartmanske vile na Pagu, imanja u Lici, a oglašavao je i najam stana u Zagrebu…. o čemu smo svojedobno pisali.

Prosječan čovjek lako bi mogao dobiti komplekse jer dok neki nemaju niti za zadovoljenje osobnih potreba, nemaju niti posao niti vijećničku dužnost, ostaje enigma kako to Pupić Bakrač stigne istodobno biti i vijećnik, i inspektor i skrbnik nad silnim nekretninama poput vila u Zadru, apartmanske vile na Pagu, imanja s vodenicom i voćnjacima u Lici, stanova u Zagrebu koji glase na roditelje, arsenala oružja…. K tomu Pupić Bakrač poznat je po svojim performansima u kojima su mu meta HDZ i zadarski HDZ-ovci, poglavito župan Božidar Longin ali i drugi. Postavlja se pitanje kakva je kvaliteta veterinarskog nadzora koju provodi Pupić Bakrač i radi li uopće on posao za koji ga plaća Ministarstvo poljoprivrede.

Kako bismo to saznali uputili smo pitanja ministrici Mariji Vučković. Dok čekamo njezino očitovanje otkrili smo kako inspektor Pupić Bakrač ni tijekom kolovoza nije sjedio skrštenih ruku već je pokušavao unovčiti nešto od svojih brojnih pokretnina i nekretnina. Tako je 23. kolovoza u Njuškalu pod šifrom Marko097 oglasio prodaju Opel Astre iz 2017. za 75.000 kuna. Zatim je oglasio građevinsko zemljište u Opuzenu površine 3.406 m2 po cijeni od 1.152.250 kn, odnosno za 153.860 eura. Uz oglas je napisao: ‘Opuzen Podvornica 2995 m2 građevinsko zemljišta, 411 m2 poljoprivredno. Do zemljišta vodi asfaltirani put i sve komunalije. Cijena 50 eura/ m2 za građevinsko i 10 eura/m2 poljoprivredno’.

Provjerili smo u zemljišnim knjigama i otkrili kako jedna atraktivna parcela glasi na njegovu suprugu Katicu Pupić Bakrač. Iz vlasničkog lista vidljivo je kako na zemljištu u Opuzenu, točnije u ulici Pinovac, nema nikakvog tereta. Očito je izvanknjižna vlasnica i susjednih parcela jer je i te označio Pupić Bakrač u oglasu iako oni glase na drugu osobu. Očito Pupić Bakrač ima tajni recept kako istodobno biti teleportiran u inspektorat, zadarsku županijsku vijećnicu, medije, a usput uspijeva biti i prva njuška među Njuškalo oglašivačima.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode cijelo Kruševo i dio Novog Bokanjca

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Kruševu, dana 25.10.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u cijelom naselju Kruševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Kruševu, kod župne crkve.

Ujedno, zbog izvođenja radova tvrtke Pfeiffer prema ”Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane” u Zadru, dana 25.10.2021. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Zagrebačka ulica od kuć.br. 46 do kuć.br. 94
Ive Hegedušića
Ivana Matetića Ronjgova

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici I.M. Ronjgova, kod kuć.br. 27.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZITIVNA OCJENA IZ AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI: LAG “Lauri” odobreno 247 tisuća kuna za lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo

Objavljeno

-

By

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu kojom se pozitivno ocjenjuje Zahtjev za potporu Općine sv. Filip i Jakov, odnosno Lokalne akcijske grupe “Laura” za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova.

Agencija za plaćanja utvrdila je intenzitet potpore u visini od 90 posto, dok je procijenjeni iznos potpore 247.466,59 HRK.

“Ovom Odlukom Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrđuje da su delegirane administrativne provjere iz članka 48. Uredbe (EU) br. 809/2014, obavljene na način kako je propisano Sporazumom o suradnji te da je postupak odabira projekata proveden kako je propisano Smjernicama za provedbu postupka odabira projekata (u daljnjem tekstu: Smjernice), člankom 35. Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i Podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – Lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (NN br. 96/17, 53/18), odabranom LRS i LAG Natječajem za provedbu tipa operacije MJERA 8.„Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga” LOKALNE AKCIJSKE GRUPE ‘LAURA'”, stoji u Odluci.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRISEGNULO DVOJE NOVIH VIJEĆNIKA Zadarska Županijska skupština sada ima 38 vijećnika

Objavljeno

-

By

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prisegnulo je dvoje novih vijećnika.

Rajka Rađenović je iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine, a njenim izborom  broj članova Županijske skupštine Zadarske županije povećava za 1 člana  i Županijska skupština Zadarske županije u ovom sazivu broji ukupno 38 članova.

 Također, umjesto  vijećnika Frane Vučetića (Most), koji je svoj mandat stavio u mirovanje, za člana Županijske skupštine s kandidacijske liste Mosta  određen je Branko Katić.

U nastavku sjednice prihvaćeno je Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2021. godine o kojem je govorio župan Božidar Longin.

Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da su u razdoblju siječanj – lipanj 2021. godini upravna tijela Zadarske županije obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2021. godinu, a u skladu s nadležnostima te okolnostima epidemije COVID-19.

Prihvaćeno polugodišnje izvješće Proračuna za 2021. godinu

U nastavku sjednice prihvaćen  je polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2021. godinu  kao i prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. Godine. Prihvaćena je i Odluka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2021. Godinu . Kako je pojasnio ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija proračun te ustanove se povećao   u iznosu od 428.790 kn, zbog  sklopljenih sporazuma o sufinanciranju gradnje nogostupa u naselju Sikovo sa općinom sv Filip i Jakov i Općinom Novigrad za gradnju nogostupa u naselju Pridraga.

Vijećnici su usvojili Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Zadarske županije.

Naime, kako je 1. siječnja 2020. godine Zadarska županija počela obavljati povjerene poslove državne uprave i preuzela zatečene službenike i namještenike, pismohranu i drugu dokumentaciju te opremu i sredstva za rad dotadašnjeg Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, bilo je potrebno uskladiti ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Zadarske županije. Stoga je i donesena navedena Odluka. U odnosu na dosadašnji ustroj i nazive sada su povjereni poslovi državne uprave (osim poslova opće uprave) iz dosadašnjeg djelokruga Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave prenijeti u djelokruge drugih odgovarajućih upravnih odjela. Nastavno na promjene djelokruga poslova,  u manjoj mjeri promijenjeni su  i nazivi pojedinih upravnih odjela.

Tako su sada upravna tijela Županije:

1. Ured župana

2. Služba za unutarnju reviziju

3. Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove

4. Upravni odjel za financije i proračun

5. Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom

6. Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove

7. Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove

8. Upravni odjel za gospodarstvo i turizam

9. Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport

10. Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet

11. Upravni odjel za zdravstvo

12. Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

13. Upravni odjel za opću upravu

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu