Connect with us

Uvjeti korištenja Z NET portala

Komentiranje sadržaja

Komentiranje sadržaja Z NET portala dopušteno je svim korisnicima i posjetiteljima. Z NET portal objavljuje pristigle komentare u realnom vremenu. Naknadnim pregledom valjanosti istih, uklonit će se komentari koji su u suprotnosti s ovim Uvjetima korištenja.

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te propagiranje nasilja. Nije dopušteno vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka, administratorima te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Izravne prijetnje drugim korisnicima, novinarima ili subjektima članka mogu biti podložne kaznenom progonu i prijavi nadležnoj instituciji.

Uredništvo Z NET portala zadržava pravo izmjene, brisanja ili ne objavljivanja bilo kojeg komentara koji nije u suglasnosti s gore navedenim pravilima.

Ukoliko komentar koji vrijeđa, propagira govor mržnje ili na bilo koji način može nanijeti štetu osobama uključenim u raspravu, tematiku ili priču, a administratori isti komentar ne zadrže ili ne obrišu, isti će biti ukljonjen najkasnije u narednih 24 – 48 sati nakon revizije urednika.

Zbog broja komentara postoji mogućnost da neki od komentara ne budu pravovremeno obrisani, pa se na iste primjenjuje rok od 48 sati.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala ZNET.hr. Kao čitatelj, prihvaćate mogućnost da među komentarima mogu biti sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Korištenje Chat sustava

Na chatu nije dozvoljena uporaba vulgarnih nadimaka i izraza. Ukoliko ih budete koristili, administratori će vas bez upozorenja udaljiti s chata ili sa servera. Na chatu imamo i maloljetnih chatera pa razgovor u “javnim sobama” mora biti prihvatljiv i njihovim roditeljima. Molimo Vas da razmislite o ovome prije nego što počnete tipkati!

Netrpeljivost, vrijeđanje i uznemiravanje drugih chatera zbog vjerske, nacionalne, spolne ili stranačke pripadnosti, odnosno političkih stavova nije dozvoljeno.

Korisnik chata koji nastavi slati poruke ili komentare nakon što bude zamoljen da prestane s istima može zbog uznemiravanja biti udaljen s chata ili servera.

Iznošenje privatnih poruka u javnost je nepristojno i uvredljivo, pa vas može udaljiti s chata. Ako vam se ne sviđaju privatne poruke koje vam netko šalje, zamolite ga da prestane. Ukoliko ne prestane, javite to administratoru.

Pravne napomene

Z NET Internetski portali (Z NET) vjeruje kako je od velike važnosti posvetiti pažnju problemima zaštite privatnosti potrošača u online okruženju. Stoga se Z NET obvezuje štititi osobne podatke koje daju posjetitelji Z NET web sajta, kao i podatke s popisa naše elektroničke pošte. Sve informacije koje pružate, Z NET će čuvati s najvećom pažnjom i te neće ih koristiti na načine za koje niste dali pristanak. Slijedi detaljnije obrazloženje načina postupanja s vašim osobnim podacima.

Z NET koristi snažnu tehnologiju enkriptiranja kako bi se zaštitili osobni podaci prikupljeni na našem serveru.

Poduzimamo snažne mjere opreza za zaštitu vaših podataka od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, promjena ili uništenja.

Informacije o pregledniku (browser) prikupljene na našem web sajtu: Kao što je to slučaj s mnogim drugim operaterima web sajtova, Z NET analizira dnevnike (log) našeg web sajta u cilju trajnog usavršavanja vrijednosti našeg web sajta za posjetitelje. Koristimo vanjski servis za pružanje nama i našim ovlaštenim zastupnicima usluga izvještavanja u stvarnom vremenu o preglednicima koji pristupaju našem sajtu. To uključuje preglede stranice, posebne preglede, posebne posjetitelje, ponovne posjetitelje, učestalost posjeta i vrijeme kada je najveći promet posjeta. Korištenjem ovih usluga ne prikupljamo, zahtijevamo, bilježimo, niti pratimo nikakve podatke na temelju kojih bi se korisnici Interneta mogli osobno identificirati.

Uporaba kolačića (cookies): Kako bi svakom posjetitelju pružili jedinstveni korisnički doživljaj, koristimo kolačiće na našem web sajtu. Kolačići su male datoteke podataka koji se učitavaju na vašem računalo prilikom vašeg posjeta našeg sajta i koji automatski identificiraju vaš preglednik na našem serveru svaki put kada kontaktirate naš sajt. Ne povezujemo kolačiće s bilo kojim podacima na temelju kojih bi bila moguća osobna identifikacija. Ne koristimo kolačiće za praćenje vaše putovanje kroz naš sajt i ne dijelimo ih s drugim sajtovima. Ako želite zabraniti prikupljanje podataka za kolačiće, možete kolačiće blokirati pomoću vašeg preglednika.

Preuzimanje sadržaja

Sav sadržaj objavljen na domeni znet.hr ukoliko drugačije nije naglašeno vlasništvo je tvrtke Modicus d.o.o. te kao takav ne može biti korišten, kopiran, prenesen u cijelosti ili djelomično bez odobrenja nakladnika Z NET portala ili uz naglašavanje izvora preuzimanja koji uključuje naziv medija i poveznicu prema domeni znet.hr ili punoj poveznici preuzetog članka ili vijesti.

Preuzimanje fotografija sa Z NET portala moguće je jedino uz navođenje izvora i autora fotografije, navodeći pritom Z NET kao medij izvora te puno ime i prezime autora fotografije.

Sadržaj trećih strana

Z NET portal na svojim oglasnim poljima koristi sustava dobavljene od trećih strana kojima je ustupljeno korištenje oglasnih polja te nije izravno odgovoran za sadržaj koji je postavila treća strana. Partneri kojima su ustupljena oglasna polja su Google Inc. i Etarget SE.

Identifikacija u sustavu

Z NET portal koristi integriran sustav podržan od strane WordPress, Chatroll i Gravatar sustava te kao takav podržava jedinstvenu prijavu na sve servise Z NET portala i navedenih zajednica. Prilikom prijave na jedan od navedenih sustava Z NET portal pamti vašu prijavu te vas prepoznaje kao jednog korisnika, prikazujući cijelo vrijeme identične podatke.

Promjena sadržaja portala

Z NET portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na portalu i njegovim uslugama bez obaveze prethodne najave. Tvrtka Modicus d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Zloupotreba sustava ili kršenje Uvjeta korištenja

U slučaju da korisnik uoči kršenje Uvjeta korištenja, dužan je o tome obavijestiti nakladnika Z NET portala tvrtku Modicus d.o.o. putem email poruke na adresu abuse@znet.hr.

Promjena Uvjeta korištenja

Modicus d.o.o. zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Z NET portalu.

Posljednja revizija Uvjeta korištenja: siječanj 2021.

Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi