Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TETKICA, BESKIČMENJAK, KARIJERIST, KALKULANT, GLUPAN, BALETAN… / Zadarski prvaci SDP-a i Akcije mladih Novu dočekali časteći se uvredama. Evo kako i zašto…

Objavljeno

-

… sve je počelo objavom na društvenim mrežama prvog drukera grada Zadra, Marka Pupića Bakrača, da “nikad nije prijavio nikakve prijetnje” jer da za to “moraš plakati da si ustrašen za svoj život, da ne možeš spavati i sl., a tad ili lažeš ili si tetkica”:

“Nama možete slobodno prijetiti jer nismo tetkice a nećemo ni lagati da nas je strah . Nemojte na jadnog baletana Radetu . Njega je strah. Ili glumi strah ? Što god da je pokazuje kakav je.”

Kako je dan odmicao – uslijed deficita prijatelja i suficita alkohola, vjerojatno – u raspravu se uključio i vijećnik SDP-a Nino Mrčela, koji je krenuo braniti čast “baletana Radete”:

“Ti si zadnji koji može ikome išta reći. (…) Na ovu zadnju i predzadnju sjednicu niste ni došli od straha. Takvima se ne prijeti, kada i onako nemate stav o ničemu. Vi ste dovoljno pokazali. Nastavite sami sebi petarde bacati u dvorište.”

Pupić je jedva dočekao:

“Nino Mrčela kad te je Sabljar Dračevac htjela smijeniti iz odbora u Županijskoj skupštini branili smo te i obranili Rubeša i ja tako da smo prekinuli sjednicu koju je vodila Pajkinka. Tko su trabanti HDZ-a i onda i sada u GV svakome je jasno. Ne privodi Radetu i tebe HDZ-ova milicija zbog svake gluposti i lažnih prijava kojekakvih kriminalaca. Ne samo da te nije sram tvog i njegovog beskičmenjaštva nego još dolaziš popovati na moj profil sa svojim izvrnutim i uvrnutim poimanjem stvarnosti? Što znači ta definicija pobjegao iz vijeća? Pa ne mogu biti u GV i ŽŠ u isto vrijeme. Zašto nisi ti ili bilo tko od vas na dva mjesta ? Odmah sam rekao da ću staviti jedan od mandata u mirovanje. Isključivi razlog zašto sam u Županijskoj skupštini je Božidar Longin i ti to znaš a izvrčeš iako to znaš. Di mi bacamo petarde i kako ćemo zbog toga proći u političkom smislu boli me racku za razliku od vas političkih karijerista i kalkulanata .”

U to se u raspravu uključila i Marjana Botić (AM) s kojom isto nitko evidentno nije htio slaviti doček Nove:

“Nino Mrčela a baš je pobiga na lagidno misto di ne triba sa Longinom sam u fajt jer još od saborske zastupnice sdp a Drače imamo čistu koaliciju hdz sdp.”

Na to se opet oglasio Mrčela:

“Marko Pupić-Bakrač pet sjednica si bio član Gradskog vijeća, pa ti ova smiješna izlika ne pije vodu. Pobjegao si i pobjegao bi opet. Ne možete se nositi s težinom donošenja odluka i tim ste pokazali koliko ste hrabri. Ti si pobjegao iz Vijeća, isto kao što je Rubeša pobjegao iz Nadzornog odbora KK Zadra, tamo gdje ga je Dukić postavio za nagradu zbog glasanja za Proračun. A što se tiče privođenja, znaš i sam da su ti svi naši vijećnici iskazali javnu potporu, a ti ovako gadiš Daniela, ali to najviše govori kakav si čovjek.”

Pupić-Bakrač:

“Nino Mrčela bio sam pet sjednica da se mene pitalo otišao bi nakon prve. Nego ajde kod Enia vidi s njim, kriza ova, ona ček još malo. Kad me neki tamo zaštitar počea pitati za zdravlje to je bilo too much. Vi, odnosno Radeta donosite odluke , upravljate procesima, hrabri ste ? Radeta je toliko hrabar da je išao prijaviti kako se prepao od komentara !? Nadzorni odbor KK čija je funkcija da nadzire zakonitost rada i poslovanja a ne da upravlja klubom je nagrada ? Kolika je financijska ili bilo koja druga korist te nagrade ? Dok su mene hapsili i privodili po nalogu iz Medulićeve vi ste s tima istima sjedili za stolom i dogovarali te na kraju i izglasali proračun. Hvala vam na toj potpori. Krivo si shvatio ja ne gadim Radetu nego ga ismijavam. Prepao se objava na internetu kao Bobi i Boro Mršić i išao prijaviti taj svoj strah !? Pa zar to nije smiješno ? Trebalo ti je neko vrijeme da shvatiš u što je igra sa Sabljar Dračevac ali si shvatio. Bistar si dečko nije mi jasno kako još nisi shvatio u što je igra s Radetom . To je srljanje u potpunu propast . Ili je ovo komentiranje znak da si ipak podsvjesno shvatio samo ne možeš još uvijek sam sebi priznati ? Jer što bi tebe odnosno vas bilo briga što mi sami sebi pucamo u noge i utapamo se ako vama sve to kako navodiš ide u prilog ? To vas sve toliko “oduševilo” da se eto javljaš i navodiš me na pravi put iz čistog altruizma ? Neće biti moj Nino… Čistite u vlastitoj kući dok vam je na vrime, ako već i nije prošlo vrime…”

Nije dužan ostao ni Ante Rubeša (AM):

“Nino Mrčela glupane, nisam ja od nikud pobjegao niti mi je tko poklonio ikakvo mjesto u NO. Tražio sam mjesto u NO jer sam želio pomoći Klubu, a znaš tko me je spriječio u tome? Sdp, jer ste nesposobne kukavice, koje nisu u stanju preuzeti odgovornost. Otišao sam iz kluba jer sam shvatio da hdz s sdp-om nabija klub zbog mene. Jadnice niste sposobni ni amandman napisati. I ptice na grani znaju da ste u suradnji s hdz-om. Mi smo glasali za proračun kad su nam svi amandmani prošli jer smo s njima izmijenili proračun. Ti, dragicka i ona ruzinava lignja ste upravljali procesima s najkriminalnijim ogrankom u državi. Jadni ste do boli, a to vam još nije kraj. Tek smo krenuli, pripremi se…

Izbore! Što prije!

P. S. Namjerno nismo ispravljali pravopisne greške u objavama citiranih zadarskih “političara”, kako bi što jasnije ilustrirali na kojoj se razini odvija rasprava među istima, te na kojoj je razini pismenost jednog doktora veterine i jedne “nastavnice ekonomskih predmeta”. Neka nam Bog pomogne.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAHVALA ZA ŠKOLSKU GODINU / Zadarski maturanti Jurja Barakovića na misi u svetištu sv. Šime

Objavljeno

-

By

foto: Zadarska nadbiskupija

Maturanti Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra sudjelovali su u petak, 24. svibnja, na misnom slavlju u svetištu sv. Šime u Zadru, kako bi izrazili zahvalnost za proteklu školsku godinu i svoje četverogodišnje školovanje, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljicom škole. Misno slavlje u crkvi sv. Šime predvodio je dr. sc. don Damir Šehić, čuvar svetišta sv. Šime.

Već tradicionalno na kraju nastavnog dijela školske godine kada započinje priprema za maturu, zadarski maturanti predvođeni svojim vjeroučiteljem Slobodanom Šarićem dolaze proslaviti misu zahvalnicu u svetište sv. Šime. Više od 150 učenika došlo je proslaviti misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine.

Don Damir je pozdravio učenike i zaželio im sretan nastavak školovanja koje je potrebno za duhovnu i tjelesnu izgradnju svake osobe. Potakao ih je da „traže primjere koje će nasljedovati, jer samo pravi primjeri pomažu da naš pogled ostane bistar i da se radost nikada ne izgubi iz našeg srca“.

U propovijedi je don Damir naglasio kako relikvija sv. Šime i danas poručuje da je svetost poziv za sve i da nas ona obvezuje. Pred maturante je stavio lik bl. Karla Acutisa, mladog sveca čije tijelo počiva u talijanskom Asizu. „Život bl. Karla, uskoro svetoga jer je priznato čudo ozdravljenja djevojčice Valerije, budi nas iz letargije i uspavanosti, ali nas tjera i iz vlastitih opterećenosti. Svetac, mladić, naš suvremenik poručuje nam da je biti svet in. Svetost ne znači biti kamen ili plastičan, već znači biti dobar i plemenit prema svima koji nas okružuju. Bog nas nikada neće iznevjeriti“, poručio je don Damir zadarskim maturantima.

Damir Šehić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Hilti Roadshow na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

Još otkako su braća Eugen i Martin Hilti osnovali kompaniju 1941.g. u Lihtenštajnu, Hilti se zalaže za inovacije i izravne odnose s kupcima. Oko 34.000 zaposlenika diljem svijeta, u više od 120 zemalja, pridonose tome da rad naših kupaca bude produktivniji, sigurniji i održiviji. To činimo pomoću naše ponude proizvoda, softvera i usluga.
S otprilike 280.000 kontakata s klijentima svaki dan, mnoge ideje dolaze izravno od naših kupaca. Ako postoji izazov za koji Hilti nema rješenje, ono će biti razvijeno. Zbog toga svake godine ulažemo oko 7% prodaje u istraživanje i razvoj. Od razvoja proizvoda do proizvodnje, logistike, prodaje i usluga, pokrivamo cijeli lanac dodane vrijednosti.

Kako bismo kupcima u Hrvatskoj demonstrirali sve inovacije koje Hilti nudi, organiziramo Hilti Roadshow na 4 lokacije tijekom svibnja. Nakon Osijeka, Varaždina i Pule, ovogodišnju turneju završavamo u Zadru. Družit ćemo se u utorak 28. svibnja od 09:00 do 17:00 sati na parkingu pored ŠC Višnjik (prilaz sa strane Ulice Slavka Perovića). Više informacija možete pronaći ovdje.

Što možete očekivati? Stručno Hilti osoblje demonstrirat će posjetiteljima brojne alate i pripadajuću opremu, kao i softvere i usluge koje nudimo. Ovo je savršena prilika da isprobate razne Hilti proizvode na jednom mjestu, a nudimo i posebne promotivne ponude za naše posjetitelje.

Posjetite nas i uvjerite se zašto je Hilti najbolji partner za produktivnost, sigurnost i održivost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA A1 JURIO 233 KM/H – Zadarska prometna policija za vikend kaznila trojicu prebrzih vozača

Objavljeno

-

By

U petak poslijepodne oko 14 sati,  na dionici Benkovac-Pirovac,  presretač je zaustavio automobil, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg je nedozvoljena brzina bila 233 kilometara na sat, dok su prijepodne u 10,30 sati  kod Pristega zaustavlli 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao nedozvoljenom brzinom od 232 kilometara na sat.  Obojica vozača su kažnjena novčanom kaznom od 660 eura.

Treći automobil zaustavljen je u subotu navečer u 19,25 sati na dionici Pristeg -Benkovac, kojim je s 220 kilometara na sat vozio 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je kažnjen s novčanom kaznom od 660 eura te  u je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu