Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TETKICA, BESKIČMENJAK, KARIJERIST, KALKULANT, GLUPAN, BALETAN… / Zadarski prvaci SDP-a i Akcije mladih Novu dočekali časteći se uvredama. Evo kako i zašto…

Objavljeno

-

… sve je počelo objavom na društvenim mrežama prvog drukera grada Zadra, Marka Pupića Bakrača, da “nikad nije prijavio nikakve prijetnje” jer da za to “moraš plakati da si ustrašen za svoj život, da ne možeš spavati i sl., a tad ili lažeš ili si tetkica”:

“Nama možete slobodno prijetiti jer nismo tetkice a nećemo ni lagati da nas je strah . Nemojte na jadnog baletana Radetu . Njega je strah. Ili glumi strah ? Što god da je pokazuje kakav je.”

Kako je dan odmicao – uslijed deficita prijatelja i suficita alkohola, vjerojatno – u raspravu se uključio i vijećnik SDP-a Nino Mrčela, koji je krenuo braniti čast “baletana Radete”:

“Ti si zadnji koji može ikome išta reći. (…) Na ovu zadnju i predzadnju sjednicu niste ni došli od straha. Takvima se ne prijeti, kada i onako nemate stav o ničemu. Vi ste dovoljno pokazali. Nastavite sami sebi petarde bacati u dvorište.”

Pupić je jedva dočekao:

“Nino Mrčela kad te je Sabljar Dračevac htjela smijeniti iz odbora u Županijskoj skupštini branili smo te i obranili Rubeša i ja tako da smo prekinuli sjednicu koju je vodila Pajkinka. Tko su trabanti HDZ-a i onda i sada u GV svakome je jasno. Ne privodi Radetu i tebe HDZ-ova milicija zbog svake gluposti i lažnih prijava kojekakvih kriminalaca. Ne samo da te nije sram tvog i njegovog beskičmenjaštva nego još dolaziš popovati na moj profil sa svojim izvrnutim i uvrnutim poimanjem stvarnosti? Što znači ta definicija pobjegao iz vijeća? Pa ne mogu biti u GV i ŽŠ u isto vrijeme. Zašto nisi ti ili bilo tko od vas na dva mjesta ? Odmah sam rekao da ću staviti jedan od mandata u mirovanje. Isključivi razlog zašto sam u Županijskoj skupštini je Božidar Longin i ti to znaš a izvrčeš iako to znaš. Di mi bacamo petarde i kako ćemo zbog toga proći u političkom smislu boli me racku za razliku od vas političkih karijerista i kalkulanata .”

U to se u raspravu uključila i Marjana Botić (AM) s kojom isto nitko evidentno nije htio slaviti doček Nove:

“Nino Mrčela a baš je pobiga na lagidno misto di ne triba sa Longinom sam u fajt jer još od saborske zastupnice sdp a Drače imamo čistu koaliciju hdz sdp.”

Na to se opet oglasio Mrčela:

“Marko Pupić-Bakrač pet sjednica si bio član Gradskog vijeća, pa ti ova smiješna izlika ne pije vodu. Pobjegao si i pobjegao bi opet. Ne možete se nositi s težinom donošenja odluka i tim ste pokazali koliko ste hrabri. Ti si pobjegao iz Vijeća, isto kao što je Rubeša pobjegao iz Nadzornog odbora KK Zadra, tamo gdje ga je Dukić postavio za nagradu zbog glasanja za Proračun. A što se tiče privođenja, znaš i sam da su ti svi naši vijećnici iskazali javnu potporu, a ti ovako gadiš Daniela, ali to najviše govori kakav si čovjek.”

Pupić-Bakrač:

“Nino Mrčela bio sam pet sjednica da se mene pitalo otišao bi nakon prve. Nego ajde kod Enia vidi s njim, kriza ova, ona ček još malo. Kad me neki tamo zaštitar počea pitati za zdravlje to je bilo too much. Vi, odnosno Radeta donosite odluke , upravljate procesima, hrabri ste ? Radeta je toliko hrabar da je išao prijaviti kako se prepao od komentara !? Nadzorni odbor KK čija je funkcija da nadzire zakonitost rada i poslovanja a ne da upravlja klubom je nagrada ? Kolika je financijska ili bilo koja druga korist te nagrade ? Dok su mene hapsili i privodili po nalogu iz Medulićeve vi ste s tima istima sjedili za stolom i dogovarali te na kraju i izglasali proračun. Hvala vam na toj potpori. Krivo si shvatio ja ne gadim Radetu nego ga ismijavam. Prepao se objava na internetu kao Bobi i Boro Mršić i išao prijaviti taj svoj strah !? Pa zar to nije smiješno ? Trebalo ti je neko vrijeme da shvatiš u što je igra sa Sabljar Dračevac ali si shvatio. Bistar si dečko nije mi jasno kako još nisi shvatio u što je igra s Radetom . To je srljanje u potpunu propast . Ili je ovo komentiranje znak da si ipak podsvjesno shvatio samo ne možeš još uvijek sam sebi priznati ? Jer što bi tebe odnosno vas bilo briga što mi sami sebi pucamo u noge i utapamo se ako vama sve to kako navodiš ide u prilog ? To vas sve toliko “oduševilo” da se eto javljaš i navodiš me na pravi put iz čistog altruizma ? Neće biti moj Nino… Čistite u vlastitoj kući dok vam je na vrime, ako već i nije prošlo vrime…”

Nije dužan ostao ni Ante Rubeša (AM):

“Nino Mrčela glupane, nisam ja od nikud pobjegao niti mi je tko poklonio ikakvo mjesto u NO. Tražio sam mjesto u NO jer sam želio pomoći Klubu, a znaš tko me je spriječio u tome? Sdp, jer ste nesposobne kukavice, koje nisu u stanju preuzeti odgovornost. Otišao sam iz kluba jer sam shvatio da hdz s sdp-om nabija klub zbog mene. Jadnice niste sposobni ni amandman napisati. I ptice na grani znaju da ste u suradnji s hdz-om. Mi smo glasali za proračun kad su nam svi amandmani prošli jer smo s njima izmijenili proračun. Ti, dragicka i ona ruzinava lignja ste upravljali procesima s najkriminalnijim ogrankom u državi. Jadni ste do boli, a to vam još nije kraj. Tek smo krenuli, pripremi se…

Izbore! Što prije!

P. S. Namjerno nismo ispravljali pravopisne greške u objavama citiranih zadarskih “političara”, kako bi što jasnije ilustrirali na kojoj se razini odvija rasprava među istima, te na kojoj je razini pismenost jednog doktora veterine i jedne “nastavnice ekonomskih predmeta”. Neka nam Bog pomogne.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Svečano obilježen Dan Općine Povljana

Objavljeno

-

By

U subotu, 27. travnja svečano je obilježen Dan Općine Povljana. Program je započeo svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 10 sati, nakon čega je u Domu kulture u organizaciji Općine Povljana i Kulturnog centra Sv. Martin – Hrvatska u suradnji s Institutom za etnologiju i folkloristiku te Hrvatskim katoličkim sveučilištem predstavljena knjiga „Život svetoga Martina” autora Sulpicija Severa. Na promociji knjige govorila je dr. sc. Antonija Zaradija Kiš, dopredsjednica znanstveno-kulturne udruge Kulturni centar sv. Martin – Hrvatska i znanstvena savjetnica Instituta za etnologiju i folkloristiku, koja je predstavila višegodišnji projekt i put njezina nastanku ukazavši na značaj koji knjiga danas nosi.

Knjiga „Život svetoga Martina” u izdanju Kršćanske sadašnjosti, Kulturnog centra sv. Martin – Hrvatska i Hrvatskog katoličkog sveučilišta prijevod je djela čovjeka očarana milosrđem i humanošću sv. Martina, Sulpicija Severa, svetčeva suvremenika i sljedbenika, koju je na hrvatski jezik preveo prof. dr. sc. Stjepan Kušar.

Prof. dr. sc. Ines Sabotič, predsjednica Kulturnoga centra sv. Martin – Hrvatska i profesorica Hrvatskog katoličkog sveučilišta predstavila je projekt Kulturne rute Vijeća Europe u Republici Hrvatskoj, a dr. sc. Radomir Jurić, dugogodišnji ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar govorio je o crkvi Sv. Martina i običajima vezanim uz slavljenje kulta Sv. Martina u Povljani na otoku Pagu.

Crkva sv. Martina spominje se kao prva župna crkva naselja Povljane već davne 1334. godine, a sagradio ju je Dižislav Radogostić Vučo u Staroj Povljani. Crkva je iznimno vrijedan spomenik srednjovjekovne arhitekture koja je 2001. godine u cijelosti konzervirana i tako dugoročno spašena, kao iznimno vrijedan spomenik hrvatskog srednjovjekovnog graditeljstva.

Općina Povljana od ove godine učlanjena je u Kulturni centar sveti Martin – Hrvatska koji okuplja gradove i općine pod zaštitom ovog sveca, kao i brojne štovatelje Martinske baštine.

Svečano slavlje nastavljeno je na Trgu Bana Josipa Jelačića u Povljani uz domjenak i druženje s građanima.

„Danas smo u društvu naših gostiju i građana svečano obilježili Dan Općine Povljana. Tradicija obilježavanja svake godine obogaćuje našu zajednicu te zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili  kako bismo zajedno proslavili Dan naše općine.” – rekao je Predrag Rukavina, načelnik Općine Povljana.

Foto: Elvis Šmit/Radio Pag

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Sunčano i sve toplije. Već u nedjelju temperatura ide iznad 25°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 °C.

U nedjelju pretežno sunčano uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja magla uglavnom u kotlinama. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na moru između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano uz porast temperature. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, od ponedjeljka jugoistočni, a na moru jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu