Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KRONOLOGIJA JEDNE POLITIČKE PROTEKCIJE (2) Burne reakcije čitatelja na zaštitu inspektora Pupića Bakrača od strane Ministarstva poljoprivrede: “Povlašteni mogu raditi što i kako hoće!”

Objavljeno

-

“Takvih prokletih uhljeba ima na desetke tisuća u Hrvatskoj. Ili uopće ne dolaze na posao jer imaju svoj nekakav biznis ili radno vrijeme provode na terasama restorana i birtija… A plaća im je debela i naravno sve nagrade regres, božićnica, Uskrsnica…” – jedan je od brojnih komentara čitatelja na vijest objavljenu prije nekoliko dana na Z NET portalu, o tome da inspektor Ministarstva poljoprivrede prolazi nekažnjeno unatoč desetljeću javnog vrijeđanja, diskriminacije, klevetanja, izostajanja s posla, teških povreda službeničke dužnosti, na koncu i pravomoćne optužnice zbog prijetnje smrću zadarskom županu.

Nakon višemjesečnog odugovlačenja, objavili smo, ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković, odnosno Ministarstvo poljoprivrede RH, službeno je odlučilo još jednom čvrsto stati iza svog veterinarskog inspektora u Zadru, Marka Pupića Bakrača.

Izjava koju u ime ministrice Vučković potpisuje neimenovana “glasnogovornica”, a da opisano ponašanje inspektora Pupića Bakrača, odnosno njegov ostanak u službi, “ne šteti interesima službe” izazvao je, dakako, brojne reakcije čitatelja.

U nastavku donosimo neke od njih:

“Tko njega štiti??”

“Ministarstvo poljoprivrede je oduvijek bilo jedno od najgorih ministarstava. Rezultat njihovoga rada je uništena poljoprivreda. Svi su ništkoristi…”;

“Tako je to u politici. Malo se prepucavaju preko medija, a onda kad nema kamera prijateljuju. Farsa za nas građane…”

“Više bi se čudila da je rekla da šteti interesima službe.”

“Povlašteni mogu raditi što i kako hoće…”

“Logično. Što mu smetate, on može što hoće…”

“Što treba napraviti u državnom poslu da se dobije otkaz? Da li ste ikada čuli da je netko u državnoj službi dobio otkaz?”

“Otkaz takvom tipu, bez komentara i repova!”

“Šteti za okoliš i budžet.”

“Ne uzrujavajte se. Mi sve to plaćamo 😀.”

“Komentar Ministarstva poljoprivrede na visini. Kakvo Ministarstvo, takav komentar.”

“Lijepa naša Hrvatska! Pa kako ne šteti interesima službe…. Evo, ja sad cijelu službu smatram nesposobnim krkanlukom…. Ako vi mislite da ne šteti vašem ugledu, onda ste i sami takvi – krkani…”

“Ovo može izjaviti samo netko bez mozga…. polupismeni kadar!”

“Ne šteti interesima službe… Tko radi njegov posao, plaću prima za šta…?? Porezni obveznici ga plaćaju da glumi radnika…. a Ministarstvo to ne smeta… Ljudi moji zar vas nije sram ovakvu izjavu dati……😡”

Obzirom da se nakon pola godine najavljivanja da će “postupiti po Zakonu o državnim službenicima” Ministarstvo poljoprivrede u konačnici predomislilo vadeći se kod svoje odluke o nesankcioniranju inspektora Pupića Bakrača na “njemu neposredno nadređene rukovoditelje”, uputili smo im odmah i potpitanje – tko bi bili (imenom i prezimenom) ti naređeni, no odgovor iz nekog razloga do danas nismo dobili…

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode cijelo Kruševo i dio Novog Bokanjca

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Kruševu, dana 25.10.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u cijelom naselju Kruševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Kruševu, kod župne crkve.

Ujedno, zbog izvođenja radova tvrtke Pfeiffer prema ”Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane” u Zadru, dana 25.10.2021. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Zagrebačka ulica od kuć.br. 46 do kuć.br. 94
Ive Hegedušića
Ivana Matetića Ronjgova

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici I.M. Ronjgova, kod kuć.br. 27.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZITIVNA OCJENA IZ AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI: LAG “Lauri” odobreno 247 tisuća kuna za lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo

Objavljeno

-

By

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu kojom se pozitivno ocjenjuje Zahtjev za potporu Općine sv. Filip i Jakov, odnosno Lokalne akcijske grupe “Laura” za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova.

Agencija za plaćanja utvrdila je intenzitet potpore u visini od 90 posto, dok je procijenjeni iznos potpore 247.466,59 HRK.

“Ovom Odlukom Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrđuje da su delegirane administrativne provjere iz članka 48. Uredbe (EU) br. 809/2014, obavljene na način kako je propisano Sporazumom o suradnji te da je postupak odabira projekata proveden kako je propisano Smjernicama za provedbu postupka odabira projekata (u daljnjem tekstu: Smjernice), člankom 35. Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i Podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – Lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (NN br. 96/17, 53/18), odabranom LRS i LAG Natječajem za provedbu tipa operacije MJERA 8.„Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga” LOKALNE AKCIJSKE GRUPE ‘LAURA'”, stoji u Odluci.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRISEGNULO DVOJE NOVIH VIJEĆNIKA Zadarska Županijska skupština sada ima 38 vijećnika

Objavljeno

-

By

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prisegnulo je dvoje novih vijećnika.

Rajka Rađenović je iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine, a njenim izborom  broj članova Županijske skupštine Zadarske županije povećava za 1 člana  i Županijska skupština Zadarske županije u ovom sazivu broji ukupno 38 članova.

 Također, umjesto  vijećnika Frane Vučetića (Most), koji je svoj mandat stavio u mirovanje, za člana Županijske skupštine s kandidacijske liste Mosta  određen je Branko Katić.

U nastavku sjednice prihvaćeno je Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2021. godine o kojem je govorio župan Božidar Longin.

Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da su u razdoblju siječanj – lipanj 2021. godini upravna tijela Zadarske županije obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2021. godinu, a u skladu s nadležnostima te okolnostima epidemije COVID-19.

Prihvaćeno polugodišnje izvješće Proračuna za 2021. godinu

U nastavku sjednice prihvaćen  je polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2021. godinu  kao i prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. Godine. Prihvaćena je i Odluka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2021. Godinu . Kako je pojasnio ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija proračun te ustanove se povećao   u iznosu od 428.790 kn, zbog  sklopljenih sporazuma o sufinanciranju gradnje nogostupa u naselju Sikovo sa općinom sv Filip i Jakov i Općinom Novigrad za gradnju nogostupa u naselju Pridraga.

Vijećnici su usvojili Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Zadarske županije.

Naime, kako je 1. siječnja 2020. godine Zadarska županija počela obavljati povjerene poslove državne uprave i preuzela zatečene službenike i namještenike, pismohranu i drugu dokumentaciju te opremu i sredstva za rad dotadašnjeg Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, bilo je potrebno uskladiti ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Zadarske županije. Stoga je i donesena navedena Odluka. U odnosu na dosadašnji ustroj i nazive sada su povjereni poslovi državne uprave (osim poslova opće uprave) iz dosadašnjeg djelokruga Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave prenijeti u djelokruge drugih odgovarajućih upravnih odjela. Nastavno na promjene djelokruga poslova,  u manjoj mjeri promijenjeni su  i nazivi pojedinih upravnih odjela.

Tako su sada upravna tijela Županije:

1. Ured župana

2. Služba za unutarnju reviziju

3. Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove

4. Upravni odjel za financije i proračun

5. Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom

6. Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove

7. Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove

8. Upravni odjel za gospodarstvo i turizam

9. Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport

10. Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet

11. Upravni odjel za zdravstvo

12. Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku

13. Upravni odjel za opću upravu

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu