Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IMA NEKA TAJNA VEZA Zašto ministrica Marija Vučković šuti o rodnom gradu i inspektoru/trgovcu oružjem Marku Pupiću-Bakraču

Objavljeno

-

Foto: Imperijal

Nakon otkrića još jedne u nizu milijunske nekretnine u vlasništvu najbogatijeg hrvatskog inspektora, Imperijal danas donosi novi nastavak priče o neobičnom odnosu ministrice poljoprivrede RH i njezinog inspektora u Zadru, Marka Pupića Bakrača.

Tekst u cijelosti prenosimo u nastavku:

Prije nego što je ušla u Vladu Andreja Plenkovića Marija Vučković bila je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića. Iz tog perioda datira njezin životopis u kojem su navedene Ploče kao rodni grad. No, kada je postala ministrica uz njezino ime upisan je Mostar kao rodni grad i to na službenim stranicama Vlade RH i Ministarstva. ‘Tko pita ne skita’ – pomislili smo i obratili se ministrici kako bi razriješili dilemu. Osim pokušaja razrješenja enigme njezinog rodnog grada željeli smo saznati kako ona kao resorna ministrica gleda na lik i djelo zadarskog veterinarskog inspektora koji se proslavio u tom gradu kao kritičar HDZ-a koji viče ‘dosta pljačke’ i istu pripisuje ‘kradezeovcima’. Sve to radi iz svojih brojnih vila i posjeda koje teško da je sa suprugom mogao steći kroz legalna primanja. S druge strane zanimalo nas je i legalnost prodaje zaštićenih životinjskih vrsta za koje Pupić – Bakrač kupce nalazi preko Njuškala. Neke oglase postavlja i u radno vrijeme. Nema nezgodnih pitanja već samo nezgodnih odgovora – možda zato šuti Plenkovićeva ministrica poljoprivrede?

Prošli tjedan poslali smo upit ministrici poljoprivrede Mariji Vučković vezano uz kontroverze oko njezinog rodnog grada te zadarskog veterinarskog inspektora Marka Pupića Bakrača koji je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede. Naime, u rujnu prošle godine Ministarstvo poljoprivrede, u kojem je zaposlen, pokrenulo je protiv njega postupak za kršenje etičkog kodeksa. Odmah potom Marko Pupić – Bakrač, državni veterinarski inspektor i županijski vijećnik na listi Akcije mladih, javno se odlučio obratiti svojem Ministarstvu. To pismo objavljeno je u  medijima a u njemu je on oštro napao Ministarstvo i ministricu Vučković. Dio tog pisma citiramo:

U Ministarstvu poljoprivrede detektiran je krak korupcijske mreže koju je uspostavila prijateljica ministrice Marije Vučković Josipa Rimac. Ministrica kaže da nije znala što joj i kako prijateljica radi po Ministarstvu. Kada bih postavio pitanje da li se ministrica pravi glupa ili je glupa ili je u pitanju jedno i drugo vjerojatno bi protiv mene bio pokrenut novi postupak. Zato neću postaviti to pitanje. Jedino logično u cijelom ovom slučaju jest da protiv mene koji se borim protiv korumpiranih i korupcije postupke pokreće Ministarstvo prožeto korupcijom. Naravno simptomatično je i to da ministrica Marija Vučković koja ne vidi svoju odgovornost, ništa neetično i sporno u tome da su joj prijateljica i suradnica splele korupcijsku mrežu ispred nosa potpisuje zahtjev za mojim etičkim progonom’.

Dosad je Pupiću Bakraču uvijek prolazila jednostavna strategija na lokalnom nivou. Ako netko počne čačkati oko njegovih netransparentnih poslova ili interesa on odmah tu osobu ili instituciju prozove preko medija ili društvenih mreža i u većini slučajeva dosad je postizao uspjehe i svoje kritičare tjerao na uzmake. Možda mu je prozivka upalila i kad su posrijedi Ministarstvo poljoprivrede i sama ministrica? Znakovito je kako nismo zaprimili nikakvo očitovanje ministrice Vučković. Naš upit je zaprimljen jer smo nakon slanja dobili automatsku potvrdu primitka iz kabineta ministrice. Slijedi Imperijalov upit kako bi javnost stekla uvid na koja je pitanja ministrica uskratila svoje očitovanje. Nakon uvodnog dijela upita slijede i konkretna pitanja:

Portal Imperijal.net priprema temu o nekim kontroverznim informacijama vezanim uz Vas i postupanje Ministarstva poljoprivrede u odnosu na inspektora i zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. S tim u svezi imamo nekoliko pitanja:

– Kako komentirate podatak na službenim web stranicama Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede na kojima piše kako ste rođeni u Mostaru te podatak s web stranice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj piše kako ste rođeni u Pločama – link. Koji je podatak istinit?

– Zadarski portal Znet (link 1 i link 2 pisao je kako Ministarstvo poljoprivrede te Vi osobno štitite inspektora Marka Pupića Bakrača u čijem je stanu bio policijski pretres – link. Je li to istina?

– Kako komentirate da veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač prodaje arsenal oružje preko Njuškala (dokaz link)?

–  Veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač  prodaje i zaštićene životinjske vrste (čančare) preko Njuškala i navodi kako ima ‘Rješenje o dopuštenju za uzgoj Klasa:UP/I-612-07/15-46/67 URBROJ:517-07-1-1-17-14 – dokaz link. Je li to važeća dozvola i ako jeste je li navedeni predao Godišnji izvještaj o uzgoju kao što nalaže zakon – link?

– Kako komentirate da navedeni tijekom radnog vremena predaje neke od svojih brojnih oglasa na Njuškalo pod profilom Marko097 pa tako i oglas za prodaju para patuljastih majmuna –  link te zaštićenih kopnenih kornjača – link?

– Smatrate li reprezentativnim da veterinarski inspektor pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede učestalo trguje oružjem preko Njuškala o čemu svjedoče oglasi o prodaji pištolja Glock 26 – link, puške Winchester – link, municije kratke devetku – link ali i čitavog niza nekretnina koje svjedoče o iznimnom bogatstvu navedenog – link 1 i link 2?

– Smatrate li da posao veterinarskog inspektora ostavlja navedenom prostor za skrb oko brojnih nekretnina, preprodaje istih ali i brojnih drugih artikala – link kojima se bavi paralelno s poslom državnog inspektora?

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Općina Sv. Filip i Jakov osigurala sredstva od milijun eura za 20 radnih mjesta!

Objavljeno

-

By

Danas, 23. veljače u Zagrebu održano je svečano potpisivanje ugovora za Poziv  „Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Ovaj događaj označio je ključnu fazu u kontinuiranom angažmanu Općine Sv. Filip i Jakov na osiguranju socijalne podrške najranjivijim skupinama u njihovoj zajednici.

U ovom svečanom činu, načelnik Zoran Pelicarić i vijećnica Anamarija Matešić, predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov su zajedno s visokim državnim dužnosnicima premijerom Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom vlade Anjom Šimpragom, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom, potpisali ugovore u vrijednosti 960.000,00 eura koji će omogućiti daljnje jačanje programa i pružanje podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom na tom području.

“Općina Sv. Filip i Jakov zajedno s partnerima – Centrom za obuku Sv. Filip i Jakov, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – uspješno je realizirala prethodne faze programa “Zaželi”. U tom kontekstu, naglasak je stavljen na zapošljavanje žena koje pružaju kvalitetnu pomoć u kući starijim osobama i osobama s invaliditetom”, kažu iz Općine Sv. Filip i Jakov.

Cilj četvrte faze programa “Zaželi” je povećati socijalnu uključenost i spriječiti institucionalizaciju ranjivih skupina osiguravajući dugotrajnu skrb i podršku. Sa 20 novootvorenih radnih mjesta, planira se osigurati njega i pomoć za minimalno 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Općine Sv. Filip i Jakov.

“Općina prepoznaje izazov visokog udjela starijih osoba na svom području te nastoji pružiti kontinuiranu brigu za tu populaciju kroz narednih 36 mjeseci. Partnerstvo s relevantnim institucijama ključno je u ostvarivanju ovog cilja, a svi zajedno nastoje osigurati da nitko ne bude zanemaren”, napominju iz Općine”.

Potpisivanje ugovora za program “Zaželi – Prevencija institucionalizacije” predstavlja još jedan korak prema izgradnji inkluzivnog društva u kojem se brine o najranjivijim članovima zajednice, pružajući im oslonac i podršku koja im je potrebna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Ogranak iz Tomislavgrada gostuje u Zadru 

Objavljeno

-

By

U utorak 27. veljače u Ogranku Matice hrvatske u Zadru gostuje Ogranak iz Tomislavgrada. S početkom u 18:00 predstavit će se zbirka izabranih pjesama Mije Tokića: “Breme te tvoje nosi”.

Sudjeluju: Mate Kelava, predsjednik Ogranka u Tomislavgradu, prof. dr. Ivica Musić, dr. sc. Šimun Musa, prof. emeritus, Tomislav Majić, dipl. ing., Mate Kovačević, prof., te Mijo Tokić, prof, autor.

Kroz program će voditi: Mateja Rožanković Dilber.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje Pjevački ansambl Matice hrvatske iz Tomislavgrada.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#BARABA / Daniel Radeta: Ni očitač brojila ni predsjednik Udruge ni povjesničar ni heraldičar… Evo što je…

Objavljeno

-

Daniel Radeta već tjednima puni stupce domaćih medija u najnovijoj ulozi žrtve navodnih verbalnih, fizičkih i napada go****a, a da ni o prvom ni o drugom ni trećem nema nijednoga valjanog dokaza.

Žrtva nije prvi alter ego šefa SDP-a u Zadru. Dapače. Ovaj se dosad javnosti predstavljao kroz cijeli niz različitih ličnosti:

– bio je očitač brojila u pokušaju za potrebe političko-obavještajnog mecene Antuna Novoselovića;

– predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja;

– ekspert za hrvatsku povijest, umjetnost i heraldiku…

Sve s podjednakom kvalifikacijom i legitimitetom.

Kratak detaljniji pregled svih alter ega Daniela Radete koji donosimo u nastavku mogao bi pobliže odgovoriti na pitanje tko je i što točno prvi socijaldemokrat grada Zadra: povjesničar, očitač brojila, heraldičar ili, moguće, falsifikator…

Prije koju godinu Radeta je glumio očitača brojila na HEP-ovom natječaju. “Lav zaštita”, privatna tvrtka ondašnjeg šefa SDP-a u Zadru, trebala je za slučaj da dobije ugovor o javnim radovima za Elektru Zadar dokazati da će moći angažirati tehničke stručnjake da izvedu radove. U konačnici, Novoselovićeva lista “stručnjaka elektrostruke” izgledala je više kao Klub SDP-a u Gradskom vijeću Grada Zadra. Među nominiranima za očitanja brojila nije se našao samo Radeta, već i njegov brat Kristijan, pa Jure Zubčić, pa predsjednik Savjeta SDP-a za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost i njegova supruga… Kako je posložena, priča tako i završava – tragično. Natječaj je pao, a svi skupa završili su na ispitivanju u Policiji.

Wannabe očitač brojila, heraldičar, povjesničar i likovni kritičar Daniel Radeta, ujedno je i osnivač famozne Udruge iznajmljivača Zadar. Stvarnost svjedoči da Udruga već godinama nema ni članova ni Skupštine ni legitimnih tijela, pa ni web stranicu koja je umrla u nastanku. Udruga, drugim riječima, opstaje samo na papiru i to isključivo dobrom voljom nadležnog ureda u Zadarskoj županiji.

O ekspertizi na području heraldike i tumačenja hrvatskog grba valjda je dosad sve rečeno. Radeta je cijelu znanost sveo na sljedeće:

grb koji počinje s bijelim poljem je ustaški, s crvenim hrvatski.

Je li pri tome grb iz 19. ili 21. stoljeća… našem je ekspertu sasvim svejedno.

Jedino iza čega, dakle, Radeta može suvereno i samouvjereno stati jest funkcija na Trgu pet bunara. Tamo je autentičan.

Kao i pred sve minule izbore, predvodi stranku u hrabrom jurišu na sakupljanje neprijatelja i hladi šampanjac za pobjedu za čiji će izostanak, poslovično, biti krivi birači. Mašala.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu