Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(KOLUMNA) Je li Ledana “slučaj” ili topla muška ljubavna priča?

Objavljeno

-

Nema tko ne zna da je ovog ljeta u padu sa zadarskih bedema nesretno poginuo mladi Irac. Nitko ne zna više što se događa u Ukrajini, niti da cijena goriva raste obrnuto proporcionalno s cijenom barela nafte, i da uskoro nećemo imati ni za papar, ali dežurni zadarski farizeji ne daju nam da zaboravimo nesretnog Irca.

To je udarna tema, skoro svakog dana. U znak okajavanja, prijeti se čak i kovanjem Zadra u žicu!? Da se ne ponovi.

Ali, zašto stati na tome? Možda netko pomisli objesiti se? Valjalo bi u istom điru ispilati i sva stabla u gradu? Zaustaviti promet, jer što ako se netko baci pod bus? Na najvećem dijelu cesta u gradu nema nikakve ograde.

Debilizam, mislite? Ali, da li je?

Svakog dana, nažalost, i mladi i stari stradavaju po cestama, u bolnicama, domovima, na radnim mjestima… Zašto ne slušamo o njima? Nego se pili baš po tom jednom nesretnom slučaju?

Moguće da imamo odgovor.

Iza niza bijesnih, napadačkih napisa rasvjetljuje se da zapravo stoji ništa drugo doli topla muška ljubavna priča. Da su sav sasut bijes i objede zapravo izraz neopisive tuge u osobe X (zvat ćemo ga za ovu priliku… „Ivica“?), odnosno prosta manifestacija muške boli nakon gubitka voljenoga. Svi dobro znamo koliko je teško nositi se s takvim čime. I to cijelu stvar pretvara u emotivnu, srcedrapajuću.

Da tomu mora biti tako govori i esencijalna informacija za koju danas saznajemo:

“Državno odvjetništvo nije zaprimilo bilo kakav podnesak obitelji poginulog mladića vezano uz davanje podataka o okolnostima pod kojima se zbio nesretni događaj”!

I to govori zapravo baš sve o temi koja to očito niti nije, ali i daje posebno nježnu notu priči o neuzvraćenoj muškoj ljubavi koju smo umalo previdjeli…

Ili…

Ili „Ivica“ zapravo manipulira cijelom stvari, a „Ivica“ nije da nije poznat kao takav, te zgodno preskače detalje iz slučaja koji to nije – tipa gore iznesene činjenice, tendenciozno usmjeravajući situaciju prema sebi i svojim mentorima poznatom cilju koji sve do sinoć nije bio sasvim jasan i nama smrtnicima.

Priča je možda neukusna i iskarikirana, ali i dalje i muška i topla. U nju je definitivno unesena dobra mjera emocija. Nekome je baš stalo da napravi frku nekome.

Ali, nešto nam govori da mu (ni ovaj put) neće poći za rukom.

#gayisok – da ne bi bilo zabune.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽU BILAVER I BUTKOVIĆ U Zadru sutra centralno obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će Konferenciju, dok će vijence u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U srijedu bez vode dvije ulice u Zadru

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 06.12.2022. godine (srijeda) u Zadru, u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Kruševskoj Polačkoj ulici.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se prebacuju za sljedeći dan.                                

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Kruševskoj  ulici k.br.14.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda je opet zamućena, preporuča se prokuhavanje!

Objavljeno

-

By

Obavještavamo potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima  vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporuča preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju, priopćeno je iz Vodovoda Zadar.

Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu