Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADSKA KNJIŽNICA: Besplatan upis za učenike prvih razreda osnovne i srednje škole

Objavljeno

-

S početkom školske godine 2022./2023. krenula je akcija besplatnog upisa u Gradsku knjižnicu Zadar za učenike prvih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola na području Zadra i Zadarske županije. Akcija se provodi već sedmu godinu, uz podršku osnivačka škola – Grada Zadra i Zadarske županije. Pravo vrijedi za učenike matičnih i područnih škola/odjela, a može se ostvariti predočenjem osobnog dokumenta učenika do kraja listopada 2022. god. u Središnjoj knjižnici, svim ograncima i bibliobusima.

Gradska knjižnica Zadar, kao kulturna ustanova, prvo je mjesto na kojem se djeca u pratnji svojih roditelja susreću s čitanjem, pisanom i ilustriranom riječi, mogućnostima učenja i stjecanja znanja.

Besplatna godišnja članarina učenicima može biti poticaj da već na početku školovanja prihvate Knjižnicu kao mjesto ugodnog boravka, dostupnosti traženih informacija i znanja te sudjelovanja u brojnim aktivnostima i programima. Čitanje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice. – kazala je Doroteja Kamber-Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.

Popis škola čiji učenici mogu ostvariti pravo besplatnog upisa u GKZD Osnovne škole u Zadarskoj županiji:

OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Smiljevac, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci i OŠ Voštarnica, Glazbena škola Blagoja Berse, Privatna osnovna škola Nova, Katolička osnovna škola Ivo Mašina te Osnovna glazbena škola svetog Benedikta, Osnovna škola Benkovac, Osnovna škola Biograd, Osnovna škola Braća Ribar Posedarje, Osnovna škola Franka Lisice Polača, Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag, Osnovna škola Nikole Tesle Gračac, Osnovna škola Novigrad, Osnovna škola Obrovac, Osnovna škola Pakoštane, Osnovne škola Petar Zoranić Nin, Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci, Osnovna škola Petar Lorini Sali, Osnovna škola Petar Zoranić Jasenice, Osnovna škola Poličnik, Osnovna škola Privlaka, Osnovna škola Starigrad, Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje, Osnovna škola Sukošan, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov, Osnovna škola Valentin Klarin Preko, Osnovna škola Vladimir Nazor Neviđane, Osnovna škola Vladimir Nazor Škabrnje, Osnovna škola Zemunik

Srednje škole u Zadarskoj županiji:

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Gimnazija Franje Petrića Zadar, Gimnazija Jurja Barakovića Zadar, Gimnazija Vladimira Nazora Zadar, Glazbena škola Blagoje Bersa Zadar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, Klasična gimnazija Ivana Pavla II Zadar, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, Pomorska škola Zadar, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Srednja škola Bartula Kašića Pag, Srednja škola Biograd na Moru, Srednja škola Gračac, Srednja škola kneza Branimira Benkovac, Srednja škola Obrovac, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Tehnička škola Zadar, Privatna gimnazija NOVA s pravom javnosti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu