Connect with us

Sport

Top 10 najplaćenijih sportaša

Objavljeno

-

Tiger Woods
Broj 1 Tiger Woods
110 milijuna dolara
Woods je za 13 godina profesionalne golf karijere, nagradama na turnirima, dodatke ugovoru i naknade za samo pojavljivanje na turnirima zaradio gotovo 900 milijuna dolara . Izgledno je kako će Woods sljedeće godine postati prvi sportaš koji je u karijeri zaradio milijardu dolara. U zadnjih godinu dana, najpoznatiji svjetski golfer je usprkos osmomjesečnoj pauzi zbog ozlijede, zaradio dvostruko više nego bilo koji drugi sportaš na svijetu. Tome su doprinijeli bogati sponzorski ugovori s primjerice Gillettom i Nikeom, kao i pokrenuti posao osmišljavanja izgleda golf terena.

Broj 2 Kobe Bryant

45 milijuna dolara

Bryant je osigurao mjesto među najvećim NBA igračima osvajanjem petog naslova prvaka s Lakersima ove godine. Crna mamba je na vrhuncu popularnosti, a njegov dres s brojem 24 je trenutno najprodavaniji u SAD-u, Europi i Kini. Bryant je podebljao svoju godišnju plaću u Lakersima od 21 milijun dolara godišnje s bogatim sponzorskim ugovorima s tvrtkama Nike, Upper Deck, Activision i Vitamin Water.

Broj 3 Michael Jordan

45 milijuna dolara

MJ je prije šest godina po treći i vjerojatno posljednji put otišao u mirovinu, ali još uvijek je najpoznatiji sportaš u SAD-u. Jordanov brand u tvrtci Nike približava se zaradi od milijardu dolara u prodaji, što je pretvorilo Jordana u marketinški fenomen. Jordan je i vlasnik NBA momčadi Charlotte Bobcats, gdje je od prije na čelu svih poslova vezanih oko momčadi.

Broj 4 Kimi Raikkonen

45 milijuna dolara

Najplaćeniji vozač Formule 1 nakon osvojenog naslova 2007. nije ponovio takav rezultat. Nakon odlaska iz Ferrarija napustio je i svijet Formule 1 i od 2010. se natječe u svjetskom rally prvenstvu (WRC). Dolaskom u WRC Kimi Raikkonen je podigao zanimanje javnosti za svjetsku rally scenu, a čini se da je toga svjestan i njegov aktualni poslodavac Citroen koji ga na sve načine želi zadržati pod svojim okriljem.

Broj 5 David Beckham

42 milijuna dolara

Becks odavno nije među najboljim igračima na terenu, ali je još uvijek među najpopularnijim i zato mu kompanije poput Adidasa, Armanija i Motorole plaćaju milijune. Nakon pet mjeseci provedenih na posudbi u AC Milanu, Beckham se ovog ljeta vratio u SAD kako bi zaigrao za Los Angeles Galaxy.

Broj 6 LeBron James

40 milijuna dolara

LeBron je osvojio dva naslova MVP igrača NBA lige, prosjek karijere mu je 27,8 koševa, 7,0 skokova i 7,0 asistencija po utakmici, no nijednom u sedam sezona s Cavaliersima nije uspio osvojiti naslov NBA prvaka. Ovog ljeta je odlučio preći u Miami Heat.

Broj 7 Phil Mickelson

40 miijuna dolara

Biti druga violina Tiger Woodsu se pokazalo vrlo unosno za drugog svjetskog golf igrača. Najbogatiji ugovor mu je s kompanijom Callawa, a ostali sponzori su Baclay”s Exxon, KPMG i Rolex. Mickelson je u karijeri zaradio 54 milijuna nagradnog fonda po čemu je treći golfer svih vremena, odmah iza Woodsa i Vijay Singha.

Broj 8 Manny Pacquiao

40 milijuna dolara

Pac-Man je dospio na boksačka svjetla pozornice pobjedama u dvije velike borbe protiv Oscara De la Hoye i one s Ricky Hattonom. Kroz ove mečeve se na Tv pravima zaradilo više od 100 milijuna dolara u SAD-u. Pasquiao je ušao u 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu po izboru magazina Time, a nakon karijere u ringu planira se posvetiti onoj političkoj.

Broj 9 Valentino Rossi

35 milijuna dolara

“Doktor”je 2008. osvojio svoj osmi naslov svjetskog prvaka. Najveća zvijezda motociklističkog sporta zarađuje 16 milijuna dolara godišnje kroz svoj ugovor s Yamahom, a zarada mu se više nego udvostručuje kada se dodaju bonusi u ugovoru i zarada od reklama, poput one za energetsko piće Monster.

Broj 10 Dale Earnhardt Jr.

34 milijuna dolara

Earnhardt je 2008. izabran po šesti put za redom za napopularnijeg američkog vozača od strane Nascara. Iako je tada imao samo jednu osvojenu utrku, u zadnje dvije sezone automobilističkih utrka, zarada mu je bila dvostruka veća od bilo kojeg drugog vozača. Najveće ugovore ostvaruje s Adidasom, Chevroletom, Polarisom, Wranglerom i Nationwide osiguravajućim društvom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati

Sport

Bokšić: Poručujem Juventusu, dovedite Modrića. Njega je poljubio Bog

Objavljeno

-

Alen Bokšić je za Juventus odigrao samo jednu sezonu prije nego što se vratio u Lazio, ali je nakon te 1996/97 ostao u lijepom sjećanju navijačima Juvea. S tim klubom je osvojio talijanski naslov i Interkontinentalni kup te došao do finala Lige prvaka. U te uspjehe ugradio je 7 golova i 4 asistencije u 33 nastupa. Sada je u razgovoru za Gazettu dello Sport rekao što treba posrnulom Juventusu kako bi se vratio na staze stare slave.

“Luku Modrića je poljubio Bog, on je personifikacija nogometa. Preporučujem svakom top klubu da ga kupi, pa tako i Juventusu. Ne znam hoće li Modrić napustiti Real za dva mjeseca, kada mu završava ugovor, ali uvjeren sam da su u njegovim nogama još dvije sezone vrhunskog nogometa bez obzira na to što mu je 38 godina. Modrić sam nije dovoljan da Juventus premosti jaz između njega i uvjerljivog prvaka Intera, ali bi puno pomogao u tome.”

Bokšić dodaje tko bi jako profitirao uz Modrića: “Dušan Vlahović je odličnoj formi ove sezone sa 17 golova. On je izvrstan napadač kojem su tek 24 godine. Dakle, ima još prostora za napredak. Dušan može postati vrhunski strijelac kao što je Haaland. Vlahović zabija manje od njega, ali nemojmo zaboraviti da je teže postizati golove u Italiji nego u Engleskoj”, poručio je Bokšić, koji ima iskustvo obiju zemalja jer je osim u spomenutim talijanskim klubovima, za koje je u Serie A postigao 34 gola u 137 utakmica Serie A, igrao i u Middlesbroughu. Istaknuo je i ovo: “Osim toga, napadač uvijek ovisi o suigračima. Ja sam igrao sa Zidaneom, Del Pierom, Vierijem, Jugovićem, Deschampsom, Conteom… dok Dušan igra u defenzivnom Juventusu, koji se muči stvoriti više prilika za gol.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu