Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŠC VIŠNJIK Još samo dva dana do početka MWF/XVII. Europskog prvenstva u mažoret sportu!

Objavljeno

-

Ispred nas je još samo dva dana do početka MWF/XVII. Europskog prvenstva u mažoret sportu /Zadar, 22.-26.06.2022.

Od 15.06.2022. -27.06.2022. u Zadru boravi reprezentacija Ukrajine koja prvih sedam dana boravka koristi za zajedničke pripreme u SC Višnjik.

Zbog situacije u Ukrajini, djeca su dva mjeseca imala online treninge i po prvi puta sada imaju mogućnost zajedničkih priprema, a došli su iz Europe,Amerike i Kanade.

Ovim su pokazali nevjerojatnu  snagu, energiju, sportski duh i ljubav prema mažoret sportu.

Želeći pokazati podršku timu Ukrajine, na ceremoniji otvaranja MWF /EC2022. biti će prisutni i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, gospodin Vasilj KIRILIČ kao i veleposlanica Ukrajine u Kanadi, gđa Yuliya Kovaliv čija kćer je član reprezentacije Ukrajine.

Po prvi puta na MWF Europskom prvenstvu sude i internacionalnu suci iz Južne Afrike , Matthew Cleophas i Kelsey Butler iz Johannesburga. članovi SAMCA –Sourh African Majorette and Cheerleading Association koji, koa član MWF, u svojoj nacionalnoj asocijaciji, imaju najveći broj od 30 000 članova.

Svojim izuzetno profesionalnim radom dokazali su se kao suci i na MWF/Svjetskome prvenstvu u Cape Townu koje je održano u rujnu 2018.-e godine na temelju čega ih je MWF-Sudačka komisija delegirala i na Europsko prvenstvo u Zadru.

Već od ponedjeljka , 20.06.2022. u Zadar počinju dolaziti brojni timovi i sudionici , a od srijede.22-06. do nedjelje 26.06.2022. u sportskoj dvorani „Krešimira Ćosića“ svaki dan od 09.00-21.00 sati , svi posjetioci će moći pratiti vrhunske izvedbe najboljih mažoret timova iz Europe koji na ovome natjecanju ostvaruju kvalifikacije za MWF/IV. SVJETSKO PRVENSTVO U MAŽORET SPORTU/Nur Sultan-KZ, 22.-25.09.2022.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu