SDP Zadar je mrtav

Objavljeno: 23.8.2019. u 10:30
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon što su u utorak ispucali sve nebuloze i deluzije kojih su se sjetili i koje su ih spopale, iz zadarskog SDP-a i unutar njega sveopći zavjet šutnje.

Sad idu pravi problemi.

Prvo je otamo pobjegla Ingrid Antičević Marinović, za njom i Sabina Glasovac, a po otkriću sumnjivog poslovanja s Elektrom Zadar sidro je naprasno digao i Antun Novoselović.

Na čelu zadarskog ogranka ove stranke izdržao je nepune dvije godine, pa osim u obiteljskoj Lav zaštiti, teški nered za sobom ostavlja i na Pet bunara i bježi glavom bez obzira.

Nikakve koristi više ni od Jure “(LJ)ubi Srbina” Zubčića i Danijela “1.200 za sladoled” Radete jer oni moraju očitavati brojila.

Kad god pomislimo da se u SDP-u Zadar ne može dogoditi cirkus veći no što već jest, život nam se naceri u lice.

Dok Novoselović odlazi u borbu protiv „kartela“ koji je u posljednji tren spriječio da sa pola GO SDP-a, policijskim inspektorom i ljudima koji nisu niti znali da su na natječaju dobije dva milijuna od Elektre za posao koji je u zbilji trebao raditi Bog zna tko, te da zaštitarska tvrtka ubire stotine tisuća kuna – na čišćenju, i to Elektre, vijećnica Irena Dragić nevinost svojeg kolege brani tezom da posao u Zadru ne može dobiti nitko tko nema člansku iskaznicu HDZ-a!?

Au contraire! Treba li objašnjavati kako i zašto? Pa Antun Novoselović je od Elektre u deset mjeseci dobio skoro milijun kuna, a ne samo da nema člansku iskaznicu HDZ-a, već je (bio) šef – SDP-a?

SDP Zadar, ma tko ga vodio ili ma tko u njegovo ime govorio, nikako da prestane tražiti i izmišljati vanjske neprijatelje, te počne sagledavati situaciju unutar sebe sama.

Da se to čudo ikada dogodilo, danas se ne bi suočavali s rasulom kakvo se unazad trideset godina u Zadru ipak ne pamti.

Dok se policija i DORH bave Novoselovićevim poslovanjem u Elektri Zadar, u SDP-u love vlastiti rep u nastojanju da se još jednom iznova i izvanredno ekipiraju.

Nakon manje od dvije godine, za njime ostaju svi problemi svijeta na svim razinama i svim adresama na kojima je „poslovao“.

Svojevremeni odlazak iz Vlade Ive Sanadera sada se čini kao ljudski i dostojanstven u odnosu na ovo što je Baja servirao kolegama i javnosti.

Sanader barem nikoga nije optuživao jer odlazi.

“Povlačim se iz politike jer je politika služenje narodu, a ne sebi.“ – kazao je Ivo.

Ali ne Baja.

Baja, kao i iz policije, iz SDP-a odlazi “na vlastiti zahtjev”, ali bijesan i lud. Prijeteći “pravnim i drugim odmazdama” najavljuje ratove.

Možda i gore od toga, ono što se još uvijek zove vrh GO SDP-a, u stopu ga u tome slijedi.

Pa Gaši izjavljuje da je Novoselović, jadan, već duže na udaru nekih struktura (DORH-a i Policije?), a Dragić ide i korak dalje pa izvor problema pronalazi u propustu u zaštiti podataka!? Teza je da se ništa od ovoga ne bi desilo da je netko zabranio da se otkrije da vrhuška SDP-a – imenom i prezimenom – očitava brojila po Zadru?

I tako dalje i tako dalje.

SDP je mrtav.

Nema pomoći, nema reanimacije, pulsa, moždanih aktivnosti… Ništa. Njima je uvijek netko drugi kriv. Unutar ili izvan njih samih. I sad, dok dio njih očitava struju i čisti Elektru za milijune kuna, nije problem u tome nego je problem – što se o tome piše!?

Nek netko zove Službe, na Trgu pet bunara mora biti da curi neki opasan plin. Ovo više nije niti zabavno.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
SDP Zadar je mrtav, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program