Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Mate Lukić: Pravda za navijače i branitelje!

Objavljeno

-

Invazija komunizma i antifašizma (termin iza kojega se skrivaju komunisti!) potiče mlade na buđenje domoljubne svijesti baš kao u vrijeme SFRJ.

Verbalni delikti u vidu toga da mladi ne mogu izražavati svoje domoljublje više ne prolaze! Ovo je Hrvatska, nikako da neki prihvate. Ali njihova umreženost i lobiji su snažni pa je situacija sa “ustaškim” obilježjima eskalirala sve do nacionalnih medija i saborske svakodnevnice.

A inat raste. Napadi koji dolaze iz grupacija zadrtog komunizma, korištenju političkih privilegija radi kontraefekt, pa jučer u Murteru nikne mural isti kao na Bulevaru. Manji, doduše, ali uskoro bi mogao postati simbol otpora.

Kako objasniti da je jedan od navijača za prekršaj dobio 13 dana zatvora?! Je li itko od vas ikada čuo da je netko dobio 13 dana zatvora za prekršaj?

Čitao sam poruke gdje jedan političar ljevice provocira navijača, ruga se i kaže “Čestitam, položili ste!”

Dan prije nego je ovaj uhićen.

Mnogi će još biti uhićeni, mnogi će još dobiti kaznene prijave.

S druge strane, branitelji će teško preći preko uvreda s adrese predsjednika Gradskog vijeća.

Nažalost, za to ste provodili stotine dana na Velebitu u snijegu i ledu. Nekima je vjerojatno zaista i stradala prostata, kako Vučetić kaže, da bi ih danas tako vrijeđali.

Siguran sam da bi ovaj (Vučetić, op.a.) kapitulirao pred svojom prostatom da sjedi dvije minute na hladnom zidu.

Znam ja što su navijači, a znaju i oni koji su sa mnom išli na utakmice Hajduka i Zadra. Bezbroj utakmica i avantura. Navijači imaju kodeks. Sve navijačke skupine u Hrvatskoj su nacionalno osviještene. Da, čak i riječka Armada.

Igrom slučaja sam završio u policijskom kombiju s njima dok sam studirao. Oni su išli u Zaprešić, ja sam trebao u Kranjčevićevu. Na Lučkom, kako sam uranio, sjednem u “maricu” i shvatim nakon 10 minuta da su oko mene nepoznate face i kriva pjesma.

Znao sam da mi se neće ništa loše dogoditi. Napominjem, navijači imaju kodeks. Tu situaciju navodim kao jednu od mnogih u cilju ilustracije njihova kodeksa. Neće oni nikad iskoristiti takvu situaciju. Tu nema časti.

Kad su poplave, požari i potresi, uvijek će doći prvi, baš kao i na humanitarne akcije.

Nažalost, nekad znaju i zabrljati. Pogotovo u međusobnim sukobima. Ali to je dio igre. Civili ga neće nikad shvatiti. Oduzimanje transparenta drugoj skupini je bolji osjećaj od jackpota.

Navijače ne možeš politički kontrolirati, niti možeš uvesti politiku na tribinu. To isto treba biti svima jasno. Uvijek sam privatno imao politički stav, ali na tribini on ne zanima nikoga.

No, da se vratimo na temu obilježja. Vidite kako su druge opcije lukave? Enio mudro šuti. Njemu smeta grb HSP-a, ali neće javno reći što misli o ovome jer je zdravoseljački lukavac.

Nešto što nikome nije smetalo 20 godina sad je tema broj jedan.

SDP se još može povući, iznijeli su svoj stav. Sad se trebaju zaustaviti.

Zašto ja ne bih uputio prijedlog da svako naselje dobije isti mural? I moj politički imunitet i glas isti su kao i Radetin.

Ovo je začarani krug.

Građani su uz branitelje, branitelji uz navijače. Navijači uz branitelje.

Jer, to su im očevi, stričevi… Oni su generacija koja mora čuvati nasljeđe koje su nam branitelji ostavili u krvi, boli i suzama.

I zato – nadam se da će se ljevičari osvijestiti i naći druge teme za kampanju superizborne godine?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Sunčano i sve toplije. Već u nedjelju temperatura ide iznad 25°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 °C.

U nedjelju pretežno sunčano uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja magla uglavnom u kotlinama. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na moru između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano uz porast temperature. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, od ponedjeljka jugoistočni, a na moru jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Zadarska županija organizirala edukaciju timova za rad s darovitim učenicima osnovnih škola

Objavljeno

-

By

U Velikoj vijećnici Zadarske županije okupili su se Timovi za darovite devet osnovnih škola kojima je osnivač Zadarska županija i izložili razvojne planove za rad s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima svojih škola. Rezultat je to Programa usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s potencijalno darovitim učenicima koji je Zadarska županija organizirala za osnovne škole kojima je osnivač, u suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Svrha programa usavršavanja razvoj je kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za pružanje potpore cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika. Uključeni djelatnici su kroz edukaciju stekli znanja i vještine za rad s darovitim učenicima. Edukacija se sastojala od šest modula, a održavao ju je Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u sklopu projekta Jadranski regionalni znanstveni centar (Jadranski RZC) u čijim aktivnostima sudjeluje i Zadarska županija kao dio radne skupine.

U programu usavršavanja sudjelovale su OŠ Vladimira Nazora Škabrnja, OŠ Petra Zoranića Nin, OŠ Sukošan, OŠ Stjepana Radića Bibinje, OŠ Biograd, OŠ Braće Radića Pridraga, OŠ Pakoštane, OŠ Petar Lorini Sali i OŠ Petar Zoranić Stankovci.

Cilj provedbe edukacije je osnaživanje kapaciteta djelatnika za rad s darovitim učenicima unutar matičnih škola te razvoj planova za rad i pružanje podrške darovitim, potencijalno darovitim i visokomotiviranim učenicima. Uz podršku Zadarske županije, predstavljeni projekti će se početi realizirati u nadolazećoj školskoj godini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu