Connect with us

Nekategorizirano

NAJBOLJI RESTORANI ZADARSKOG ADVENTA Rimski specijaliteti u restoranu Kornat – FOTOGALERIJA

Objavljeno

-


U decentnom, ugodnom i prigodno uređenom prostoru s više nego povoljnim cijenama dnevnog menija, u rasponu od 40 do 90 kuna ili s tri slijedajuha-glavno jelo-desert u iznosu od 60 kuna, svoja vrata do konca ove godine širom je otvoriojedan od prestižnijih zadarskih restorana „Kornat“. Od prve organizacije „Đira po gradu“ i spektakla „Advent u Zadru“ kojima se u predblagdansko vrijeme uspješno revitalizira život na gradskim ulicama, trgovima, ili u restoranima, dućanima i kafićima – „Kornat“ je nezaobilazno mjesto svakog gastronomskog promišljanja. Puno je razloga za to. Prvo; sada već punih 13 godina ovaj je zadarski restoran – kojega uspješno vodi Sandra Petričić – sinonim vrhunskog gastronomskog doživljaja kod kojega nema kompromisa prema osrednjosti. Primjerice, u dnevnom meniju gostima je ponuđena juha od brokula, vrhunski brudet od liganja, graška i krumpira te tiramisu za desert.
„Uglavnom radimo mesni i riblji meni po cijenama koje su zaista pristupačne, a imamo i velik izbor tjestenina jer je naš šef kuhinje dugo godina radio u restoranima na rimskom Campo de’ Fiori“, ističe Petričić posebnost ovog poznatog zadarskog restorana. Blagdanska tjedna ponuda „Kornata“ tako uključuje i brojne druge talijanske specijalitete, od costate – ribe s kosti – do tagliatelle s raznim umacima, a svaki tjedan ponudit će se drukčija pričate šarm i arome najboljih rimskih restorana u domaćem ambijentu. Drugo; u „Kornatu“ su iz prve prepoznali vrijednost organizacije „Đira po gradu“ i, naročito, manifestacije „Advent u Zadrtu“.
„Zaista je krasno! Zadar doslovno vapi za ovakvim događajima.Puno ljudi na ulicama i trgovima dokazuju kako je adventsko-novogodišnji program pun pogodak. Sve je puno radosti, pa se nadam kako će sljedeći Advent u Zadru biti još veći “, zaključuje gospođa Petričić, zaslužna za lijepo dizajnirani prostor, ugodan ambijent i bogatu vinsku kartu.Glavni kuhar Stoiljković očarat će goste maštovitim i ukusnim jelima, a dodatni šarm restoranu u kojemu ćete se osjećati kao pri posjeti dragoj rodbini daju konobari Ante, Vanja, Mile i Marijan.
Tjedan rimske kuhinje
Za svega 40do 90 kuna u tjednu rimske kuhinje restoran „Kornat“ dnevno nudi izbor svježeg pohanog bakalara,fettuccine alla boscaiola ili salt im bocca alla romana. U bilo kojem slučaju, šef kuhinje Pijerino Damir Stoiljković priređuje pravu radost čak i za istančana nepca. Slavne talijanske fetućine sljubljene su u prvom jelu na šumski: s gljivama, povrćem i parmezanom, dok je u drugom teletini pridružen pršut s kaduljom u umaku od pečenja. Sve je na kraju začinjeno pravim talijanskim tiramisuom za desert te, naravno, njegovanim izborom iz bogate vinske karte.

no images were found


 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu