Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

#BARABA / COVID sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno

-

Sutra je The sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Neka vas predznak ne zavara – samo još jedna „odlučujuća“ u nizu istih. Tako je od 2021. Biti ili ne biti. I jesmo i nismo. I hoće i neće. I bi i ne bi…

Najnovije, a opet već viđeno, jest da nova oporba (koja to nije) ide na rušenje proračuna većine (koja to isto nije), odnosno da je spremna za nove izbore.

To je već novo. Toliku glupost nismo odavna čuli.

Jer, teško je reći tko (ni)je spremniji za izbore, i nema načina da toga makar nisu svjesni.

SDP je upravo napustio još jedan (treći, u kraće posljednje vrijeme!) predsjednik, pobjegao glavom bez obzira. Ni čistač Novoselović mu nije do koljena. Koliko Jure Zubčić drži do vlastite stranke u koju se kleo godinama najbolje ilustrira činjenica da je objavu o ostavci na sve funkcije s javnosti – i kolegama – podijelio ni manje ni više nego na Facebooku. Par sati prije je šerao fotku psa. Pa toliko o tome.

SDP, dakle, u ovom trenu ne može računati ni sa glasovima vlastitih članova, pa tu svaka nada da će prevariti nekog „sa strane“ pada u vodu.

Akcija mladih? SDP, HSS, Centar, Glas, MOST, NLSP, Živi zid, PH, SIP… samo su neki od onih s kojima su već potrošili koalicije i tek im valja pronaći novi Titanik za ukrcaj sve starijih Mladih.

Koliko je situacija ozbiljna, najbolje shvaćaju u redovima Konja. Ni Meštroviću više nije do smijeha. U pauzama od nastupa po kazalištima u Čepinu, Driveničkom kaštelu i sličnim hrvatskim metropolama, pamti se da se oglasio tek po pitanju pokušaja da obitelj Luxardo dobije nagradu Grada Zadra, epizoda koju vjerujemo čvrsto da i on nastoji što prije zaboraviti.

Priča o spremnosti za izbore, odnosno o tome da će sutrašnje rušenje proračuna zbog ustaškog murala koji to nije (o čemu je Tornado sve rekao u ovotjednom priopćenju!) ili neprihvaćanja neprovedivih boljševičkih 475 amandmana biti izraz spremnosti za nove izbore još je jedna šarena laža koja ima za pokriti još jedan ucjenjivački manevar Grinčeva iz GV koji su odavna ukrali oporbu, a sada će ukrasti i Božić Zadranima.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu