Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KOLUMNA / Suze sina razmetljivoga

Objavljeno

-

Vikend za nama obojan je tužnim sjećanjima na tragediju u Vukovaru, Škabrnji, Nadinu… Dok je većina Hrvata suosjećala s tamošnjim stanovništvom i kalvarijom koje mnogi od njih i danas nažalost nisu pošteđeni, svoju osobnu tragediju najdublje je proživljavao i s javnosti nesebično podijelio procjenjujući da je pravi trenutak za to i najbogatiji i najpoznatiji inspektor u Hrvata, Marko Pupić Bakrač.

Urbi et orbi je objavio da ga u ponedjeljak čeka ročište na Službeničkom sudu. Vijest za centralni Dnevnik. Odmah nakon kolone sjećanja – suze sina razmetljivoga.

Nije precizirao što je točno ovaj put skrivio – je li opet bio na plivanju za radnog vremena, ili na nekom od brojnih imanja diljem Lijepe – malo više kvadrata njegove nego – naše, ili je pak nekog novog šefa ili člana vrha vlasti na čiji račun šeta s bolovanja na bolovanje nazvao najgorim mogućim imenima, ali je svakako osjetio potrebu zaplakati nad onim što iz svog konformističkog rakursa naziva “teškom sudbinom”. Najjavnije moguće, dakako. U nedostatku kreativnosti, procijenio je da bi i ovaj pokušaj spina bio dobar ako ništa – za koji glas više. A glasovi su ono što će mu svakako nedostajati za mjesec ili dva.

Još jedno u nizu javno ridanje naš Marko wannabe Orleanski prenio je i na svoj nego kakav nego javni Facebook profil, naznačivši da su uz njega i četiri stara druga iz Akcije mladih, te je do večeri prikupio puna dva glasa podrške. Što vjerno preslikava i stanje s glasovima i Marka i Akcije mladih od izbora do izbora.

Možda bi uvjerljivosti naše narikače pomoglo da je jednako javno zvao na janjetinu kad je salijevao neku od odokativno 30, 40 ploča na tri ili pet zgrada koje je od činovničke plaće samozatajno podigao u zadnjih dvije godine ili pet.

Ili da je jednako urbi et orbi makar objavljivao selfije sa fešta uz tamburaše i sa papršnjakom pod miškom nakon zaključivanja kupovine novog građevinskog zemljišta u gradu, pašnjaka s jezerom u Lici, stanova u Zagrebu… et cetera.

Pa bi danas sve izgledalo daleko tužnije. Veći broj nas bi se sažalio nad državnim službenikom kojeg smjenjuje ministrica koju nema kojom uvredom nije počastio u proteklom periodu. Imali bi uspon i pad, full picture. Ovako imamo plačip***u na početku i plačip***u na kraju priče.

Sve smo suze već isplakali. Sad čekamo rezultat suđenja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GLOBALNI MARŠ PRIJATELJSTVA / Lions klub poziva u ponedjeljak na Narodni trg. Dolazi i Oli Walker, svjetski putnik i ambasador prijateljstva

Objavljeno

-

By

Poseban događaj najavljen je za ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u 10:00 sati na Narodnom trgu u Zadru. 

Domaćin ovog važnog okupljanja je Regija jug Lions klubova Hrvatske, a događaj će uveličati dolazak Olija Walkera, svjetskog putnika i ambasadora prijateljstva u Zadar.

Oliver Walker, koji svoje putovanje oko svijeta provodi pod pokroviteljstvom Lions Distrikta 129 Slovenija u Zadru će predati poslanicu prijateljstva guvernerke Brede Pečovnik, predsjednici Regije jug, gđi. Tatjani Vukman. Ova simbolična gesta označava jačanje veza i prijateljstva između gradova i zajednica. Osim što promiče prijateljstvo, Oliverova inicijativa uključuje i humanitarnu komponentu. Prodaja majica “Oli Walker Around the World for Friendship”, u suradnji s Lions klubom Konjice, prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih talentiranih glasbenika.

Oliverov globalni marš prijateljstva započeo je 5. travnja iz rodnih Slovenskih Konjica i uključuje promicanje prijateljskih odnosa među gradovima kao što su Biograd na Moru, Slovenske Konjice, Žalec, Radlje ob Dravi i Moravske Toplice. Njegov put kulminirat će u Biogradu na Moru, gdje će doći u utorak 30. travnja u 10:30 sati, gdje če ga na gradskoj pijaci dočekat predstavnici grada Biograda na Moru. Oliver če se pridružiti tradicionalnom Slovenskom vikendu  u Biogradu na kojem će u četvrtak 2.5. u 19.00 sati na Biogradskoj rivi – Ribarska luka pozdravit sudionike slovenskog vikenda i predstavit put prijateljstva uz pratnju gradske glasbe iz Slovenskih Konjic i Biograda na Moru. 5.5.2024 nastaviti put prema jugu i dalje oko svijeta.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA POMOLU NOVA PROMJENA VREMENA / Uživajte u suncu i visokim temperaturama, od sredine tjedna opća kiša

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom kratkotrajnom maglom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 21 do 26 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano i toplo, uglavnom ponegdje u unutrašnjosti i vrlo toplo. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu sredinom dana i poslijepodne slab i umjeren jugozapadnjak, mjestimice sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, toplo i vrlo toplo. U srijedu uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu