Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KOLUMNA / Suze sina razmetljivoga

Objavljeno

-

Vikend za nama obojan je tužnim sjećanjima na tragediju u Vukovaru, Škabrnji, Nadinu… Dok je većina Hrvata suosjećala s tamošnjim stanovništvom i kalvarijom koje mnogi od njih i danas nažalost nisu pošteđeni, svoju osobnu tragediju najdublje je proživljavao i s javnosti nesebično podijelio procjenjujući da je pravi trenutak za to i najbogatiji i najpoznatiji inspektor u Hrvata, Marko Pupić Bakrač.

Urbi et orbi je objavio da ga u ponedjeljak čeka ročište na Službeničkom sudu. Vijest za centralni Dnevnik. Odmah nakon kolone sjećanja – suze sina razmetljivoga.

Nije precizirao što je točno ovaj put skrivio – je li opet bio na plivanju za radnog vremena, ili na nekom od brojnih imanja diljem Lijepe – malo više kvadrata njegove nego – naše, ili je pak nekog novog šefa ili člana vrha vlasti na čiji račun šeta s bolovanja na bolovanje nazvao najgorim mogućim imenima, ali je svakako osjetio potrebu zaplakati nad onim što iz svog konformističkog rakursa naziva “teškom sudbinom”. Najjavnije moguće, dakako. U nedostatku kreativnosti, procijenio je da bi i ovaj pokušaj spina bio dobar ako ništa – za koji glas više. A glasovi su ono što će mu svakako nedostajati za mjesec ili dva.

Još jedno u nizu javno ridanje naš Marko wannabe Orleanski prenio je i na svoj nego kakav nego javni Facebook profil, naznačivši da su uz njega i četiri stara druga iz Akcije mladih, te je do večeri prikupio puna dva glasa podrške. Što vjerno preslikava i stanje s glasovima i Marka i Akcije mladih od izbora do izbora.

Možda bi uvjerljivosti naše narikače pomoglo da je jednako javno zvao na janjetinu kad je salijevao neku od odokativno 30, 40 ploča na tri ili pet zgrada koje je od činovničke plaće samozatajno podigao u zadnjih dvije godine ili pet.

Ili da je jednako urbi et orbi makar objavljivao selfije sa fešta uz tamburaše i sa papršnjakom pod miškom nakon zaključivanja kupovine novog građevinskog zemljišta u gradu, pašnjaka s jezerom u Lici, stanova u Zagrebu… et cetera.

Pa bi danas sve izgledalo daleko tužnije. Veći broj nas bi se sažalio nad državnim službenikom kojeg smjenjuje ministrica koju nema kojom uvredom nije počastio u proteklom periodu. Imali bi uspon i pad, full picture. Ovako imamo plačip***u na početku i plačip***u na kraju priče.

Sve smo suze već isplakali. Sad čekamo rezultat suđenja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu