Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAŽE SE ČLANOVI ETIČKOG POVJERENSTVA GRADSKOG VIJEĆA Prijaviti se mogu “osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda koje nisu u politici”

Objavljeno

-

Odbor za izbor i imenovanje raspisao je ponovljeni Javni poziv za prijave kandidata za članove Etičkog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Zadra

Etičko povjerenstvo je stalno radno tijelo Gradskog vijeća Grada Zadra koje odlučuje u drugom stupnju povodom prigovora na prvostupanjske odluke Gradskog vijeća o povredama Kodeksa.

Etičko povjerenstvo ima pet članova, a čine ih predsjednik i četiri člana koje imenuje Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, na mandat koji traje do isteka mandata članova Gradskog vijeća.

Zainteresirani građani s prebivalištem ili boravištem na području Grada Zadra, kao kandidati mogu podnijeti prijavu za člana Etičkog povjerenstva.

Za članove Etičkog povjerenstva biraju se osobe nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda u Gradu Zadru.

Kao kandidati se ne mogu prijaviti osobe koje su članovi političke stranke ili se bave političkom djelatnošću.

Prijavu može podnijeti samo kandidat osobno.

Prijava mora biti vlastoručno potpisana.

Prijava se podnosi putem obrasca koji je moguće preuzeti na mrežnoj stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/ ili u pisarnici Grada Zadra na adresi Narodni trg 1, u Zadru.

Prijava se može podnijeti putem :

  1. predajom neposredno u pisarnicu Grada Zadra, Narodni trg 1, 23000 Zadar;
  2. putem pošte na adresu: Grad Zadar, Odbor za izbor i imenovanja, Narodni trg 1, 23000 Zadar, s naznakom „Prijava za izbor i imenovanje u Etičko povjerenstvo“
  3. Električnom poštom kao (skenirani) dokument u PDF formatu (kako bi bio vidljiv vlastoručni potpis kandidata) na e-mail grada@grad-zadar.hr.

Prijave se podnose do 14. ožujka  2023. godine.

Odbor za izbor i imenovanja razmotrit će sve podnesene prijave te predložiti Gradskom vijeću imenovanje predsjednika i četiri člana Etičkog povjerenstva.

Prijave kandidata koje su pristigle po Javnom pozivu za prijave kandidata za članove Etičkog povjerenstva Grada Zadra koji je raspisan 8. studenog 2022., a objavljen 9. studenog 2022. godine, ne trebaju se ponovno podnositi i automatsku ulaze u razmatranje s prijavama koje će pristići po ovom ponovljenom Javnom pozivu.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

“PLETER FOTOGRAFIJE I STIHA” / U četvrtak u Kneževoj otvorenje izložbe Zdenka Kneževića

Objavljeno

-

By

Otvorenje izložbe Pleter fotografije i stiha autora Zdenka Kneževića najavljeno je za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u 18 sati u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Izložbu Pleter fotografije i stiha organizira udruga književnih stvaralaca “Riječi iznad svega” Zadar, a na otvorenju će sudjelovati pjesnici udruge, čiji je član i sam autor.

Otvorenje je zamišljeno kao prožimanje stihova tematski vezanih uz svaku izloženu fotografiju, čime će se poezija i fotografije autora spojiti u jedinstvenu umjetničku cjelinu.

Informacije o autoru izložbe:

Zdenko Knežević rođen je u Zadru 1965. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije i studij Kulture i turizma na Sveučilištu u Zadru. Fotografijom se amaterski bavi od srednje škole. Najveći dio radnog vijeka proveo je kao vatrogasac. Međutim, gaseći požare želio je snimiti te scene pa je svaku slobodnu priliku koristio da zabilježi dramatične trenutke borbe s vatrom. Tako je uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Narodnog muzeja Zadar 2011. godine u Gradskoj loži postavljena velika izložba fotografija „Vatrena priča zadarskih vatrogasaca”. Fotografije te tematike redovito objavljuje i u časopisu „Vatrogasni vjesnik”, glasilu hrvatskih vatrogasaca. Od ostalih kategorija najviše pokazuje interes za pejzaže, ali zabilježit će i sve drugo iz svoje okoline u čemu vidi motiv. Član je foto klubova Fotozine Zagreb i Foto kino video kluba Zadar (FKVK). Sudjelovao je i na nekoliko zajedničkih izložbi fotografija, a zadnja je bila u travnju 2023. u Guma baru u Zadru. Izložba je imala naziv „Autorskih top 10″, a nastala je suradnjom Guma bara i FKVK Zadar.

Udruga “Riječi iznad svega” osnovana je 2016. godine sa svrhom promoviranja poezije, ali i objedinjavanja poezije i ostalih oblika umjetnosti (glazba, slikarstvo, kiparstvo, fotografija…).

Izložbu možete pogledati do 15. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIVILEGIJA I ODGOVORNOST / Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sv. Filipu i Jakovu. Odazovite se!

Objavljeno

-

By

Darivatelje krvi možemo nazvati svojevrsnim herojima, jer upravo oni spašavaju tuđe živote i nesebično poklanjaju dio sebe za dobrobit drugih.

Zašto je darivanje krvi važno?

– krv nije moguće proizvesti na umjetan način

– spašavate ljudske živote

– kontrolirate svoje zdravlje

– primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa

– za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

“Biti darivatelj je privilegija, ali i odgovornost. Skupite snagu te nam se pridružite, pozovite svoje prijatelje, kolege, obitelj da daruju krv, jer možda baš vi nekome spasite život!

Vidimo se 16. listopada 2023. godine u vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov (“stara škola”) od 16 do 18 sati!”, stoji u pozivu iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŠTO SE DOGAĐA S VREMENOM? / I dalje sunčano i toplo. Od ponedjeljka još više temperature!?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka u unutrašnjosti je moguće malo kiše, ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. U Dalmaciji slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, tek prema večeri u okretanju na buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 na kopnu te između 24 i 28 °C na moru.

U četvrtak pretežno sunčano, mjestimice uz prolaznu umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća magla. Na jugu je popodne moguć lokalno jači razvoj oblaka uz poneki pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu mjestimice umjerena bura, popodne sjeverozapadnjak i na jugu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna od 20 do 25 °C, u Dalmaciji ponegdje viša.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno ili djelomice sunčano, no u četvrtak je na jugu moguć lokalni razvoj oblaka uz poneki pljusak. Ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, u petak mjestimice s prolaznim jakim udarima, a sredinom dana sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez bitne promjene.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu