Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) 6. Tuna, Sushi & Wine ulazi u završnicu: Tko se ujutro nije najeo ribe s gradela neka dođe na večernje kaljske brudete i koncert Đanija Stipaničeva

Objavljeno

-

Jutarnji program petog dana Tuna, Sushi & Wine Festivala kojeg po šesti put organizira Turistička zajednica grada Zadra s nizom partnera, obilježila je prava fešta od ribe s gradela. S dva velika roštilja i skupinom mladih roštiljara, učenika zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i Srednje škole Biograd, „upravljao“ je profesor kuharstva u Biogradu, Marin Banović. Tunu i filete „Cromarisovih“ brancina s gradela kuharski su timovi servirali sa salatom od mlade kapule i krumpira, cherry rajčicama i začinskim biljem ili s rikolom i dressingom od jogurta.

Bilo je saura od srdela chefa Roberta Pinta, a porcije od 25 kuna su bile tako bogate pa su i oni najgladniji s Trga Petra Zoranića, na kojem je i u petak bila otvorena Gastro pijaca, odlazili zadovoljni. Organizator će tek na kraju zbrojiti zaradu koja je namijenjena opremanju kuharskog kabineta Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole te Odjelu onkologije zadarske Opće bolnice. Izvjesno je, s obzirom na stotine posjetitelja koji su i u petak došli na Festival po svoj obrok zdrave spize iz mora, da će zarada biti znatno veća nego su organizatori očekivali. Naime, ovogodišnja organizacija Festivala kasnila je zbog korona krize, a direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka je još na početku objasnio da će program biti reduciran, skromniji nego je bio na prvih pet Festivala, ali je i u tako smanjenom formatu, Tuna, Sushi & Wine Festival, vidljivo je već sad, i ove godine uspio.

I nije još gotovo. U petak navečer slijedi prvi od dva večernja programa Festivala. Sve počinje u 19 sati, od 21 sat nastupa Đani Stipaničev, DJ će biti Davor Valčić, a prava ekipa dolazi iz Kali – Udruga Kualjske ribarske noći kuhat će velike brudete za sve koji dođu na Zoranićev trg.
Stoga, ručajte lagano, a predvečer od 19 sati svi na zadarsku feštu „od ribe’“!

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu