Connect with us

Sport

Mrkić: "Prava smo klapa i na terenu i van njega"

Objavljeno

-

Josip Mrkić (foto: Žeminea Čotrić)
Ove sezone KK Borik Puntamika po drugi put u povijesti igra Ligu za prvaka. Prvi put su igrali prije tri godine, a sigurno da nas čeka zanimljiv gradski derbi ako se uzme u obzir da je Borik pred kraj pripremnog dijela uvjerljivo slavio protiv Zadra. Plantakova momčad ove sezone igra jako dobro, a igra KK Zadar varira iz utakmice u utakmicu i zagarantirano je da nas očekuje napet gradski derbi.
Borik je ove godine u puno drugačijem sastavu nego prije. Otišli su stožerni igrači, a pred sam početak sezone Ive Ivanov prešao je u KK Zadar. Plantaka je dočekala momčad koja je bila iznimno mlada i neiskusna.
Jedan od tih mladih i “neiskusnih” igrača je i Josip Mrkić, koji se ove sezone iskazao na terenu. Iako je i prošle godine bio u seniorskom sastavu, ovo mu je praktički prva prava sezone.
Ovaj 20-godišnjak visok je točno dva metra, a svoje prve košarkaške poteze naučio je u Prvom košu prije 11 godina.
Trenirali su ga od Lucijana Valičića i njegovog sina Borisa, zatim Umberto Piasevoli, Ivo Ućo Pulanić, Ivan Juran, koji mu je sada i pomoćni trener, Darko Pahlić i sada Neven Plantak.
– Svi oni su imali puno utjecaja u mom košarkaškom životu i od svakog sam po nešto naučio. Jako sam im zahvalan, a meni je ostalo da i dalje učim i napredujem, rekao nam je Josip.
Odmah nakon Prvog koša prešao je Borik Puntamiku. Odradio je dvije sezone kao kadet, pa junior i sada je dvije godine senior. Osim što je igrač Borika, Mrkić se ponosi time što Ljetnu ligu igra za Bokanjac s kojim je prošle godine osvojio naslov, a prije dvije godine bili su drugi.
– Veliki je gušt igrati za kvart i to je neka posebna draž. Ima puno dobrih ekipa, ali mi ove godine idemo u obranu naslova, najavio je Josip.
Sportski život prepun je odricanja i nekada mladim ljudima to teško bude izdržati pa odustanu od tog načina života. Josip kaže kako je njemu košarka ljubav i baš zbog toga mu nije teško odricati se.
– Imam dva treninga dnevno po dva sata. Naravno da sam poslije umoran. Sigurno da mi nekada dođe da izađem i zabavim se s prijateljima, ali to me brzo prođe. Super mi je što smo mi igrači zapravo baš prava klapa i družimo se i van terena. Znam da su odricanja kod sportaša obavezna, ali ja toliko uživam na terenu da ne smatram da se ičeg odričem.
Josip i ovogodišnji uspjeh njegovog kluba pripisuje upravo tome što se igrači međusobno jako dobro slažu.
– Atmosfera na treningu je odlična i tako nam je lakše trenirati. Moram reći da su nam treninzi jako kvalitetni i tu našu pozitivnu energiju prenesemo na teren što je dosta zaslužno za naš ovogodišnji uspijeh.
Za trenera Plantaka ima samo riječi hvale.
– Kod njega sve ide po zaslugama i to mi se sviđa jer ako radiš znaš da ćeš napredovati.
Iako je već rekao da nema baš vremena za neke stvari koje njegovi vršnjaci rade, otkrili smo da Josip ima curu, koja je kao i on sportašica.
– Istina je, ona trenira košarku i moram reći da mi je velika podrška. Super je što se razumijemo i možemo biti potpora jedno drugom. Volim kad se cura razumije u sport. Uz nju roditelji i sestra su mi uvijek davali podršku i vrlo sam im zahvalan na tome.
Vidi li se Josip za par godina negdje van Zadra?
– Sigurno da su mi i takve misli prošle kroz glavu, ali ja sam još mlad i uživam tu gdje jesam. Dok mi je tako ne pada mi na pamet otići.
Zadarska publika nema priliku vidjeti oglede Borika i Zadra u natjecateljskom periodu. Ove godine ćemo ih gledati dva puta. Postoji li neki poseban motiv kada se igra protiv Zadra?
– Sigurno da postoji i sigurno da će te utakmice biti posebne. Igrati protiv Zadra u Jazinama je nešto što se pamti. Ali isto tako i utakmice protiv Cibone, Cedevite i Zagreba u Jazinama će mi sigurno ostati u sjećanju.
Danas Borik igra zadnju utakmicu ovog dijela sezone i to na Gripama protiv Splita. Podsjetimo, Borik je u Jazinama pobijedio s velikih 24 razlike i sigurno da će im Splićani htjeti uzvratiti.
– Očekujem tešku utakmicu iako ona ni za nas ni za njih nema rezultatsku važnost. Može se reći da je to utakmica za prestiž i da će nam oni htjeti vratiti za tih 24 razlike. Idemo odigrati muški pa što bude, zaključio je Josip.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Jupe

    11. ožujka 2011. at 11:28

    Provjerena je informacija da ce Josip biti zvijezda ovogodisnjg prijelaznog roka
    Naime potvrđen je njegov prelazak iz KK Bokanjac u redove KK Maraska park
    Sretno Josipe

     
  2. Dusko V.

    11. ožujka 2011. at 13:48

    Gledo sam tog momka preko satelita,nevidjen talenat.Dolazi u ionako izniman roster kk maraska.Da li je ovo njihova godina?

     
  3. Jupe

    11. ožujka 2011. at 14:48

    Uz trenersku velicinu na klupi Maraska parka njegov bi talent konacno mogao doci do izrazaja

     
  4. -NB-

    11. ožujka 2011. at 17:27

    Nabijen na ku**c cilu marasku skupa sa ostatkom grada…
    Naslov ide na Bokanjac!

     
  5. Bokanjac

    11. ožujka 2011. at 17:31

    Josipe samo naprid!!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu