Connect with us

Sport

Ježina: "Trebamo igrati čvrsto i organizirano kao protiv Cibalije"

Objavljeno

-

Antonio Ježina (Foto: Ivan Katalinić)
Nakon pobjede protiv Intera nogometaši Zagreba isto će tražiti i na domaćem terenu, pred svojim navijačima danas protiv Zadra. Kranjčevićeva je, poznato je, bolna točka Pavlovićeva sastava, a susreti protiv slabije plasiranih momčadi redovito su završavali bolnim porazima – i najneuvjerljivijom predstavom.
– Najbitnije je da, kako nismo smjeli potonuti nakon nezadovoljavajućeg rezultata sa Šibenikom, nam se sada ne smije dogoditi euforija nakon pobjede u Zaprešiću. Moramo ozbiljno shvatiti protivnika i sigurno je da će ovo biti teža utakmica od prošle domaće. Očekujemo zatvoreni Zadar koji će doći s motivom i ciljem da ne izgubi i tako će se i postaviti, a mi u svemu tome moramo biti strpljivi. Nipošto ne bi smjeli kompromitirati pobjedu protiv Intera novim slabim domaćim rezultatom.
Zadrani su nakon osvojenog vrijednog boda izgubili sva tri u domaćem ogledu s Hajdukom. Međutim, nekakav bolji učinak u dvoboju sa splitskim klubom i tako bi bio iznenađenje pa nogometaši Zadra i dalje u dobroj atmosferi nastavljaju svoj prvoligaški put.
Raspored ovotjednog kola donio im je utakmicu već u petak jer gostuju kod kluba iz Kranjčevićeve ulice, odnosno kod jednog od susjeda na prvenstvenoj tablici. Samim tim dalmatinski predstavnik ne ide u Zagreb bez nade u pozitivan ishod i svakako ne bi bili zadovoljni drugim porazom u nizu. Osvajanje jednog boda već bi se moglo okarakterizirati prolaznom ocjenom, ali u dosadašnjim domaćim nastupima Pjesnici su pokazali mnogo nesigurnosti pa zasigurno Zebić i igrači očekuju da mogu učiniti i nešto više.
U odnosu na dvoboj s Hajdukom u konkurenciju za prvu momčad vraćaju se Surać i Con, koji su odslužili svoje kazne zbog zarađenih kartona protiv Cibalije. I dalje nema Terkeša kojeg ozljeda usporava u povratku u nekadašnju formu, a neće u petak na raspolaganju biti ni zahvalni vezni igrač Antonio Mršić, najbolji asistent ove ekipe.
Također, nakon jednog ovotjednog treninga na lagane ozljede požalili su se mladiVasilj i Glumac, dosad standardni članovi udarne jedanaestorke, ali od njih se očekuju da budu spremni za važni prvenstveni ispit.
Želje Zadrana pred nadolazeće gostovanje zapravo je najbolje opisao vratarAntonio Ježina, koji je izjavio:
– Tek sad možemo vidjeti koliko je važan osvojeni bod u Vinkovcima. Da se isto ponovi u Zagrebu ne bismo imali ništa protiv. Oni su neočekivano ostali bez punog plijena u dvoboju sa Šibenikom, ali su zato sve naplatili u Zaprešiću. Zaigramo li čvrsto i organizirano kao protiv Cibalije moglo bi biti dobro.
(hrsport.net)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu