Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NAVIJAČI IMAJU PORUKU ZA RADETU I SDP / Tornado Zadar: “Slobodu koju smo dobili ratom nećemo u miru prepustiti ljudima koji se ni ne osjećaju Hrvatima!”

Objavljeno

-

foto: Facebook, UN Tornado

Ususret sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, objava iz Udruge navijača Tornado Zadar. Prenosimo je u cijelosti:

“Zadar.

Grad na Jadranu.

Grad u Hrvatskoj.

Grad sa preko 3000 godina dugom povijesti.

Izmjenilo se ovdje mnogo vojski i mnogo naroda.

Grad koji je prije 33 godine ustavno-pravno postao dio neovisne republike Hrvatske.

U dugim godinama do proglašenja neovisnosti Hrvatske bio je predmet političkih pregovora i trgovina.

Trgovalo se životima, zemljom i simbolima.

U hrvatski Zadar ugrađeno je stotine života najboljih sinova.

Danas, nakon godina komunističkog mraka u kojemu se Zadar tretirao kao neprijateljski grad zbog izraženog hrvatskog sentimenta, kada se na sjednicama KPJ govorilo o tome kako “ustaško gnijezdo Zadar treba zapaliti, a gradske poglavare baciti naglavačke u more” – danas iz iste političke kuhinje dolaze glasovi koji uvjetuju, ucjenjuju i prijete.

Predvodnik tih i takvih sljednika gore navedene KPJ koja se u Hrvatskoj naziva SDP je Danijel Radeta koji sada ucjenjuje gradonačelnika glasovanjem za proračun. Bezobrazno traži, kako su onomad tražili iz Beograda što se i kako u Zadru može slikati po zidovima i kakve se spomen-ploče mogu postavljati.

Jednako kao i sedamdesetih godina, politička nakupina koja nema veze sa Zadrom niti sa Hrvatskom, dala je sebi za pravo tražiti uklanjanje murala hrvatskom vojniku i spomen-ploče poginulom pripadniku 3. bojne “Pauka” Rajku Lozi.

Perfidno, zlo – onako kako sugerira kumrovačka škola, potegnuo je ovu temu par dana prije obljetnica pada Vukovara i Škabrnje, iskazujući nepoštovanje prema tragediji hrvatskog naroda, misleći tako skupljati jeftine i prljave političke bodove.

Mi se sjećamo kako su ideološki istomišljenici ovih ucjenjivača ostavili krvav trag u Vukovaru, na Ovčari i u Škabrnji, u cijeloj Hrvatskoj.

15 000 ljudi, civila i vojnika, Hrvata.

Okupljeni oko simbola zla, “papirnati Hrvati” iz Crne Gore, Srbije i Bosne, politički eksperimenti, oportunisti, umišljeni NOB-ovci – našli su primjerenim zahtijevati nešto i vjerovati kako će takvo nešto proći bez otpora.

E pa neće.

Za ovaj grad se prolilo previše krvi, a slobodu koju smo dobili ratom, nećemo u miru prepustiti ljudima koji se ni ne osjećaju Hrvatima.

Znamo tko ste, znamo što ste, poznajemo vam namjere – ali vam neće proći.

Postoje granice koje se ne prelaze.

Postoje simboli koji se brane životom.

I neće ih ovoga puta braniti samo Tornado, nego svi Zadrani i svi koji dišu Hrvatski.

Nećemo dopustiti da se trguje našim svetinjama i našim herojima!”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAHVALA ZA ŠKOLSKU GODINU / Zadarski maturanti Jurja Barakovića na misi u svetištu sv. Šime

Objavljeno

-

By

foto: Zadarska nadbiskupija

Maturanti Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra sudjelovali su u petak, 24. svibnja, na misnom slavlju u svetištu sv. Šime u Zadru, kako bi izrazili zahvalnost za proteklu školsku godinu i svoje četverogodišnje školovanje, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljicom škole. Misno slavlje u crkvi sv. Šime predvodio je dr. sc. don Damir Šehić, čuvar svetišta sv. Šime.

Već tradicionalno na kraju nastavnog dijela školske godine kada započinje priprema za maturu, zadarski maturanti predvođeni svojim vjeroučiteljem Slobodanom Šarićem dolaze proslaviti misu zahvalnicu u svetište sv. Šime. Više od 150 učenika došlo je proslaviti misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine.

Don Damir je pozdravio učenike i zaželio im sretan nastavak školovanja koje je potrebno za duhovnu i tjelesnu izgradnju svake osobe. Potakao ih je da „traže primjere koje će nasljedovati, jer samo pravi primjeri pomažu da naš pogled ostane bistar i da se radost nikada ne izgubi iz našeg srca“.

U propovijedi je don Damir naglasio kako relikvija sv. Šime i danas poručuje da je svetost poziv za sve i da nas ona obvezuje. Pred maturante je stavio lik bl. Karla Acutisa, mladog sveca čije tijelo počiva u talijanskom Asizu. „Život bl. Karla, uskoro svetoga jer je priznato čudo ozdravljenja djevojčice Valerije, budi nas iz letargije i uspavanosti, ali nas tjera i iz vlastitih opterećenosti. Svetac, mladić, naš suvremenik poručuje nam da je biti svet in. Svetost ne znači biti kamen ili plastičan, već znači biti dobar i plemenit prema svima koji nas okružuju. Bog nas nikada neće iznevjeriti“, poručio je don Damir zadarskim maturantima.

Damir Šehić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Hilti Roadshow na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

Još otkako su braća Eugen i Martin Hilti osnovali kompaniju 1941.g. u Lihtenštajnu, Hilti se zalaže za inovacije i izravne odnose s kupcima. Oko 34.000 zaposlenika diljem svijeta, u više od 120 zemalja, pridonose tome da rad naših kupaca bude produktivniji, sigurniji i održiviji. To činimo pomoću naše ponude proizvoda, softvera i usluga.
S otprilike 280.000 kontakata s klijentima svaki dan, mnoge ideje dolaze izravno od naših kupaca. Ako postoji izazov za koji Hilti nema rješenje, ono će biti razvijeno. Zbog toga svake godine ulažemo oko 7% prodaje u istraživanje i razvoj. Od razvoja proizvoda do proizvodnje, logistike, prodaje i usluga, pokrivamo cijeli lanac dodane vrijednosti.

Kako bismo kupcima u Hrvatskoj demonstrirali sve inovacije koje Hilti nudi, organiziramo Hilti Roadshow na 4 lokacije tijekom svibnja. Nakon Osijeka, Varaždina i Pule, ovogodišnju turneju završavamo u Zadru. Družit ćemo se u utorak 28. svibnja od 09:00 do 17:00 sati na parkingu pored ŠC Višnjik (prilaz sa strane Ulice Slavka Perovića). Više informacija možete pronaći ovdje.

Što možete očekivati? Stručno Hilti osoblje demonstrirat će posjetiteljima brojne alate i pripadajuću opremu, kao i softvere i usluge koje nudimo. Ovo je savršena prilika da isprobate razne Hilti proizvode na jednom mjestu, a nudimo i posebne promotivne ponude za naše posjetitelje.

Posjetite nas i uvjerite se zašto je Hilti najbolji partner za produktivnost, sigurnost i održivost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA A1 JURIO 233 KM/H – Zadarska prometna policija za vikend kaznila trojicu prebrzih vozača

Objavljeno

-

By

U petak poslijepodne oko 14 sati,  na dionici Benkovac-Pirovac,  presretač je zaustavio automobil, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg je nedozvoljena brzina bila 233 kilometara na sat, dok su prijepodne u 10,30 sati  kod Pristega zaustavlli 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao nedozvoljenom brzinom od 232 kilometara na sat.  Obojica vozača su kažnjena novčanom kaznom od 660 eura.

Treći automobil zaustavljen je u subotu navečer u 19,25 sati na dionici Pristeg -Benkovac, kojim je s 220 kilometara na sat vozio 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je kažnjen s novčanom kaznom od 660 eura te  u je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu