Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NA MORSKOM DNU! Hrvatska dobiva novi obiteljski hotel s pet zvjezdica koji će male goste odvesti u fantastični podvodni svijet

Objavljeno

-

Family Hotel Diadora u Falkensteiner Resortu Punta Skala dobio je petu zvjezdicu i gostima sada nudi najvišu kvalitetu usluge i premium sadržaj! Ovog ljeta, prve goste čeka više od 1250 m2 prostora za zabavu djece, nove dječje igraonice, spavaonice za najmlađe, multimedijalna i kino dvorana, renovirane sobe i prostrani suitovi veličine od 43 m2 do 56 m2, novi Acquapura SPA wellness svijet, brojni sportski tereni i bazen s toboganima! Nakon sveobuhvatnog makeovera, Falkensteiner Family Hotel Diadora postaje najzabavnije mjesto na Jadranu u 2022. 

”Projekt rekonstrukcije postojećeg hotela s četiri zvjezdice, zahtijevao je specifičan pristup, s naglaskom na dizajn i sadržaj prilagođen djeci. Svih 230 soba i suitova te sav okolni prostor i igraonice, posebno su prilagođeni obiteljima, od veličina do dekoracija. Igraonice, sobe i ostali prostori ispunjeni su interaktivnim zabavnim sadržajima za djecu, a cilj je bio stvoriti najzabavnije obiteljsko mjesto na Jadranu”, poručuje Otmar Michaeler, CEO Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

Od soba za odmor i zabavu do vrhunske Falkensteiner kuhinje

Falkensteiner Family Hotelu Diadora obitelji je prilagođeno baš sve! Svaka od 230 novouređenih soba ima i odvojenu dječju sobu te zonu za igru. Tu su i interaktivni zabavni sadržaji poput zida za penjanje i viseće mreže, zbog kojih soba više neće biti mjesto samo za odmor. Gosti će uživati i u kulinarskim delikatesama uz buffet koncept, ali i ukusnim i zdravim zalogajima te jelovnikom kreiranim za male goste. Nova restoranska terasa s pergolom omogućit će uživanje u dobroj hrani na otvorenom čak i za vrijeme najtoplijih dana.

Falky Land – mjesto koje ispunjava sve dječje snove

Nova dječja igraonica ključno je mjesto zabave za djecu neovisno o uzrastu, inspirirana morskim svijetom koji ih okružuje i koji poziva na istraživanje i igru. Od Soft-play prostora za najmlađe (0–3) s didaktičkim igračkama, uzbudljive zone za penjanje i skakanje, atraktivnih tobogana do različitih zabavnih i interaktivnih digitalnih igara. Tu su i nova multimedijalna edukativno-zabavna prostorija i kino dvorana te zona kreativnih radionica. Educirano osoblje na usluzi je za kompletnu brigu o djeci i njihovu animaciju, uz strukturirane programe s kreativnim i edukativnim elementima, od sportskih aktivnosti do kuhanja.

“Glavna tema renoviranog Hotela Diadora je očaravajući podmorski svijet! Naš koncept morske biologije omogućit će djeci da istražuju podmorski svijet uz našeg Falky-a, kroz igre i zabavu, ali će se u isto vrijeme educirati i djecu i odrasle o važnosti očuvanja podmorskog okoliša i održavanja naših oceana i mora čistima i u ravnoteži”, objašnjava Michaeler filozofiju ‘edutainment’ koncepta. 2023. godine u sklopu resorta bit će izgrađen i veliki Aquapark, koji će malim gostima donijeti toliko nezaboravnih uspomena!

Bebe su ovdje na prvom mjestu

Osim brojnih usluga koje čine osnovu za ugodan boravak cijele obitelji, poput prostora za spavanje i vanjskog igrališta, posebna pažnja posvećena je jaslicama koja imaju prostor za mijenjanje pelena i dojenje. Gosti mogu mirno nahraniti svoju bebu u kuhinji Biberonia u kojoj se 24 sata na dan mogu naći svježe namirnice. 

Aktivan i siguran odmor za cijelu obitelj

Osim zabavnih hotelskih sadržaja, tu su i vanjski sportski centar s brojnim sportskim terenima te Fortis Club s Fitness centrom na 800 m2 i Strike bar& Bowling zonom, gdje će zabavu naći svi ljubitelji kuglanja, bilijara i pikada. Gamere će oduševiti nove gaming i PlayStation 5 zone. Za one željne morskih avantura u resortu se nalazi Water-sport centar gdje se mogu unajmiti kajaci, SUP-ovi, Surf-stepperi… Organizirani su i brojni sportski kampovi poput nogometnog, teniskog, cheerleadinga, jahanja, jedrenja ili gaminga te radionice s poznatim sportašima. Činjenica da je Punta Skala zeleni resort i car free zona, obitelji daju dodatni osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti za zajedničke šetnje ili vožnju biciklom. Ne sumnjamo kako će Falkensteiner Family Hotel Diadora s pravom nositi titulu – najuzbudljivijeg mjesta na jadranskoj obali u 2022. godini!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) CRKVA SV. FRANE / Proslavljen blagdan zadarskog blaženika Jakova

Objavljeno

-

By

Ove godine, u subotu 27. travnja, u Crkvi Sv. Frane iznimno svečano proslavljen je blagdan jedinog zadarskog blaženika Jakova Zadranina. Slavlje je predvodio fra Tomislav Šanko, provincijal franjevačke zadarske provincije.

Slavlju su uvelike pridonijeli učenici osnovnih škola Zadarske županije, koji su se natjecali u slikanju prizora iz života i rada blaženog Jakova pod motom „Blizu je, blizu“.

Naslov je uzet iz priče po kojoj blaženik nije htio lovcima odati skrovište zeca koji se sklonio pod njegov habit, a da ne bi lagao upotrijebio je spomenutu tvrdnju. U natječaju je sudjelovalo 171 učenik iz devet osnovnih škola. Između pristiglih radova, stručni žiri odabrao je najuspješniji rad i još 11 drugih uspješnih radova. Svaki nagrađeni učenik dobio je po jednu knjigu o samostanu Svetog Frane ili knjigu vezanu uz franjevce. Prvonagrađeni slikarski rad otisnut je na sličici koja na poleđini ima molitvu za proglašenje blaženog Jakova svetim. Sličice su podijeljene sudionicima natječaja i prisutnim vjernicima.

Radovi mladih slikara izloženi su u prostoriji na ulazu u klaustar samostana, koja je prozvana „sobom blaženog Jakova“, a dobila je ime zahvaljujući ovoj slikarskoj inicijativi zadarskih osnovnih škola.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVJETSKA PJESNIČKA ANTOLOGIJA / Tomislav Marijan Bilosnić u World Anthology 24

Objavljeno

-

By

U Iaşi, u Rumunjskoj, u Biblioteci Universalis contemporary literary horizon collections, tijekom travnja ove godine objavljena je svjetska pjesnička antologija  Anthologie mondiale 24 / World Anthology 24 /  Antologie Mnodiala 24, u kojoj su se našle i pjesme hrvatskog pjesnika Tomislava Marijana Bilosnića. 

Bilosnić je u ovoj svjetskoj antologiji zastupljen s dvanaest pjesama iz ciklusa Tigar u Salamanci, knjige koja je početkom godine tiskana u hrvatskom izdanju, a uskoro se očekuje i njezino objavljivanje  u Rumunjskoj.

Na punih devet stranica antologije objavljene su Bilosnićeve pjesme na rumunjskom, francuskom, engleskom i španjolskom jeziku, preveli su ih poznati rumunjski pjesnik, urednik biblioteke koja je objavila antologiju Daniel Dragomirescu, francuska pjesnikinja, urednica svjetske antologije Noëlle Arnoult, iz Diona u Francuskoj, te Pablo Bilosnić i Željka Lovrenčić, koji potpisuju engleski i španjolski prijevod.

U Anthologie mondiale 24 / World Anthology 24 /  Antologie Mnodiala 24, zastupljena su dvadeset i četiri pjesnika iz Europe, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, među kojima se našao i hrvatski pjesnik Tomislav Marijan Bilosnić. Kao što je rečeno, urednici ovog izdanja su rumunjski književnik Daniel Dragomirescu i francuska pjesnikinja Noëlle Arnoult, a Bilosnić je višekratno do sada zastupljen u ovim izborima i izdanjima.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Od 3. svibnja zatvara se sjeverno parkiralište!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve svoje korisnike i javnost o sljedećem:

– Dana 5. svibnja 2024. (nedjelja) na sjevernom parkiralištu održat će se automobilistički i karting spektakl Nagrada Grada Zadra 2024.

– Od petka, 3. svibnja 2024. 00 sati navedeni će prostor biti ZATVOREN.

– Sjeverno parkiralište NEĆE biti otvoreno za javno korištenje od trenutka zatvaranja do ponedjeljka, 6. svibnja 2024. do 24 sata.

– ŠC Višnjik i organizator Nagrada Grada Zadra 2024. mole vlasnike svih vozila i opreme da ih sa sjevernoga parkirališta UKLONE najkasnije do četvrtka, 2. svibnja do 24 sata.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu