Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Meat Me 2.0 ide dalje: jetrica i tripice su bile zvijezde četvrtog dana Festivala

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Uz juneće tripice, jetricu na venecijanski i onu sa žara, dobre kobasice iz asortimana najboljih zadarskih mesnica te vina nadinske vinarije „Glavić“ protekao je četvrti dan ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“. Gastronomsku priču na temu iznutrica u četvrtak je na Staroj pijaci vodio mladi „Turisthotelov“ chef Klaudio Mrkić, a sa svojim tek pripremljenim loncima pridružili su mu se restoran „4 kantuna“, konoba „Skoblar“ i catering „Turisthotel“.

Oblaci koji su se počeli skupljati nad Zadrom još od jutarnjih sati ponešto su smanjili broj posjeta Festivalu, posebice u odnosu na srijedu kada je na programu bila teletina

– Manje gužve, a isto posla – prokomentirao je mali pad posjete Renato Kraljev, koji ispred Turističke zajednice Zadar te u suradnji s brojnim partnerima i Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom, profesorima i marljivim, sveprisutnim učenicima, organizira najveći dio Festivala, onaj gastronomski i ugostiteljski. „Meat Me 2.0“ u petak ulazi u završnu fazu. Ujutro je na programu tema marendi od junetine. To znači da će se pripremati juneći gulaš, pa velika lešada, peći će se juneći ramsteci, a moderator dana Klaudio Mrkić će pripremiti nekoliko desetaka porcija pašticade s njokima. U programu će sudjelovati restorani „Groppo“ i „Sabunjar“ te „Turisthotelov“ catering. Vinarska zvijezda dana bit će PZ „Masline i vino“ uz nezaobilazni „Maraskin“ mali cocktail bar, a program će voditi RTL-ova novinarka Nikolina Radić.

U petak navečer od 18 sati program se mijenja. Po planu bi se na Staroj pijaci trebala održati velika gradelada u kojoj će sudjelovati Udruga mladih Puntamika sa svojim XXL roštiljem, „Picnic Mingle & Fun“ gastro-prikolica, a svoj poseban show s odležanim mesom će imati i lanac „Beef Shop“. Na bini Festivala svirat će zagrebačka grupa „Bang Bang“, a program će voditi popularni Davor i Prte.

Naravno, i jutarnji i večernji program ovisit će o ćudima vremena. Meteorolozi za petak najavljuju kišu, ali će se tek ujutro znati hoće li se programi moći održati. Na Staroj pijaci je postavljen veliki šator, ali bi u slučaju jačeg nevremena ipak moglo doći do odgode programa.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRAZNIK RADA / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove srijede…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove srijede…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Skradinska 8 – od 7 do 21

KONZUM:

zatvoreno

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Većina trgovina radi. Točna radna vremena pregledajte OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Muzej antičkog stakla slavi 15. rođendan. Donosimo PROGRAM proslave…

Objavljeno

-

By

Najavljen je bogat i zabavan program u sklopu obilježavanja 15. godišnjice rada i Dana Muzeja antičkog stakla u Zadru:

“Muzej antičkog stakla u Zadru svoja je vrata javnosti svečano otvorio 5. svibnja 2009. godine kao jedinstveni arheološki muzej specijaliziran za antičko staklo. U ovih petnaest godina rada, Muzej se profilirao u kulturnu instituciju čiji je značaj na polju proučavanja, konzerviranja, restauriranja i prezentiranja antičkog stakla dosegao visoku razinu profesionalnog djelovanja.

O tome najbolje svjedoče pozitivne reakcije naših zadovoljnih posjetitelja te mnogobrojne nagrade i priznanja dodijeljena Muzeju od strane struke, ali i ostalih institucija koje za cilj imaju promicanje kulturnog turizma. Sve to daje nam poticaj za buduće planiranje raznih programskih aktivnosti i sadržaja, kako bi unaprijedili cjelokupno djelovanje Muzeja antičkog stakla u Zadru”, poruka je iz Muzeja.

Program započinje u ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

9,00 – 21,00 sat – slobodan ulaz u Muzej

9,00 – 21,00 sat – popust 20% na cjelokupnu ponudu suvenira i publikacija

9,00 – 14,00 sati – demonstracija izrade staklenih perlica na plameniku – Antonija Gospić

9,00 – 14,00 sati – demonstracija puhanja stakla  – Marko Štefanac

10,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica za djecu

11,00 – 12,00 sati – demonstracije puhanja stakla Helmi Remes i Slate Grove

19,00 sati – otvorenje izložbe Helmi Remes i Slate Grove „Odjeci priča / Nadahnuće iz Finske“  – velika izložbena dvorana, Tomislav Milačić (saksofon) na terasi Muzeja

Petak, 17. svibnja 2024.:

19,00 sati – otvorenje izložbe „Kocka je bačena: Drevne društvene igre na ploči:“ u Kulturnom centru Blato na otoku Korčuli – autori izložbe muzejski savjetnici Anamarija Eterović Borzić i dr. sc. Berislav Štefanac

9,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica rimskih društvenih igara na ploči – Kulturni centar Blato – Anamarija Eterović Borzić i Berislav Štefanac

Utorak, 28. svibnja 2024.:

11,00 sati – predstavljanje monografije „Staklo Aserije“ autori dr. sc. Ivo Fadić i dr. sc. Berislav Štefanac

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI / Dio naselja Crno u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o., dana 02.05.2024. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00 pa do 12:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Crno, Ulica Crno, od kućnog broja 5 pa do kućnog broja 36.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Crno, kod kućnog broja 19.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu