Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Meat Me 2.0 ide dalje: jetrica i tripice su bile zvijezde četvrtog dana Festivala

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Uz juneće tripice, jetricu na venecijanski i onu sa žara, dobre kobasice iz asortimana najboljih zadarskih mesnica te vina nadinske vinarije „Glavić“ protekao je četvrti dan ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“. Gastronomsku priču na temu iznutrica u četvrtak je na Staroj pijaci vodio mladi „Turisthotelov“ chef Klaudio Mrkić, a sa svojim tek pripremljenim loncima pridružili su mu se restoran „4 kantuna“, konoba „Skoblar“ i catering „Turisthotel“.

Oblaci koji su se počeli skupljati nad Zadrom još od jutarnjih sati ponešto su smanjili broj posjeta Festivalu, posebice u odnosu na srijedu kada je na programu bila teletina

– Manje gužve, a isto posla – prokomentirao je mali pad posjete Renato Kraljev, koji ispred Turističke zajednice Zadar te u suradnji s brojnim partnerima i Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom, profesorima i marljivim, sveprisutnim učenicima, organizira najveći dio Festivala, onaj gastronomski i ugostiteljski. „Meat Me 2.0“ u petak ulazi u završnu fazu. Ujutro je na programu tema marendi od junetine. To znači da će se pripremati juneći gulaš, pa velika lešada, peći će se juneći ramsteci, a moderator dana Klaudio Mrkić će pripremiti nekoliko desetaka porcija pašticade s njokima. U programu će sudjelovati restorani „Groppo“ i „Sabunjar“ te „Turisthotelov“ catering. Vinarska zvijezda dana bit će PZ „Masline i vino“ uz nezaobilazni „Maraskin“ mali cocktail bar, a program će voditi RTL-ova novinarka Nikolina Radić.

U petak navečer od 18 sati program se mijenja. Po planu bi se na Staroj pijaci trebala održati velika gradelada u kojoj će sudjelovati Udruga mladih Puntamika sa svojim XXL roštiljem, „Picnic Mingle & Fun“ gastro-prikolica, a svoj poseban show s odležanim mesom će imati i lanac „Beef Shop“. Na bini Festivala svirat će zagrebačka grupa „Bang Bang“, a program će voditi popularni Davor i Prte.

Naravno, i jutarnji i večernji program ovisit će o ćudima vremena. Meteorolozi za petak najavljuju kišu, ali će se tek ujutro znati hoće li se programi moći održati. Na Staroj pijaci je postavljen veliki šator, ali bi u slučaju jačeg nevremena ipak moglo doći do odgode programa.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

4 KN/SAT U četvrtak ponovno kreće naplata parkinga ispred Poliklinike!

Objavljeno

-

By

Od dana 20. siječnja 2022. godine, s ciljem sprječavanja slobodnog parkiranja za osobe koje nisu korisnici zdravstvenih usluga kreće ponovna naplata parkirališnog prostora ispred zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar.

Uvođenje mjera naplate provodi se kako bi se osiguralo da parking bude dostupan prvenstveno za potrebe pacijenata i korisnika zdravstvenih usluga Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar, priopćeno je iz Bolnice.

Na parkingu ispred zgrade Poliklinike osigurano je ukupno 210 parkirališnih mjesta, a cijena parkiranja određena je u iznosu od 4 kn/sat, dok je prvih sat vremena besplatno.

Pristup parkingu omogućen je iz ulice Ljudevita Posavskog (sa zapadne strane) i ulice Katarine Zrinske (sa sjeverne strane), a parkiranje je dozvoljeno svakodnevno u vremenu od 00-24 sata.

Za vozila osoba s posebnim pravima (osobe s invaliditetom) osigurano je 20 označenih mjesta ispred glavnog ulaza Poliklinike za koje se parking ne naplaćuje. Pravo na besplatni parking ostvaruje se uz predočenje invalidske iskaznice i priložene parkiralište karte na Info pultu glavnog ulaza Poliklinike istog (radnog) dana u vremenu od 7.00 – 15.00 sati.

Za troškove parkinga nastale u vremenu nakon 15.00 sati i u dane vikenda i blagdana, uz priloženu invalidsku iskaznicu i račun za parkirališnu kartu, refundacija se vrši na glavnoj blagajni Opće bolnice Zadar u prizemlju zgrade Poliklinike svaki radni dan od 07.00 – 15.00 sati.

Sav prihod ostvaren naplatom Parkinga biti će namjenski iskorišteni na podizanje medicinskog standarda i kupnju medicinske opreme za potrebe Opće bolnice Zadar.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA ŽUPANIJA: Obavijest o predupisu djece u 1. razred osnovne škole

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo obavijest za postupak predupisa djece u 1. razred osnovne škole Zadarske županije za školsku 2022./2023. godinu:

Obavještavaju se roditelji/staratelji da će se prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu provoditi sukladno Planu upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu za Zadarsku županiju u svim osnovnim školama u vremenu od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

Obavješćuju se roditelji/staratelji da će se prijava djece, obveznika, doraslih za upis u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu provoditi sukladno Planu upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu za Zadarsku županiju u svim osnovnim školama u vremenu od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

Roditelji/skrbnici, obvezni su obaviti predupis svoje djece u prvi razred osnovne škole prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenom boravištu.

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama prijavu predupisa djeteta škole mogu organizirati i na način da roditelj/staratelj, uz uobičajeni osobni dolazak na prijavu u školu, prijavu predupisa izvrši i putem elektroničke pošte.

Obveznici upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. na području Zadarske županije su:

  • djeca koja do 01. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života, i
  • djeca kojima je za školsku 2021./2022. godinu rješenjem Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja.
    Nadalje, za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 01. travnja do 31. prosinca 2022. godine), a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine, podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije (Obrazac 6 – prijevremeni upis) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Uz zahtjev roditelj/skrbnik obavezno prilaže mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu roditelja/skrbnika.
    Obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Zadarske županije https://www.zadarska-zupanija.hr/obrasci-obrazovanje-kultura-sport/obrazovanje

Zahtjevi sa pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti i skenirani Upravnom odjelu na e-mail adresu marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr, ili putem pošte na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, 23000 Zadar, Božidara Petranovića 8.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Seline u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Selinama, dana 20.01.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 14:00h   bez vode biti će potrošači u Selinama.

Tijekom radova cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena kod župne crkve.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu