Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Kiša i jugo do sredine vikenda, potom razvedravanje i bura

Objavljeno

-

Danas oblačno uz povremenu kišu, češću u unutrašnjosti gdje oborina lokalno može biti obilna. Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom, ponegdje izraženiji, ponajprije u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, u Dalmaciji još ponegdje i jako, a na sjevernom dijelu i južni vjetar. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 10 i 15, duž obale od 15 do 20 °C.

U subotu umjereno oblačno, uz više oblaka osobito prijepodne mjestimice još malo kiše, osobito u gorju. Na jugu promjenjivo s pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, a na krajnjem jugu i dalje umjereno do jako jugo veći dio dana. Najniža temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 16 °C. Danju u Dalmaciji i dalje relativno toplo s oko 20 °C, drugdje malo svježije, na kopnu većinom od 12 do 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U subotu umjereno do pretežno oblačno, mjestimice malo kiše, na jugu pljuskovi i grmljavina osobito prijepodne. U nedjelju i ponedjeljak sunčano, na kopnu moguće ujutro s maglom. Vjetar slab ili umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, u subotu još na jugu i jugo. Jutra sve hladnija, u ponedjeljak je na kopnu moguć mraz. Dnevna temperatura bez veće promjene, na kopnu od 10 do 15, a na Jadranu između 16 i 20 °C.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu