Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BARABA / #samoobjektivno

Objavljeno

-

Nastavno na jučer obrađenu temu o “Kurvi i poštenju”… Nailazimo danas na još primjera u zadarskoj stvarnosti.

Oni koji se najviše pozivaju na pravo, pravdu i objektivnost, ispostavlja se još jednom, najmanje se istih pridržavaju.

Nije, proizlazi iz naše male analize, kriv Marko Pupić Bakrač što je došao u poziciju da ne odgovara na pitanja o porijeklu svoje imovine (22 stana, odnosno 1.632,08 m2 stambenog prostora, najmanje 18.000 kvadrata zemljišta…), već druge random razvlači po svim medijima zbog “žvake”. Krivi smo mi, rekao bi Balašević. Odnosno u našem slučaju – krivi su “najčitaniji” (čitaj: najpošteniji) zadarski mediji.

Ali, ako laže koza, neka svoje kaže rog.

A “rog” kaže da stvari stoje točno ovako:

sa svoja 124 glasa birača sa posljednjih parlamentarnih izbora, Marko Pupić Bakrač suvereni je vladar svih zadarskih naslovnica!

Na jednom od dva za ovu priliku analizirana vodeća lokalna portala spomenut je rekordnih 5.706 puta!

Usporedbe radi, Branku Dukiću nije pomoglo ni što je gradonačelnik, pa bi po defaultu trebao povesti na ovoj ljestvici.

Sa rekordnih 9.683 glasova podrške Zadrana na zadnjim lokalnim izborima, izborio se tek za drugo mjesto po indeksiranosti na ovom portalu, odnosno za 4.846 spominjanja.

Slično i sa županom Božidarom Longinom. Osvojenih 8.862 glasa na izborima akreditiralo ga je kod ovih za nisko treće mjesto popularnosti (4.379 spominjanja);

Daniel Radeta kao šef gradskog SDP-a i gradski vijećnik ima 958 spominjanja, dok je najmanje interesantan ispao Enio Meštrović (sedam vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra!) na dalekom petom mjestu sa svega 629 spominjanja.

Ovo je pregled spominjanja istih na drugom zadarskom portalu, jednako transparentnom i objektivnom:

Branko Duukić: 6.740
Marko Pupić Bakrač i Akcija mladih: 6.270
Božidar Longin: 3.200
Enio Meštrović: 2.400
Daniel Radeta: 2.390

U konačnici, isto je i na Googleu koji ni kriv ni dužan servira ono što su ovi gore skuhali.

Pa stvar izgleda ovako:

Branko Dukić: Oko 103.000 rezultata

Božidar Longin: Oko 42.400 rezultata

Marko Pupić Bakrač: Oko 40.700 rezultata

Daniel Radeta: Oko 29.100 rezultata

Enio Meštrović: Oko 17.100 rezultata

Dakle… Bez ikakve političke logistike, bez velike strategije, pameti i programa, Marko Pupić Bakrač je izmanipulirao i pokorio lokalnu medijsku scenu, osiguravajući si tako ne samo politički opstanak na krilima uvijek druge političke opcije, već i aboliciju od svih kaznenopravnih ekskurzija u ponašanju sebe samoga i svih članova obitelji.

Sve čestitke.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

UTVRDA FORTE / Za rekreativce i zadarske goste – u svibnju ne propustite “Noć tvrđava 2024.”

Objavljeno

-

By


Perivoj Vladimira Nazora / 10.05.2024. – 10.05.2024.

Zadar je grad svjetske baštine, a na UNESCO listi nalazi se upravo zbog fortifikacijske arhitekture koja je dio lokaliteta serijskog dobra “Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. st.: Stato da Terra- zapadni Stato da Mar”. Obrambeni sustav Zadra sastoji se od gradskih zidina te utvrde Forte pred samim gradom. Utvrda Forte, izgrađena u drugoj polovini 16. st. za vrijeme Mletačke uprave, danas je među Zadranima uglavnom percipirana kao javni park – Perivoj Vladimira Nazora. 

Program Noći tvrđava u utvrdi Forte donijet će aktivnosti koje se inače održavaju u ovom parku: rekreativne sportske aktivnosti, ali će biti priređena i događanja kojima će se među Zadranima i njihovim gostima podignuti svijest o tome da se radi o utvrdi 16. stoljeća koja je izgrađena kao ključna točka obrane Zadra u vrijeme Mletačke republike. Ova renesansna utvrda vrhunski je primjer graditeljske baštine, ali i spomenik parkovne arhitekture, odnosno izniman primjer prirodne baštine. 

PROGRAM

8:30 – 10:00 Demonstracija treninga nordijskog hodanja i korektivne vježbe za građane, – aktivnost provodi Ivan Gobin iz Sportske zajednice Grada Zadra.

10:00 – 12:00 Edukativni program za djecu: Zelena dota 1. – aktivnost provodi Morana Bačić iz ustanove Natura Jadera.

10:00 – 12:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin. – aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar.

15:00-17:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin. – aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar.

17:00 – 18:00 Utrka „Fortius“ kroz utvrdu „Forte“. – aktivnost provodi Edi Stipić iz Atletskog kluba „Fortius“.

18:00 – 19:30 Razgled utvrde „Forte“ i Perivoja „Vladimir Nazor“ – aktivnost provode Mirna Petricioli iz tvrtke Nasadi i Zrinka Brkan Klarin iz Grada Zadra, UO za kulturu i šport.

20:00 – Koncert Oridano Gypsy Jazz Band

 
Nastavi čitati

Grad

JOŠ PET DANA! / Sedmo izdanje Street Food Festivala: Kulinarski i glazbeni spektakl na Puntamici

Objavljeno

-

By

Zadarski Street Food Festival ponovno oduševljava posjetitelje kombinacijom vrhunske hrane i živih izvedbi domaćih glazbenih zvijezda

Najpoznatiji gastronomski i glazbeni događaj u Zadru – Street Food Festival –  vraća se po sedmi put na omiljeno mjesto okupljanja ljubitelja dobre hrane i glazbe – na Puntamiku! Od 26. travnja do 5. svibnja ova će destinacija postati vaše omiljeno odredište.

Ovaj festival postao je nezaobilazna destinacija za sve posjetitelje, bilo domaće i strane, koji žele uživati u jedinstvenom spoju okusa i ritmova uz predivan pogled na more.

Street Food Festival poznat je po svojoj raznovrsnoj ponudi hrane koja seže od tradicionalnih lokalnih specijaliteta do egzotičnih internacionalnih delicija koju s entuzijazmom spremaju najbolji zadarski ugostitelji. Posjetitelji će u čak deset dana imati priliku kušati sve – od sočnih burgera i tacosa do egzotičnih azijskih jela i slatkih poslastica, dok će se istovremeno zabavljati uz izvrsnu glazbu domaćih izvođača.

Na najljepšu pozornici u Dalmaciji stiže Sandi Cenov, genijalna ekipa iz TBF-a,  Petar Dragojević i energična Indira!

Atmosfera na festivalu bit će nezaboravna, kao i uvijek, uz odlične nastupe koji će posjetitelje držati na nogama do kasno u noć.

Sedmo izdanje Street Food Festivala na Puntamici očekuje se kao najveće do sada, s više izlagača hrane i još raznovrsnijim glazbenim programom

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane, odlične glazbe i vrhunske zabave da se pridruže ovoj gastronomsko-glazbenoj manifestaciji i stvore nezaboravne uspomene u prekrasnom ambijentu uz more.

Vidimo se od 26. travnja sve do 5. svibnja.

Street food festival otvoren je svakim radim danom od 16 do 24 sata, dok vikendom te 01.05. već možete uživati  u finoj spizi i osvježavajućim pićima od  12 do 24 sata.

Sve informacije potražite na www.zadarfoodfestival.com

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MORATE U SPIZU? Evo koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

Put Nina 89 – od 7 do 20

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51c – od 7 do 21

Vukovarska 6a – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10a – od 7 do 20

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu