Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) TEŠKE OPTUŽBE Zadarski poduzetnik Igor Musap za ZADAR News: “Neka Marko Pupić Bakrač objasni odakle mu 22 stana i puste nekretnine!”

Objavljeno

-

Foto: Screenshot, Zd News

Zadarski poduzetnik Igor Musap gostovao je u ponedjeljak navečer u emisiji Aktualno ZADAR Newsa, koristeći priliku da odgovori na nebrojene klevetničke napade od strane veterinarskog inspektora u Zadru Marka Pupića Bakrača, te je otkrio cijeli niz do sada nepoznatih ili manje poznatih detalja o istome.

– Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša su tip ljudi koji kleveće, laže i priča svašta. Prozivaju sve i svakoga. Za sve što su rekli će odgovarati pred sudom, kazao je uvodno Musap.

Kazao je da se iznenadio kada se Pupić Bakrač javno obrušio na njega nakon proslave njegova rođendana jer se, reći će, znaju još od 2010., kad je ovaj inspektor za ribu dolazio u nadzor Adrije, gdje je Musap radio.

Zapravo je to njegov posao. Kontrola ribe. A ne sazivanje tiskovnih konferencija, čime se više bavi no svojim poslom. Dolazio je u nadzor i uz kavu bi dobio i poklon, od srca. Zato me čudi ovo iznenadno ponašanje, ničim izazvano. Kazao je javno da je to stoga što smo bivši šef Krim policije Bore Mršić i ja prijatelji!? Bore je samo radio svoj posao kad je poslao svoje ljude u pretragu njegovog stana. Ne razumijem to, kaže Musap.

O Pupićevim najavama da će “kao inspektor istražiti njegovo poslovanje”, odgovara:

– Pozivam ga da odmah dođe kod mene, iako ne znam otkud pravo da daje takve izjave. Inspektor za ribu bi se bavio turizmom?! Ove godine smo u kontroli imali i Ministarstvo turizma, Sanitarnu inspekciju, Turističku inspekciju, Epidemiološku službu, Poreznu… I sve je pozitivno ocijenjeno, bez ikakve kazne. Pupiću Bakraču bi bolje bilo da istraži sebe.

U nastavku razgovora, Musap otkriva i kako su mu izvjesni ribari posvjedočili o nepravdi koju su na poslu doživjeli od inspektora Pupića Bakrača:

– Kako sam dugo radio u Adriji, znam skoro sve ribare. Ljudima je dosta Pupića Bakrača, njegovih objeda, konstrukcija i vrijeđanja. Nazvali su me i rekli da žele svjedočiti, kažu da su dugo tukli prstace i lovili oboritu ribu, da bi on došetao i sve zaplijenio bez da je dao bilo kakav papir. Sve je odnio kući, kažu. Snimka toga je i na YouTubeu.

Sad kad su ga na prvom stupnju oslobodili, sad mu je Općinski sud super a kad nekog drugog oslobode onda je to ‘sud HDZ-a’. Pupić Bakrač je jedan cirkusant koji živi od populizma i prozivanja ljudi. Ja sam mu danas posvetio pola sata i više neću jer to ne zaslužuje. Poručio bih građanima Zadra da pročitaju neke stvari o njemu i da razmisle o tome. On prijeti da će istražiti mene, pa sam ja malo istražio njega. Službenim vozilom Ministarstva poljoprivrede uhvaćen je u obavljanju privatnih poslova vikendom, za predsjednicu RH napisao da je glupa, jednog ministra je nazvao magarcem, drugog moržem, zastupnika nacionalne manjine cigićem, prijetio je ubojstvom županu, vladu nazvao zločinačkom prije tri dana…

Nakon svih drugih nekretnina za koje se doznalo, potkraj kolovoza prošle godine oglasio je i prodaju vrijedne građevinske parcele u Opuzenu za koju se do sada nije znalo. U manje od 10 godina bavljenja politikom, izašao na izbore šest puta, a promijenio devet koalicija, svugdje je osim na radnom mjestu – malo na bazenu, pa malo na policiji, na tiskovnim konferencijama…, kaže Musap.

U nastavku, podsjeća i na nikad do kraja rasvijetljenu priču o izvjesnoj krađi konja u Lici, na činjenicu da su Pupića Bakrača svojevremeno za klevetu tužili čak i kolege u Veterinarskoj stanici, kao i na podatak da jedna činovnička obitelj u vlasništvu ima ni manje ni više no 22 stana, ličko imanje površine 18.000 m2, građevinsku parcelu na jugu Hrvatske…

– Neka objasni otkud mu sve to, kaže Musap.

Za sam kraj, još je jednom najavio tužbe protiv najbogatijeg hrvatskog inspektora.

te još jednom najavio tužbe protiv najbogatijeg hrvatskog inspektora Marka Pupića Bakrača.

Cijeli razgovor koji je preko noći pogledan više tisuća puta možete pogledati na YouTube kanalu ZADAR Newsa:

 

ZADAR / ŽUPANIJA

BOLI VAS ZUB? Evo tko je dežuran ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 4. prosinca 2022. godine u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Stomatološka ordinacija Dr. Emerika Tičić De Los Santos.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Medulićeva 1, Zadar u vremenu od 8 do 20 sati,  uz prethodni dogovor na  broj mobitela 0996403138.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KNEŽEVA PALAČA U srijedu ukrajinsko-hrvatska glazbena večer

Objavljeno

-

By

Volonterski centar Zadar u suradnji s Koncertnim uredom Zadar organizira Ukrajinsko- hrvatsku glazbenu večer 7. prosinca u 19 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa na 1. katu Kneževe palače, na adresi Poljana Šime Budinića 3. Ovaj je događaj nastao na inicijativu sudionika psihosocijalne grupe podrške koju Volonterski centar Zadar organizira jednom tjedno za izbjeglice iz Ukrajine, g. Tarasa Mogylevskyja, koji je želio zasvirati za svoje sunarodnjake, ali i Hrvate.

U programu će nastupiti glazbenici i mlade glazbene nade iz glazbenih škola iz Zadra i Ukrajine. Svrha ovog događaja je integracija izbjeglica iz Ukrajine u naše društvo, kao i predstavljanje njihove kulture našim sugrađanima.

Navedena aktivnost odvija se u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga “MI” – Split provodi uz financijsku podršku UNHCR-a Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i azilanata na lokalnoj razini sukladno važećim politikama i zakonodavnom okviru. Projektnim aktivnostima ističu se činjenice utemeljene na znanju i znanosti, promoviraju viši standardi za integracijske procese i facilitira suradnja među dionicima. Povećana razina svijesti omogućava pristup informacijama i jačanje veza između različitih sektora uključenih u proces integracije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF. DR. SC. SMILJANE ZRILIĆ Djeca s poteškoćama trebaju našu podršku i pohvalu kako bi bila uspješna u školi

Objavljeno

-

By

Odjel za pedagogiju, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja i Centar “Stjepan Matičević” jučer su na Sveučilištu u Zadru organizirali predstavljanje knjige „Djeca s teškoćama u inkluzivnom vrtiću i školi“ autorice prof. dr. sc. Smiljane Zrilić. Riječ je o vrijednom izdanju koji je popunio prazninu u domaćoj literaturi, a posebna joj je vrijednost što na jednom mjestu donosi najvažniju zakonsku legislativu, znanstvena istraživanja te primjere dobre prakse.

Autorica je u zasebnim poglavljima obradila najčešće poteškoće s kojima se učenici, odgojno- obrazovni radnici i roditelji susreću, a to su poteškoće vida, sluha, govora, sniženih intelektualnih sposobnosti, poremećaji iz autističnog spektra, motoričke poteškoće, kronične bolesti, neprihvatljiva ponašanja, hiperaktivnost…

– Najviše prostora posvetila sam danas učestalom neprihvatljivom ponašanju djece rane i predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. To su situacije u kojima mi još uvijek imamo prostora u kojemu možemo djelovati, bilo da je riječ o agresivnosti, nametljivosti, potištenosti ili drugim manifestacijama takvog ponašanja. Nažalost, ako je dijete povučeno, mi to u institucijama teško uočavamo jer dijete ne ometa nastavu, a također mu je potrebna pomoć, istaknula je autorica.

Jedno od poglavlja, o specifičnim potrebama u učenju – disleksiji, disgrafiji i diskalkuliji – zaslužuje zasebnu knjigu, budući da je takvoj djeci potrebna specifična podrška.

– Ono što me najviše zabrinjava je da sve više djece ne voli školu, to je strašna stvar. Mi smo kao djeca, uz puno strožije roditelje i nastavnike, voljeli školu zbog druženja, prijateljstava i simpatija, dok danas vidimo da djeca, jer se boje neuspjeha ili imaju neku poteškoću, ne vole ići u školu. Integracija nije dovoljna bez inkluzije, dijete je potrebno pohvaliti, potaknuti da bude aktivno u onim područjima u kojima je uspješno, istaknula je Zrilić.

Jedna od recenzentica knjige, dekanica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević rekla je kako je potreban dodatan angažman svih sudionika odgoja i obrazovanja kako bi se provela uspješna socijalizacija djece koja su ranije često bila institucionalizirana i marginalizirana.

Promotorica izv. Prof. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić istaknula je kako svaki učenik, koji ima bilo kakav oblik neprihvatljivog ponašanja poput plašljivosti, potištenosti, povučenosti, nametljivosti, laganja, prkosa… traži svoje mjesto u sustavu.

– Kroz 12 poglavlja ove knjige inkluzija u odgojno-obrazovno kontekstu je prikazana s ciljem jasnog pozicioniranja svako ključnog sudionika tog procesa uz uvažavanje onoga najvažnijeg, a to je posebnosti svakoga učenika kao poticaja u svakodnevnom radu, a ne prepreke. U kontekstu procesa i učenja na tragu stjecanja potrebnih znanja i vještina za kasniji život rad, uloga i značaj spomenutog poticaja ima još veću težinu. Svi smo su odgovorni za uspješnost procesa, istaknula je Karamatić-Brčić.

Uime Uprave Sveučilišta autorici je čestitao prorektor prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

– Svako dijete zaslužuje osjećati se sigurnim, zastupljenim, uključenim i voljenim u okruženju svoje učionice kako bi moglo učiti, napredovati i ostvariti svoj urođeni potencijal bez obzira na rasu, spol, etničku pripadnost, kulturu, vjeru ili sposobnosti. Odgajatelji u ranom djetinjstvu mogu svoj djeci pružiti ovo iskustvo kroz kulturno relevantnu pedagogiju koja povezuje učenje u učionici s dječjim iskustvima kod kuće i materinjim jezicima. Svakako vrijedi pročitati ovu knjigu koja će pomoći odgajateljima u ranom djetinjstvu promicati različitost, jednakost i inkluziju u svojim učionicama od istraživanja vlastitih nesvjesnih predrasuda i povezivanja s obiteljima iz različitih sredina do osmišljavanja razvojno. primjerenih, dosljednih politika usmjeravanja ponašanja stvaranja inkluzivnih programa, rekao je Penezić.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu