NOVO PRIOPĆENJE IZ ZADARSKOG HDZ-a: Zašto je Rubeša pobjesnio na Karlovićevu fotografiju i tražio obračun po hodnicima gradske uprave?

Foto: Facebook, HDZ Zadar

Drugi dan od nikad kraće i možda nikad burnije sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra, drame ne nedostaje. Novo priopćenje stiže sa adrese zadarskog HDZ-a. Evo što kažu:

“Ovo su fotografije koje je Davor Karlović pokazao Rubeši nakon čega je nastupio potpuni “blackout” i agresivni ispad Rubeše koji je, uz prethodna događanja na Gradskom vijeću rezultirao prekidom sjednice.

Što toliko peče Antu Rubešu?

Odgovor je jasan. Savjest.

On zna da su samo i isključivo njegovom odlukom djeca iz omladinskog pogona KK Zadar preseljena u neadekvatne uvjete dvorane u Jazinama, bez da je itko konzultirao njih, roditelje, struku…

Premda su Jazine hram košarke, dio zadarskog identiteta i slavne povijesti, ne treba zaboraviti kako je upravo zbog malog kapaciteta dvorane i neadekvatnih uvjeta, uz pritisak i veliku želju KK Zadar i navijača kluba, izgrađena velebna dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku… Pozitivna emocija, dobar rezultat, zajedništvo i konstruktivnost doveli su do izgradnje nove dvorane i cjelokupnog sportskog kompleksa, koji je danas po svim kategorijama omiljeni dnevni boravak Zadrana.

Zato, tražiti alibije u obnovi Jazina i smanjenju troškova za izmještanje omladinskog pogona iz vrhunskih uvjeta u trošnu, higijenski neprihvatljivu dvoranu ispod je razine svakog razuma.

Brojni su roditelji nezadovoljni i na razne adrese upućuju inicijative kako bi se ova nerazumna odluka promijenila, a Ante Rubeša kao predsjednik Nadzornog odbora i kreator te odluke neuvjerljivo pokušava svaliti odgovornost. Naravno, na koga drugoga nego na HDZ.

Nadamo se da će u konačnici ipak prevladati zdrav razum!”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PROGNOZA Za vikend oblačno i hladnije, puhat će olujna bura. Od sredine sljedećeg tjedna nova kišna epizoda

Danas umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito. Uglavnom na otocima povremeno može pasti malo kiše, a prema večeri u gorju, ponajprije Like, malo susnježice ili snijega. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 na kopnu i od 13 do 17 °C duž obale.

U nedjelju na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. U unutrašnjosti većinom oblačno ujutro mjestimice s maglom. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu umjerena i jaka bura navečer u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 na Jadranu između 6 i 10. Najviša dnevna od 5 do 9, na moru između 11 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti većinom oblačno ponegdje uz mogućnost slabih oborina i to uglavnom u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka na južnom dijelu ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura koja će u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na jugo. Bit će malo hladnije.

FOTO/VIDEO Otvoren Zimski park ’22. na Višnjiku!

Kad će? Sad će! Kad će? Sad će…! I je, kako je i predviđeno u petak, 25. studenoga 2022. oko 17 sati u Športskom centru Višnjik otvoren je Zimski park ’22.
Najsadržajniji zimski park na Višnjiku do sada, s osvijetljenim klizalištem u čijem je središtu svjetlucava jelka, s ledenim toboganom – što je novitet! – za adrenalinska spuštanja u stilu zimskih olimpijada. Pa i mnogim drugim sadržajima…

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-klizanje-djeca-ples-otvaranje

-Već je uobičajeno da imamo adventske kućice, imamo u zasebnu pozornicu za nastupe različitih udruga, skupina i za radionice, ostvarena je i suradnja s jednim konjičkim klubom pa će cijelo vrijeme trajanja Zimskoga parka našim mladim i najmlađim sugrađanima biti omogućeno jahanje na ponijima, tu je i luna park. U ovom izdanju ponuda na ledu je proširena jednom stazom i ledenim toboganom. Sve to i ono što će još se zbivati, svi zaposlenici ŠC-a Višnjik, naši partneri i prijatelji rade za djecu i mladež našega grada i naše županije – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Program otvaranja Zimskoga parka ’22. počeo je atraktivnim nastupom mažoretkinja u koordinaciji Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova, poslije čega su sa svojim prigodnim točkama nastupili Sportski plesni klub Bellus, Petar Pan, Udruga odgajatelja Maraška Zadar, Zbor Kazališta lutaka Zadar&Zbor Gimnazije Vladimira Nazora, Glazbena udruga Libreto i Dječja klapa Riva.
Veoma razigrana, puna žagora i veselja, bijaše svojevrsna jutarnja ouverture kad su, uz pomoć i veliku potporu svojih odgajateljica, niza mama i ponekoga tate stabla kitila djeca iz Univerzalne sportske škole ŠC-a Višnjik, DV-a Latica, OŠ-e Voštarnica DV-a Radost. Također, Udruga Cukrići pripremila je odgovarajući program edukacije svojih sugrađana o šećernoj bolesti, te mjerenjem šećera u krvi i drugim pojedinostima bitnima za bitku s dijabetesom i za opće zdravlje.

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-klizanje-djeca-ples-otvaranje

Naravno da je zanimanje izazvala i mini ergela – poniji Mimi i Simba, te tovar Villy. Konjički klub Maksimus omogućit će cijelo vrijeme Zimskoga parka ’22. upoznavanje s dijelom životinjskoga svijeta, jahanje i fotografiranje…
Na koncu, na ledu je prštalo sve u šesnaest! Čim su se klizačice i klizači dočepali klizaljki i izjurili na led promatrači su jednoglasno zaključili: Ovo je kao na Zlatnoj pirueti! Pa onda i ledeni tobogan – jurilica samo takva koji kilometrić od mora. To je moguće samo u Zadru!
Kako je bilo na otvaranju Zimskoga parka ’22., pogledajte u Višnjikovoj galeriji.

29. STUDENOG “Umišljeni bolesnik” u HNK Zadar

U utorak, 29. studenoga očekuje nas prva ovosezonska premijera HNK Zadar, UMIŠLJENI BOLESNIK povodom 400. obljetnice rođenja Jeana Baptistea Poquelina Molièrea u režiji Vinka Radovčića. Izvedba je u srijedu, 30. studenoga s početkom u 20 sati.

Igraju:  Alen Liverić, Žana Bumber, Danijela Evđenić, Dorotea Ilečić Sever, Davor Jureško, Lino Brozić, Dominik Krakašić, Mirjana Đan i Elodie Paleka.

Komedija kroz prikaz lika umišljenog bolesnika i tretmana onih oko njega prikazuje društvo koje je smiješno samo na površini, dok je ispod njega skrivena tužna i bolna priča – preko umišljene bolesti freska se širi na zbiljsku bolest društva kojoj je simptom bolest mišljenja.

Tema koja je danas jednako aktualna kao i u vrijeme praizvedbe komada progovara o starom društvu koje odbija bilo kakve promjene te se dogmatično drži tradicije ne pitajući se za dobro i loše (najčešće čineći potonje) naspram mlađeg sloja koji je razigran i zaljubljen te ne poznaje konvencije i ne priznaje tradicije boreći se za svoje mjesto pod suncem.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim.