Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Prvi dan Festivala mesa Meat Me 2.0

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Već prvi dan Festivala mesa „Meat Me 2.0“, kojeg u suradnji s brojnim partnerima organizira Turistička zajednica grada Zadra, bio je odlično posjećen mada se u ponedjeljak ujutro, kada je Festival otvoren, činilo da to tako neće biti. Obavezno predočenje COVID potvrde je nakratko izgledalo kao prepreka zbog koje će posjet biti slabiji od očekivanog. No, nije bilo tako. Do kraja dana u 14 sati prodano je preko 300 porcija jela od janjetine, jer je ta vrsta mesa bila tema prvog dana, te otprilike isto toliko bonova za kupnju pića, vina zadarske Vinarije „Fiolić“, žestica destilerije „Mashtel“ te sokova i cocktaila zadarske „Maraske“Cocktaile su spravljali učenici zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, koji su i inače sa svojim  profesorima bili sve prisutni na južnom platou Stare pijace, jednako marljivi i veseli.

Jela od janjetine spravljali su chef zadarskog Restorana „Foša“ Saša Began, koji skuhao veliku zdjelu janjećeg gulaša s bižima i ispekao otkoštenu i rolanu janjeću potrbušinu, te chef Trattorie „Mediteraneo“ Robert Pinto koji je skuhao dvije zdjele, jednu s proljetnim, a drugu s jesenskim janjećim gulašom. Bez obzira na količinu, sve vrste gulaša su planule već do podne, a onda su se učenici – budući kuhari škole na Boriku uhvatili okruglog Ofyr roštilja, inače dijela opreme pokretnog fast fooda „Picinic Mingle&Fun“, na kojem su pekli komade janjetine. Tada se na Staroj pijaci stvar zahuktala, a u velikom broju su došli i turisti kojih, očito, u Zadru i u ovim jesenskim danima još uvijek ima podosta.

Janjetinu za prvi dan „Meat Me 2.0“ osigurale su zadarske mesnice, Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“, kruh je osigurala Tvornica kruha Zadar, a na Festivalu su bili prisutni i sljedeći partneri: „Paška sirana“ sa svojim sirevima, OPG Butić sa sjajnim pršutima i pancetama, Ninska solana i „Kotany“ sa svim vrstama začina te Trgovački lanac „Metro“. Animatori prvog dana festivala bio je odličan dvojac s Antene Zadar, voditelj Jakov Mađarić i DJ Adam Abramović.

„Meat Me 2.0“ se nastavlja u utorak s novim mesnim programom – jelima od peradi, točnije od pulastra. Kuhar moderator drugog će dana biti chef Tomislav Karamarko, a u gastronomskom programu će sudjelovati zadarski restorani „Zadar-Jadera“„Malo misto“ i „Kornat“. Predstavljanje svojih proizvoda će imati zadarska tvrtka „Marikomerc“, sa svojim pićima će i u utorak biti prisutni „Mashtel“ i „Maraska“ te voda „Santa“, a točit će se vina „Kraljevskih vinograda“.

Animator drugog dana bit će DJ Davor, koji će puštati najbolju glazbu iz svoje fonoteke do kraja Festivala.

Slasne mesne porcije moći će se kupiti uz bon koji stoji 20 kn, piće uz bon od 10 kn, a sav prihod s „Meat Me 2.0“ je namijenjen Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.

I, naravno, bez COVID potvrde, bilo trajne ili privremene na Festival se ne može ući.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu