Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Kalmeta: “Imamo najbolje liste i kandidate za župana i gradonačelnika”

Objavljeno

-

Koalicija HDZ-a i koalicijskih partnera, HSP-a, Stranke umirovljenika i Reformista predvođena Brankom Dukićem i Božidarom Longinom, kandidatima za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije, predala je izbornom povjerenstvu kandidature i prikupljene potpise za lokalne izbore.

Više od 12.000 potpisa potpore Dukiću i Longinu, kvalitetan spoj mladosti i iskustva, zalog su optimizma za nadolazeće lokalne izbore, 16. svibnja.
– Iza nas su četiri godine marljivog rada i investicijski ciklus na području županije vrijedan više od 3 milijarde kuna. Želimo nastaviti provoditi razvojne projekte za bolji život naših stanovnika. Pripremili smo kvalitetan i konkretan program kojim ćemo osigurati sigurnu, solidarnu i gospodarski snažnu županiju, poručio je aktualni župan Božidar Longin.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako veliki broj potpisa pokazuje da je vlast u Zadru, unatoč svim nedaćama poput poplave i epidemije, dobro radila svoj posao.
– Sve što smo obećali u prvom mandatu smo ispunili. Grad Zadar stabilno ide naprijed. Vjerujem da ćemo i u iduće četiri godine ispuniti obećanja jer ja samo tako i poznajem svoj rad – marljivo i zdušno za grad Zadar, rekao je Dukić.

Imamo najbolje kandidate za župana i gradonačelnika i najbolje kandidate na listama, istaknuo je Božidar Kalmeta.
– Naši kandidati za župana i gradonačelnika su se dokazali u protekle četiri godine. To se vidi na svakom koraku. Realizirano je mnogo projekta za bolji život građana kako u gradu tako i u županiji. Zaposlenost je rekordna, unatoč korona krizi. Imamo vrlo kvalitetne liste, na kojima su ugledni ljudi koji su prepoznati i cijenjeni u svojem dosadašnjem djelovanju u raznim sferama društva, kazao je Kalmeta te dodao da vjeruje da će građani prepoznati dosadašnji rad za boljitak Zadra i županije i već u prvom krugu dati povjerenje kandidatima HDZ-ove koalicije.

– Vjerujemo da je ovo pobjednička lista koja na najbolji način prezentira naš Zadar. S tim ljudima bit ćemo snažna podrška gradonačelniku kroz gradsko vijeće da ostvari sve zacrtane ciljeve iz programa HDZ-a za novi mandat koji će učiniti Zadar još boljim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život, ustvrdio je predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić.

Lista za Gradsko vijeće: Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Dado Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marijana Bakmaz, Ante Kolega, Matilda Brčić Karamatić, Mate Marić, Tomislav Dražović, Višnja Knežević, Vlasta Mišurac, Tomislav Troskot, Nataša Barišić, Milena Ikić, Violeta Valjan Vukić, Karmela Jelčić, Željko Skukan, Kristina Vukić, Jurica Bosna, Anamarija Botica Miljanović, Ivan Perić, Božidar Kalmeta.

Lista za Županijsku skupštinu: Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut, Marina Šegota, Boris Frakin, Marko Ivković, Nikica Čalušić, Marijana Sikirić, Dario Vrsaljko, Martina Krnčević, Sanja Delin, Miljenko Ćoza, Ana Kuković Borgelott, Ana Ivičić, Marijana Nadinić, Neven Lalić, Dorotea Kamber Kontić, Anita Basioli, Antonia Vulin, Nediljko Jović, Jure Brižić, Božidar Kalmeta.

 

Sport

TENIS Hrvatsko prvenstvo do 16 godina na Višnjiku

Objavljeno

-

By

U teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik od subote, 15. svibnja, do četvrtka, 20. svibnja 2021. održat će se hrvatsko prvenstvo za igračice i igrače do 16 godina.

Očekuje se nastup stotinjak najboljih hrvatskih tenisačica i tenisača u pojedinačnoj i u konkurenciji parova, a kvalifikacije će početi u subotu, 15. svibnja 2021.

Igrat će se na zemljanim terenima u organizaciji Hrvatskoga teniskoga saveza i TK-a Zadar 08.

Izvor: Planet Višnjik

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PANDEMIJA Na zadarskom području 34 novozaražena. Preminula dva muškarca (57 i 66 godina) i jedna žena (68)

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije  34 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(22) i  Benkovac(3) te općina Bibinje(1), Kukljica(1), Poličnik(2), Posedarje(1), Ražanac(3) i Stankovci(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 332 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 999 osoba.

U Općoj bolnici Zadar s koronavirusom preminula su dva muškarca u dobi od 57 i 66 godina te jedna žena u dobi od 68 godina.

Na svim COVID odjelima hospitalizirano je 48 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na COVID odjelu na liječenju je 15 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) U Biogradu otvoren novi prostor Gradske knjižnice

Objavljeno

-

By

Biogradska Gradska knjižnica koja u tom gradu postoji već 58 godina jučer je uselila u svoj novi prostor. Svečanom otvorenju nazočni su bili župan Božidar Longin sa suradnicima i“ gradonačelnik Grada Biograda Ivan Knez.

„Otvaranje knjižnice poklopilo se sa godinom čitanja kojom je proglašena 2021. te je na taj način i Biograd na Moru je  dao svoj obol kulturi čitanja, promicanju knjiga i knjižnice“ rekla je ravnateljica ove ustanove Tihana Jurišić dodajući kako vjeruje da će ovo mjesto biti mjesto ugode, druženja, okupljanja, kulturnog uzdizanja, učenja i boravka.

„Naš grad ima dugu tradiciju postojanja gradske knjižnice kao jednog od stupova biogradske kulture, a današnje otvorenje je nadogradnja je na povijest razvoja čitateljske publike u modernijim i izazovnijim vremenima“, dodala je još ravnateljica Jurišić.

„U našem programu razvoja je i „Pametna županija“ kao jedan od 5 stupova razvoja, i izuzetno mi je drago da je nakon 12 godina konačno uređen novi prostor gradske knjižnice.

Živimo u vremenu kada, pojavom novih izvora znanja i spoznaja, mnogi strahuju za sudbinu knjige. Kada knjiga stanuje u lijepim i otvorenim prostorima poput ovoga, mislim da takav strah nije opravdan.Narodne knjižnice, osobito u malim i srednje velikim sredinama, te ako su dobro vođene kao biogradska, predstavljaju mjesto okupljanja raznih generacija. Od najmlađih koji pohađaju razne kreativne radionice sve do najstarijih koji će u knjižnici pročitati novine, ali i pohađati tečaj rada na računalu i slično“, rekao je na otvaranju župan Božidar Longin.

Novi prostor gradske knjižnice u Biogradu na Moru uređen je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Biograda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu