Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OTKRIVAMO: KAKO JE BLAGAJNOM OPĆINE KOLAN UPRAVLJAO NAČELNIK S NAJKRAĆIM MANDATOM Šime Gligora naručio javne radove za 181, platio ih 375 tisuća kuna i – dobio novu fasadu na obiteljskoj kući?! Sad opet želi biti načelnik!

Objavljeno

-

„Slučajni načelnik“ Općine Kolan, Šime Gligora, kojeg je na vlast 2016. donio drugi krug izvanrednih izbora, a već 2017. ga smijenili oni redoviti, uspio je i u tako kratkom vremenskom periodu kompromitirati i sebe i Općinu.

Priča je nažalost klasična, domaća. Prema informacijama kojima raspolažemo, naime, ovaj je načelnik s rekordno kratkim mandatom prvo potpisao narudžbu radova u vrijednosti kakvih 180 tisuća kuna, da bi isti gotovo preko noći naglo poskupjeli (više nego dvostruko!), i to na nešto manje od 400 tisuća kuna. Sve bez javnog natječaja, prigovora i rasprave. Slučajno ili ne, osim neviđenog poskupljenja radova poduzetnički talent načelnika Gligore, tvrde mještani, imao je još jednu posljedicu – novu fasadu na obiteljskoj kući.

Izvanredni izbori u Kolanu, Gligoru su na čelo te općine doveli u travnju 2016. Među prvim odlukama koje s te pozicije potpisuje jest ona o asfaltiranju iskopa nakon radova na vodovodnoj mreži.

Prvotni Troškovnik procjenjuje da obnova kolničkih konstrukcija vrijedi nešto više od 181 tisuću kuna.

„Na ugovornu vrijednost radova ne mogu utjecati eventualne promjene okolnosti na bilo kojoj od strana Ugovora, kao ni okolnosti koje su bez utjecaja bilo koje od ugovornih strana“, navedeno je u Ugovoru o javnim radovima kojima se posao mimo natječaja dodjeljuje tvrtki Colas Hrvatska.

Tako su stvari stajale 6. srpnja 2016.

Već 3. kolovoza iste godine, niti mjesec dana od prvotne procjene troškova radova asfaltiranja, načelnik Gligora donosi novu Odluku.

Radovi ipak koštaju nešto više. Točnije, više i od duplo više!

U takvoj, novoj Odluci, mladi se načelnik „vadi“ na tvrtku Vodoinstalacija koja je gradila vodovod i za kojima je u prvom redu i trebalo asfaltirati prometnicu, na „iznimnu žurnost“ radova zbog prometnog kolapsa i zbog sezone, na to da je ponuditelj već započeo s radovima… sve kako bi u finalu konstatirao da se zbog troškova dovođenja novog ponuditelja taj dio preskače i postojećem se izvođaču odobravaju dodatni radovi kojima se trošak posla sa spomenutih 180 penje na vrtoglavih 375 tisuća kuna!

U potrazi za odgovorom na pitanje – je li ovo bio potez naivnog i neiskusnog novog načelnika ili „mudrog“ poslovnjaka, možda pomognu svjedočanstva mještana Kolana da je paralelno s asfaltiranjem i naglim poskupljenjem cijene istoga obiteljska kuća načelnika Šime Gligore osvanula – s novom fasadom.   

Šime Gligora želi opet biti načelnik Kolana. Nije ni čudo. Ako je u nepunih godinu dana mandata na čelu jedne male općine uspio osigurati novu fasadu na obiteljskom domu, što li bi tek realizirao u regularne četiri godine?

U 5 GODINA – 3 POLITIČKE OPCIJE Gligora postao načelnik uz HDZ, potom se odmetnuo u neovisne, a sad se kune u opciju MOST-HSP-SU

Na prijevremenim lokalnim izborima 2016. godine, Šime Gligora dobio je mandat načelnika kao kandidat HDZ-a.

Godinu kasnije, na redovite izbore izlazi kao neovisni kandidat, da bi ove godine na funkciju načelnika jurišao na krilima koalicije Most-HSP-Stranka umirovljenika.

Tko je sljedeći?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PODSJEĆAMO… Evo kako će trgovine i šoping centri u Zadru raditi na Veliku subotu, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru za vrijeme Uskršnjih blagdana, uz napomenu da na dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak – nitko neće raditi.

BAUHAUS:

Subota: od 8 do 14

KAUFLAND:

Subota: od 7 do 22

HEY PARK

Subota: od 7 do 21

TOMMY

Subota: od 7 do 21

KONZUM:

U subotu, prodavaonice će raditi prema regularnom radnom vremenu. 

LIDL:

Subota: od 7 do 22

INTERSPAR

Subota: Od 7 do 21

PLODINE

Subota: od 7 do 22

SUPERNOVA:

Subota: od 9 do 21

STUDENAC:

Subota: od 7 do 21

PEVEX

Subota: do 15.30

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUTRA JE VELIKI PETAK / U večernjim satima Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

4./5. TRAVNJA: HAZU u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja

Objavljeno

-

By

foto: HAZU

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja(1954. – 2024.).

Tom prigodom će se organizirati sljedeća događanja:

četvrtak, 4. travnja 2024.:

 11 sati predstavljanje Radova Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru sv. 65/2023.,

– 12:30 otvaranje izložbe u Pomorskoj zbirci i izložbe o izdavačkoj djelatnosti i radu Zavoda HAZU u Zadru (1954. – 2024.);

petak, 5. travnja 2024.:

 11 sati Svečana akademija u povodu 70 godina Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru (1954. – 2024.), uz domjenak u perivoju Zavoda HAZU u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu