Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OTKRIVAMO: KAKO JE BLAGAJNOM OPĆINE KOLAN UPRAVLJAO NAČELNIK S NAJKRAĆIM MANDATOM Šime Gligora naručio javne radove za 181, platio ih 375 tisuća kuna i – dobio novu fasadu na obiteljskoj kući?! Sad opet želi biti načelnik!

Objavljeno

-

„Slučajni načelnik“ Općine Kolan, Šime Gligora, kojeg je na vlast 2016. donio drugi krug izvanrednih izbora, a već 2017. ga smijenili oni redoviti, uspio je i u tako kratkom vremenskom periodu kompromitirati i sebe i Općinu.

Priča je nažalost klasična, domaća. Prema informacijama kojima raspolažemo, naime, ovaj je načelnik s rekordno kratkim mandatom prvo potpisao narudžbu radova u vrijednosti kakvih 180 tisuća kuna, da bi isti gotovo preko noći naglo poskupjeli (više nego dvostruko!), i to na nešto manje od 400 tisuća kuna. Sve bez javnog natječaja, prigovora i rasprave. Slučajno ili ne, osim neviđenog poskupljenja radova poduzetnički talent načelnika Gligore, tvrde mještani, imao je još jednu posljedicu – novu fasadu na obiteljskoj kući.

Izvanredni izbori u Kolanu, Gligoru su na čelo te općine doveli u travnju 2016. Među prvim odlukama koje s te pozicije potpisuje jest ona o asfaltiranju iskopa nakon radova na vodovodnoj mreži.

Prvotni Troškovnik procjenjuje da obnova kolničkih konstrukcija vrijedi nešto više od 181 tisuću kuna.

„Na ugovornu vrijednost radova ne mogu utjecati eventualne promjene okolnosti na bilo kojoj od strana Ugovora, kao ni okolnosti koje su bez utjecaja bilo koje od ugovornih strana“, navedeno je u Ugovoru o javnim radovima kojima se posao mimo natječaja dodjeljuje tvrtki Colas Hrvatska.

Tako su stvari stajale 6. srpnja 2016.

Već 3. kolovoza iste godine, niti mjesec dana od prvotne procjene troškova radova asfaltiranja, načelnik Gligora donosi novu Odluku.

Radovi ipak koštaju nešto više. Točnije, više i od duplo više!

U takvoj, novoj Odluci, mladi se načelnik „vadi“ na tvrtku Vodoinstalacija koja je gradila vodovod i za kojima je u prvom redu i trebalo asfaltirati prometnicu, na „iznimnu žurnost“ radova zbog prometnog kolapsa i zbog sezone, na to da je ponuditelj već započeo s radovima… sve kako bi u finalu konstatirao da se zbog troškova dovođenja novog ponuditelja taj dio preskače i postojećem se izvođaču odobravaju dodatni radovi kojima se trošak posla sa spomenutih 180 penje na vrtoglavih 375 tisuća kuna!

U potrazi za odgovorom na pitanje – je li ovo bio potez naivnog i neiskusnog novog načelnika ili „mudrog“ poslovnjaka, možda pomognu svjedočanstva mještana Kolana da je paralelno s asfaltiranjem i naglim poskupljenjem cijene istoga obiteljska kuća načelnika Šime Gligore osvanula – s novom fasadom.   

Šime Gligora želi opet biti načelnik Kolana. Nije ni čudo. Ako je u nepunih godinu dana mandata na čelu jedne male općine uspio osigurati novu fasadu na obiteljskom domu, što li bi tek realizirao u regularne četiri godine?

U 5 GODINA – 3 POLITIČKE OPCIJE Gligora postao načelnik uz HDZ, potom se odmetnuo u neovisne, a sad se kune u opciju MOST-HSP-SU

Na prijevremenim lokalnim izborima 2016. godine, Šime Gligora dobio je mandat načelnika kao kandidat HDZ-a.

Godinu kasnije, na redovite izbore izlazi kao neovisni kandidat, da bi ove godine na funkciju načelnika jurišao na krilima koalicije Most-HSP-Stranka umirovljenika.

Tko je sljedeći?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

  • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
  • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ RADOVA! U ponedjeljak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u utorak dio Zatona i Nina

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 13.12.2022.godine (utorak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.12.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninuu ul.:

Ulica Bana Josipa Jelačića

Ulica Vile Velebita

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć.br. 1.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ULAZ BESPLATAN Koncert u došašću učenika OGŠ sv. Benedikta

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta su osnovnoškolci s cijelog područja grada Zadra i Zadarske županije, koji veliki dio svog slobodnog vremena posvećuju bavljenju glazbom, bilo da se radi o samom pohađanju nastave, ili o samostalnom vježbanju zahtjevnih vještina muziciranja, koje postupno, ali sigurno, uporno, samouvjereno i precizno oblikuje mlade izvođače.

Vrijedno radeći, slušajući upute svojih učitelja, uz svesrdnu podršku roditelja, učenici su željno dočekali nove prilike za predstavljanje svojih postignuća. Nedavnom Javnom produkcijom povodom Dana Grada svome su gradu na najljepši način čestitali rođendan, sudjelovali su na predstavljanju zbornika radova Abbatissa ingenuitate pręcipua sa znanstvenog kolokvija održanog u crkvi sv. Marije 27. listopada 2016. godine povodom 950. obljetnice obnove Samostana benediktinki Svete Marije u Zadru, a sada s veseljem najavljuju još jedan tradicionalni događaj – Koncert u došašću.

Jedan je to od tri velika godišnja koncerta Škole, za koji se izabiru samo najbolje točke i na kojima sudjeluju polaznici predškolske glazbene skupine, školski zbor i orkestar, komorni sastav i solisti na svim instrumentima.

U petnaestoj godini djelovanja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, kroz koju je već prošao čitav niz generacija malih glazbenika, sve javne priredbe usmjerene su proslavi ove značajne obljetnice, koja je ujedno i dobar podsjetnik na sve uspjehe u pedagoškom i umjetničkom radu s djecom, od redovnih druženja na nastavi i popratnim aktivnostima, preko aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu Zadra, do uspjeha na raznim natjecanjima i suradnje s brojnim kulturnim, obrazovnim i ostalim institucijama diljem Hrvatske. Ipak, nastupiti pred najvjernijom domaćom publikom, koliko god to bilo zahtjevno i izazovno, najviše veseli ove mlade glazbenike i njihove učitelje.

Podsjetimo: Osnovnu glazbenu školu sv. Benedikta, odgojno obrazovnu ustanovu s pravom javnosti, osnovale su Benediktinke svete Marije kao logičan slijed dugogodišnjeg pedagoškog djelovanja ovoga poznatog zadarskog samostana te je jedna od tri katoličke škole u Zadru.

Sve ljude dobre volje, a posebno ljubitelje glazbe i mladih glazbenih nada, pozivamo na Koncert u došašću učenika OGŠ sv. Benedikta, koji će se održati u srijedu, 14. prosinca s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a ulaz je slobodan, stoji u objavi.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu