Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JE LI OVO RASPLET? Enio Meštrović otvoreno o Vučetiću: “Profesor filozofije želi biti iznad svih. Našao je krivog.”

Objavljeno

-

NOVO:

Nakon cjelotjednog manje ili više suptilnog prepucavanja između tabora SDP-a i Konja, odnosno Liste Enija Meštrovića, uslijedilo je nešto izravnije subotnje pripretavanje Darka Vrdoljaka i Enija.

Prije nekoliko minuta moguće da je i zaključeno.

Evo što je Meštrović imao za reći mladom SDP-ovcu koji je cijelog jutra branio čast Marka Vučetića:

“Davati ultimatume priko dnevnika HRT-a je krajnje nepristojno.

Profesor filozofije želi biti iznad svih. Naša je krivog.

Meni life coach i guru ne tribaju…proša san puno boli u životu i još uvik želim samo dobro.”

RANIJE:

Nije bilo teško predvidjeti – nakon završetka (?) lokalnih izbora, uslijed nerealiziranih ambicija oporba je proključala unutar sebe. U nastojanju da ipak nekako podijele fotelje kako je prvotno zamišljeno, u akciji su silovanja demokracije, odnosno nastoje pošto poto stvoriti većinu tamo gdje je evidentno da većine nema. Kako sada stvari stoje, umjesto “opozicijske koalicije”, izvjesniji je opozicijski rasjed. Jednima nema priše (Enio Meštrović & Co.), dok se drugima (SDP-u) sve više žuri formalizirati “dogovor” uglavnom samih sa sobom.

Slijedom opisanoga, iz dana u dan situacija sve više ključa. SDP je održao tradicionalnu post-izbornu feštu, na nogama podnio par dana mamurluka, no pred vikend je stiglo otrježnjenje. Meštrović i dalje oteže s jasnim deklariranjem što će i koga će, ako će, a SDP-u ponestaje strpljenja.

Nakon par objava svatko za sebe, jutros se zbila i javna, neugodna rasprava uzdanice SDP-a Darka Vrdoljaka i Enija Meštrovića.

Nakon suptilnih poruka s adrese supruga bivše HDZ-ove direktorice Katice Pupić Bakrač, a da “tko ide s HDZ-om – nema obraz” (?!), odnosno SDP-a da “žetončići neće biti niti će ikom nositi vreće”, stvar dalje eskalira, ovoga puta ne preko medija već “face to face”.

“KAŽE PROFESOR (Marko Vučetić, op.a.) KOJI MI NUDI MISTO PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA. I u slučaju neprihvaćanja me označava kao ‘Političku kukavicu’ i ‘Trojanskog konja hdz-a’… Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima”, objavio je Meštrović.

Nakon niza komentara, tipa:

“Profesor nešto mulja… Mislim da profa kalkulira di ima love za njega, a na predsjedničkom mjestu izgleda da nema. Enio, pusti neka se sami utuše. Polako.”;

“Da je on neki profesor ima bi pametnijeg posla nego laprdat ovakve gluposti… #iđemodada”;

Ali i “primjedbe” jednog od obožavatelja:

“Profesor bar zna sto hoće.”

… u raspravu su se uključili i SDP-ovci.

Vrdoljaka je zanimalo gdje je to Enio pročitao da je Vučetić rekao ako ne prihvati mjesto predsjednika GV-a onda je trojanski konj HDZ-a.

Brzo je stigao Enijev odgovor:

“Živija Darko! Niko Konje neće koristiti za oružje.”

“Sve okej, podržavam… Samo htjedoh reći da nije okej tu svoju poziciju braniti neistinama”, dalje će Vrdoljak.

Protiv kolege SDP-ovca okrenuo se i nekadašnji vijećnik SDP-a u Zadru, Renato Pilipović. Objasnio Vrdoljaku gdje je i kada Vučetić rekao citirano, te mu pojasnio “problematiku”:

“Mi te možemo predložiti, ali oni drugi ne smiju. I to na poziciju za koju sam Vučetić kaže da je bezvezna.”

Usred pisanja ovog teksta, u javnost je s najnovijom objavom izašao i Daniel Radeta, čitač brojila za struju Antuna Novoselovića, te poručio da Eniju daju još vremena da se očituje.

Čini se da se očitovao.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

 1. Plenki & Pupi

  6. lipnja 2021. at 15:56

  Ne zna se kome je teže Eniu ili Ričardu.
  Ako se ne opredijeli slijede novi izbori, ni Enia ni Ričarda. Možda Enio preživi ali sam.
  Ako uvjetno ili bezuvjetno podrži HDZ onda više nema Ričarda i tu je kraj zaj…cije.
  Najbolja varijanta za obojicu, da bi “preživili”, pa kolko traje da traje je formirati većinu u vijeću bez HDZ-a.

  Ričard, nemoj z…bati.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

STIGAO ULTRAZVUČNI UREĐAJ NAJVIŠE KLASE! / Zadarska Pedijatrija uz bok najvećima!

Objavljeno

-

By

Zadarska Pedijatrija svrstala se uz bok Odjelima pedijatrije većih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Na ovaj je Odjel, prvenstveno za potrebe dječje gastroenterološke i nefrološke ambulante, instaliran ultrazvučni uređaj najviše klase, proizvođača Samsung Medison. Riječ je o modelu RS85 Prestige, koji se može pohvaliti nizom najnaprednijih softverskih rješenja. Tu svakako prednjači mogućnost kontrastne ultrasonografije te tkivne elastografije.

Što to točno znači za malene pacijente?

Ta je pretraga svojevrstan zlatni dijagnostički standard za dokazivanje i praćenje urođenih bubrežnih bolesti u djece. U Zadru je nigdje nije moguće izvesti, pa su roditelji djecu morali voditi u Split ili Zagreb. Sada je na redu edukacija liječnika, koji će potom započeti s izvođenjem mikcijske urosonografije pojačane kontrastom i u zadarskoj bolnici.

Za novi ultrazvučni uređaj Opća je bolnica izdvojila gotovo 97 tisuća eura vlastitih sredstava. Njegova nabavka od iznimne je važnosti jer Odjel pedijatrije sada podiže dijagnostiku na višu razinu. Dijagnoze su tako pouzdanije i kvalitetnije, a sve u korist tisuća djece koja se na ovom Odjelu obrade. Godišnje se, primjerice, učini oko 1500 ultrazvuka trbuha. Hitni pedijatrijski prijem i Dnevna bolnica obradi i zbrine oko 23 500 djece godišnje. Njih 1600 u prosjeku zahtijeva hospitalizaciju. Posebno je „vruće“ na Odjelu u sezoni. Samo tijekom ljetnih mjeseci ove godine ovdje je obrađeno 6976 djece. Najteže je, dakako, malenim pacijentima, mamama i tatama, no sasvim sigurno ni osoblju Pedijatrije nije lako. Vjetar u leđa su im dječji osmijeh i riječi zahvale koje im nerijetko upućuju roditelji te kontinuirani nastavak ulaganja u opremu.

Sve to zalog je boljoj medicinskoj skrbi za naše najmlađe.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV GRAĐANIMA: Najavljena akcija uklanjanja otpadnih vozila na otocima. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za iskaz interesa za provedbu Akcija uklanjanja otpadnih vozila na otocima (ZO-12/2023). Predmet Javnog poziva odnosi se na  odbačena otpadna vozila kategorije M1 i N1 sukladno članku 3. Pravilnika  o gospodarenju otpadnim vozilima (NN 125/15,90/16, 60/18, 72/18, 81/20 i 84/21).

Pozivaju se zainteresirani građani koji žele predati svoje otpadno vozilo ovlaštenom sakupljaču i za to ostvariti naknadu da se jave u Grad Zadar, Odsjek za zaštitu okoliša na  e-mail adresu: okolis@grad-zadar.hr ili tel. 023/208-145 ili 023/208-120 u svrhu prijave podataka o vozilu. Prijave na Javni poziv je moguće podnijeti do 22.  listopada 2023. godine.

Cilj ovog Javnog poziva je čišćenje lokacija na otocima u kojima su nepropisno odbačena otpadna vozila i predaja ovlaštenim sakupljačima radi daljnje obrade te očuvanje prirodnih ljepota kojima je Republika Hrvatska bogata. Ovim akcijama jačamo svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POČETAK JEDNOG PRIJATELJSTVA / Veleposlanica Indonezije Nj.E. Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra

Objavljeno

-

By

Gradonačelnik Branko Dukić jutros je u Gradskoj vijećnici primio u nastupni posjet Nj. E. Suwartini Wirta, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj,  u pratnji g. Wahyua Haria Satria, prvog tajnika i voditelja političkog odjela Veleposlanstva.

Veleposlanica je svoj mandat u RH započela prošle godine i u svojoj uvodnoj riječi naglasila je da joj je velika želja bila službeno posjetiti gradonačelnika Grada Zadra i porazgovarati o uspostavi suradnje između njezine zemlje i hrvatskih gradova, među kojima bi željela da je svakako i Zadar. Mišljenja je da bi Zadar mogao pronaći odgovarajućeg suradnika i postati grad-prijatelj nekog od indonezijskih gradova koji ima turističku orijentaciju kao Zadar te bi jedan takav grad mogao biti glavni grad Provnicije Bali, Denpasar.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu veleposlanici i prvom tajniku Veleposlanstva, gradonačelnik Dukić je  izrazio zadovoljstvo da se imaju priliku susresti i razgovarati te razmijeniti iskustva i ideje kako bi razmotrili mogućnosti uspostave suradnje. Zahvalio je na iznijetom prijedlogu povezivanja gradova, sugerirajući da se najprije započne s razmjenom službene prepiske u kojoj bi se navelo područja u kojima bi dva grada mogla surađivati.  

Veleposlanica se složila s gradonačelnikovim prijedlogom, spomenula da bi neka od područja zajedničke suradnje mogla biti vezna i za studentsku razmjenu i praksu, osobito u području turizma i hotelijerske industrije i sl. Istaknula je da Indonezija ima izvrsnu suradnju s hrvatskim sveučilištima, ponajprije Sveučilištem u Zagrebu i da bi bilo dobro da se takva suradnja uspostavi sa Sveučilištem u Zadru.

Sastanku su nazočile Anita Gržan Martinović, viši savjetnik-specijalist za međunarodnu suradnju i Ivana Dadić, voditeljica Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom u Uredu gradonačelnika.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu