Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JE LI OVO RASPLET? Enio Meštrović otvoreno o Vučetiću: “Profesor filozofije želi biti iznad svih. Našao je krivog.”

Objavljeno

-

NOVO:

Nakon cjelotjednog manje ili više suptilnog prepucavanja između tabora SDP-a i Konja, odnosno Liste Enija Meštrovića, uslijedilo je nešto izravnije subotnje pripretavanje Darka Vrdoljaka i Enija.

Prije nekoliko minuta moguće da je i zaključeno.

Evo što je Meštrović imao za reći mladom SDP-ovcu koji je cijelog jutra branio čast Marka Vučetića:

“Davati ultimatume priko dnevnika HRT-a je krajnje nepristojno.

Profesor filozofije želi biti iznad svih. Naša je krivog.

Meni life coach i guru ne tribaju…proša san puno boli u životu i još uvik želim samo dobro.”

RANIJE:

Nije bilo teško predvidjeti – nakon završetka (?) lokalnih izbora, uslijed nerealiziranih ambicija oporba je proključala unutar sebe. U nastojanju da ipak nekako podijele fotelje kako je prvotno zamišljeno, u akciji su silovanja demokracije, odnosno nastoje pošto poto stvoriti većinu tamo gdje je evidentno da većine nema. Kako sada stvari stoje, umjesto “opozicijske koalicije”, izvjesniji je opozicijski rasjed. Jednima nema priše (Enio Meštrović & Co.), dok se drugima (SDP-u) sve više žuri formalizirati “dogovor” uglavnom samih sa sobom.

Slijedom opisanoga, iz dana u dan situacija sve više ključa. SDP je održao tradicionalnu post-izbornu feštu, na nogama podnio par dana mamurluka, no pred vikend je stiglo otrježnjenje. Meštrović i dalje oteže s jasnim deklariranjem što će i koga će, ako će, a SDP-u ponestaje strpljenja.

Nakon par objava svatko za sebe, jutros se zbila i javna, neugodna rasprava uzdanice SDP-a Darka Vrdoljaka i Enija Meštrovića.

Nakon suptilnih poruka s adrese supruga bivše HDZ-ove direktorice Katice Pupić Bakrač, a da “tko ide s HDZ-om – nema obraz” (?!), odnosno SDP-a da “žetončići neće biti niti će ikom nositi vreće”, stvar dalje eskalira, ovoga puta ne preko medija već “face to face”.

“KAŽE PROFESOR (Marko Vučetić, op.a.) KOJI MI NUDI MISTO PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA. I u slučaju neprihvaćanja me označava kao ‘Političku kukavicu’ i ‘Trojanskog konja hdz-a’… Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima”, objavio je Meštrović.

Nakon niza komentara, tipa:

“Profesor nešto mulja… Mislim da profa kalkulira di ima love za njega, a na predsjedničkom mjestu izgleda da nema. Enio, pusti neka se sami utuše. Polako.”;

“Da je on neki profesor ima bi pametnijeg posla nego laprdat ovakve gluposti… #iđemodada”;

Ali i “primjedbe” jednog od obožavatelja:

“Profesor bar zna sto hoće.”

… u raspravu su se uključili i SDP-ovci.

Vrdoljaka je zanimalo gdje je to Enio pročitao da je Vučetić rekao ako ne prihvati mjesto predsjednika GV-a onda je trojanski konj HDZ-a.

Brzo je stigao Enijev odgovor:

“Živija Darko! Niko Konje neće koristiti za oružje.”

“Sve okej, podržavam… Samo htjedoh reći da nije okej tu svoju poziciju braniti neistinama”, dalje će Vrdoljak.

Protiv kolege SDP-ovca okrenuo se i nekadašnji vijećnik SDP-a u Zadru, Renato Pilipović. Objasnio Vrdoljaku gdje je i kada Vučetić rekao citirano, te mu pojasnio “problematiku”:

“Mi te možemo predložiti, ali oni drugi ne smiju. I to na poziciju za koju sam Vučetić kaže da je bezvezna.”

Usred pisanja ovog teksta, u javnost je s najnovijom objavom izašao i Daniel Radeta, čitač brojila za struju Antuna Novoselovića, te poručio da Eniju daju još vremena da se očituje.

Čini se da se očitovao.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

 1. Plenki & Pupi

  6. lipnja 2021. at 15:56

  Ne zna se kome je teže Eniu ili Ričardu.
  Ako se ne opredijeli slijede novi izbori, ni Enia ni Ričarda. Možda Enio preživi ali sam.
  Ako uvjetno ili bezuvjetno podrži HDZ onda više nema Ričarda i tu je kraj zaj…cije.
  Najbolja varijanta za obojicu, da bi “preživili”, pa kolko traje da traje je formirati većinu u vijeću bez HDZ-a.

  Ričard, nemoj z…bati.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

eVISITOR: Grad Zadar na 97 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019., u rujnu čak 2.666 Amerikanaca!

Objavljeno

-

By

Dobra posezona primaknula je Zadar još bliže rekordnom broju noćenja iz 2019. godine – prema podacima sustava eVisitor (nedostaje nautički turizam), zaključno sa zadnjim danom mjeseca rujna ostvareno je 1.870.851 noćenja, što je 97 posto ostvarenih noćenja u posljednjoj pretpandemijskoj godini, dok se u odnosu na prošlu godinu  bilježi porast od 42% u dolascima i 30% u noćenjima.

– Turisti očigledno prepoznaju kvalitetu destinacije i pomake koji su napravljeni prije svega u eno-gastro ponudi, zbog koje gosti često ostaju duže nego su namjeravali. Zahvaljujući ugostiteljima koji nude autohtone namirnice, ponudi kvalitetnih domaćih vina te različitim sadržajima u turističkoj ponudi, imamo porast prosječnog trajanja boravka u Zadru, kaže direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka.

Broj registriranih turista pritom često ne odgovara stvarnom stanju, budući da na 33 tisuće registriranih ležajeva u sustavu eVisitor tijekom sezone broj registriranih turista nikada nije prelazio 19.500. Umjesto koncentracije na veći broj turista u glavnoj sezoni, u sljedećem razdoblju aktivnosti će se usmjeriti na turiste s, uvjetno rečeno, bogatijih tržišta s ciljem daljnjeg produženja pred- i posezone. Kako bi se to ostvarilo, trenutno je prvenstveno potrebno podizanje standarda hotelskih usluga, odnosno izgradnja novih gradskih hotela, kao i rekonstrukcija postojećih hotelskih sadržaja.

Što se tiče samog mjeseca rujna, u Zadru je boravilo 79.211 turista, 23 posto više nego prošle godine, koji su ostvarili 265.215 noćenja (porast 18 posto). Od toga preko 15 tisuća je bilo Nijemaca, po šest tisuća Austrijanaca i Poljaka, a domaći gosti su u rujnu “pali” na četvrto mjesto. Pozitivno iznenađenje je veliki broj državljana SAD-a, kojih je u rujnu bilo čak 2.666.

Aktualni eVisitor podaci od 1. do 30. rujna 2022.:

Dolasci: 69.246 (+25%, lani zabilježeno 55.345)

Noćenja: 265.215 (+18% lani zabilježeno 224.990)

Turisti: 79.211 (+23%, lani zabilježeno 64.328)

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! Započinje rekonstrukcija 17 semaforiziranih raskrižja na području grada!

Objavljeno

-

By

Nastavljaju se radovi na elementu projekta koja obuhvaća zamjenu, odnosno ažuriranje 17 semaforiziranih raskrižja na području grada Zadra.

U sklopu EU projekta „Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru – ITS“ nastavljaju se radovi na elementu projekta koja obuhvaća zamjenu, odnosno ažuriranje 17 semaforiziranih raskrižja na području grada Zadra, s uspostavljenim centralnim sustavom za upravljanje ITS-om, iz kojeg će se kontrolirati promet i dobivati informacije u realnom vremenu, uz predviđenu ugradnju info displeja i video detektorskog sustava.

U četvrtak, 06.10.2022. od 09:00 kreću radovi na rekonstrukciji semaforiziranog križanja Ulice dr. Franje Tuđmana, Ulice Nikole Tesle i Ulice Ivana Mažuranića. Sva oprema na predmetnoj lokaciji će se demontirati te će se izvesti i nova trasa kabelske kanalizacije. Obavijest o privremenoj regulaciji prometa dostupna je ovdje.

Za vrijeme trajanja građevinskih radova i radova ponovne montaže nove opreme predviđene projektom, semaforizirano raskružje neće biti u funkciji te će na snazi biti privremena regulacija prometa. Očekivano vrijeme trajanja radova je 12 dana uključujući građevinske radove sa montažom nove opreme.

Rekonstrukcijom križanja predviđena je nova kabelska kanalizacija sa novim signalnim kablovima, novi nosači laterni (stupovi) i nove LED laterne, te dodavanje video kamera za detekciju vozila i analitiku prometa.

Po završetku rekonstrukcije navedenog križanja, pristupit će se i rekonstrukciji križanja Ulice dr. Franje Tuđmana i Ulice Stjepana Radića te rekonstrukciji križanja Obale kneza Branimira i Ulice 2. Zasjedanja ZAVNOH-a.

Daljnje lokacije i termini odvijanja radova bit će objavljene također na internetskim stranicama Grada Zadra.  

Nakon završetka projekta, lokacije će se povezati i na novi centar za upravljanje prometom sa punim stavljanjem u funkciju prometno analitičkih informacija sa kamera instaliranih na lokaciji te mogućnošću upravljanja svim parametrima semaforskog uređaja iz centralne lokacije za poboljšanje propusnosti križanja.

Uvođenjem inteligentnog prometnog sustava na području grada Zadra uspostavit će se mogućnost dinamičnog (adaptivnog) reguliranja prometa s ciljem osiguranja najbolje moguće mobilnosti u stvarnom vremenu. ITS rješenja na glavnim cestovnim pravcima će pomoći pri upravljanju prometom ako bi se smanjila zagušenja i prometne nesreće.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVJETSKI DAN UČITELJA Iz čestitke župana Longina: “Vaš je poziv beskrajno odgovoran i prepun prepreka, ali i jedan od najljepših na svijetu”

Objavljeno

-

By

U povodu Svjetskog dana učitelja koji se obilježava danas, župan Božidar Longin uputio je čestitku svima koji rade taj odgovoran i značajan posao.

„Drage učiteljice i učitelji,

povodom Svjetskog dana učitelja upućujem vam svoju iskrenu čestitku.

Vaš je poziv beskrajno odgovoran i prepun prepreka te teških izazova. No istodobno to je jedan od najljepših poslova na svijetu jer ima te priliku kroz svoje podučavanje utjecati na stavove djevojčica i dječaka koji pred vašim očima izrastaju u zdrave, ambiciozne i odgovorne mlade ljude na kojima počiva naša budućnost.

Nažalost, društvo u cjelini danas nedovoljno prepoznaje i poštuje vaš trud i rad. Suvremeni način života i cjelokupna situacija u svijetu na prvo mjesto stavlja neke druge vrijednosti i obrazovanje više nema jednaku uloga kao nekoć. Ipak, vi ne posustajete vođeni prije svega ljubavlju prema svom pozivu i prema znatiželjnim mladim ljudima koji svakoga dana sjede pred vama i u čijim životima ostavljate neizbrisiv trag. Njihov uspjeh najveća je nagrada za uložen trud.

Iskreno vam želim puno ustrajnosti i snage za rad s budućim generacijama, te još jednom čestitam Svjetski dan učitelja“, stoji u čestitci župana Longina.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu