Connect with us

Nekategorizirano

Kukuriku paliona

Objavljeno

-


Svi mediji, uključujući glavninu reketarskih, okrenuti su “raskrinkavanju” kriminalnih radnji HDZ-a. Kao da oni sami nisu dio produkta tog i takvog HDZ-a?! I ostala popudbina koju vuku za sobom. Koliko je ili nije HDZ kriminalna udruga koja uredno pobjeđuje na izborima, uz svesrdnu pomoć reketarskih medija, posao je, htjeli mi to ili ne – Mladena Bajića.
On je taj koji zadnjih deset godina uglavnom nije uočio većih nepravilnosti u funkcioniranju HDZ-a, a još manje SDP-a. U kojoj su grupaciji veći lopovi, Mladen Bajić neće razriješiti ako na istoj poziciji ostane dva, tri slijedeća života.
I svi se čude kako je u zadnjih dvadeset godina, od osnutka samostalne države Hrvatske, HDZ sedamnaest godina na vlasti. Točno, ali htjeli mi to priznati ili ne, u Rijeci se vlast nije mijenjala još od 1945. ! To su rekorderi! Što li će se tamo naći kad jednom, što je neizbježno, do promjene vlasti ipak dođe!?
Svi sad vide kako se HDZ uspješno financirao uz pomoć novouhićenika Barišića i pripadajućih mu direktora koji su na te pozicije došli – ne zbog sposobnosti već , zna se, moralno političke podobnosti.
Nije bolje ni u SDP-u. Maras je smijenjen jer se “odlično razvija”. Koliko se razvio minus njihove stranačke blagajne dok je na njoj čučao Maras, najbolje znaju “pouzdanici” u samom SDP-u. Iblerov trg broj 9. mogao bi na bubanj, ako nastave podjednako uspješno kao do sada, a kako bi se poplaćali dugovi unaprijed uspješnog SDP-a. Po stranačkoj blagajni se već može vidjeti kako će “uspješno” voditi Hrvatsku, ako dođu u tu priliku! Naravno, neće tu biti previše glasova ZA SDP sam po sebi, koliko će se preliti glasova PROTIV HDZ-a. Teška je nesreća pogodila narod koji će morati birati između Jace i Zoke!
Ipak, kako god prošli izbori, a demokracija je upravo mogućnost promjene jedne karikature drugom – ne piše nam se dobro! U Hrvatskoj se demokracija svela na to da ćemo vrlo brzo moći glasovati između kuge i kolere! To je jedina razlika između dvije boljševičke paradigme koje ne korenspodiraju s vremenom u kojem živimo.
Da se ne bi pisalo samo kako HDZ uništava sve i sva oko sebe, malo ćemo pogledati tko, što i kako se – igra u i oko Holdinga, najveće zagrebačke tvrtke.
Promjene direktora su uvijek dobrodošle, pogotovo kad ih politika promovira. Logično je da ih onda i politika skida. Ili, kraće: s politikom došao, s politikom otišao. No, u Zagrebačkom holdingu događaju se čudne stvari. SDP, čitaj Zoran Milanović, dijeli kome god stigne ono što nije ni njegovo, a još manje didovo i ćaćino.
Nove direktrore dao je i HSLS koji u Saboru nema zastupnika, dok u zagrebačkoj Skupštini ima samo jednog vijećnika (koji je, pak, u Skupštinu ušao dobrotom HDZ-a). Bez koalicije HSLS ne može preći prag i još dugo će to biti sanak pusti. A Darinko Kosor, onako s visine, SDP-u dirigira kako treba raditi, inače slijede smjene! Da nije tragično, bilo bi smiješno.
Naravno, kad je trgovina u pitanju, nezaobilazan je HNS. Stranka koja je gotovo kao i HDZ u stalnom sukobu sa zakonom. Mnogi su im čelnici već osuđeni, a ni predsjednik im u Mađarskoj ne stoji baš najbolje.
Ono što je najvažnije za Holdnig jest da se u prikrajku rastakanja HDZ-a pokušava rastočiti i Holding i to smjenom uspješnih direktora.
Može, recimo Mate Kraljević, biti ovakav ili onakav, lijep ili ružan, ali to je najprofitabilniji direktor bilo koje podružnice već godinama, od daleke 1986. kad je došao na to mjesto. Ustalom, naplata parkinga putem SMS-a prešla je i izvan granica Hrvatske, poglavito zahvaljujući i njemu. Od Zdenka Antunovića nema uspješnijeg voditelja Arene, uzimajući u obzir svih osam, koliko ih Hrvatska ima! Direktor Čistoće Melčić također je pozitivno poslovao, ali to nije bilo dovoljno da zadrže svoja mjesta. O nasljednicima, ili o nasljedniku Mate Kraljevića, nema smisla trošiti vrijeme!
Iz svega navedenog se sa strane može naslutiti kako ova smjena nema nikakve veze sa uspješnošću, profitabilnošću ili s nečim trećim, četrvrtim… Smjene su samo uvod u to da se Holding oslabi, razmrvi, da se smanje prihodi, povećaju gubitci… da bi se onda, gle iznenađenja, kao kakvo spasonosno rješenje ponudila – PRIVATIZACIJA!
Naravno, prvo domaćih tajkuna i tajkunčića, te nakon njihovog brljanja i pretakanja iz šupljeg u prazno – što smo se već nagledali sa INA-om, PLIVA-om, Telekomunikacijama, Našice Cementom, Hotelima, Remontnim zavodom “Velimir Škorpik”, Croatia Lineom, SAS-om… – dolaze strani odlikaši da nam pokažu kako se to radi! Platiš malo, potplatiš debelo i možeš raditi što hoćeš.
Ukoliko se želi spriječiti daljnje rastakanje Holdinga u sjeni “pročišćavanja” unutar HDZ-a hitno treba zaustaviti “stručnjake vizionare” Kukuriku koalicije – Milanović-Čačić-Kosor! Nakon provođenja njihovih vizija za Holding, savjetovanih od managera kao što je Srića – tu će biti svega osim Sreće!
Kako su se s privatizacijom komunalnih poduzeća usrećili Mađari, više je nego poučno! Nakon privatizacije vodovoda u ponedjeljak, voda im je u utorak poskupjela za skromnih sedamedeset posto!
Ako to želimo – samo naprijed KUKURIKU PALIONA!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu