Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA) AMERIČKA BYU MOMČAD POSJETILA KOŠARKAŠKI KAMP „KREŠIMIR ĆOSIĆ” / Košarkaška euforija, druženje i nezaboravne uspomene za mlade košarkaše u Zadru

Objavljeno

-

Foto: Iva Perinčić

Košarkaški kampovi „Krešimir Ćosić” nastavljeni su ovaj mjesec upravo završenim onim u Zadru. Prestižno američko sveučilište Brigham Young University, koje je u diviziji 1 sveučilišne košarke i jedan od 14 najboljih košarkaških timova u SAD-u, posjetilo je ovaj kamp na zadarskom Višnjiku. Treneri i mladi igrači iz dalekog Utaha tom su prilikom posjetili i spomenik svog nekadašnjeg igrača Krešimira Ćosića te memorijalni koš. Iza ovog posjeta stoji više od pola stoljeća prijateljstva i sportske suradnje između Amerike i Hrvatske, a sve to zahvaljujući legendarnom Kreši koji je kao prvi stranac u All American ekipi američke sveučilišne košarke tijekom studija na Brigham Young-u postavio nove standarde i otvorio vrata Amerike europskim košarkašima.

Glavni trener BYU Mark Pope izrazio je svoje uzbuđenje: “U rodni grad Krešimira Ćosića došli smo kako bismo posjetili košarkaški kamp te se družili s mladim košarkašima i obitelji pokojnog Kreše te razmijenili uspomene. On je na mnogo načina savršen primjer za naše igrače. Uzbuđen sam što su na ovom putovanju naučili više o njemu, vidjeli kako je mijenjao svijet i kao košarkaš i kao čovjek te razumjeli kako i oni mogu imati takav utjecaj na svijet.”

Kampovi “Krešimir Ćosić” u proteklom su se razdoblju održali u Zadru, Karlovcu, Zagrebu, Sinju, Vukovaru, Vinkovcima i Kastvu, a u njima je sudjelovalo više od 150 djece. Nastavljaju se već sljedećeg tjedna, a traju tjedan dana. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak je na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, rješavanju zadataka pod nazivima „I ja volim svoj dom”, „I ja ne odustajem” i drugim. Svi polaznici u kampu imaju uključen obrok, a na poklon dobivaju majice, knjižice i na kraju i diplome. Kampovi se organiziraju u suradnji s lokalnim košarkaškim klubovima. Kampovi odražavaju Krešin duh i služe kao primjer radu na napretku lokalnih zajednica. Njegova baština nije samo o košarci, već i o zajedništvu i vrijednostima koje često zaboravljamo, a to je da se prava veličina ne mjeri samo brojem osvojenih trofeja, već i utjecajem na ljude i svijet oko sebe.

Raspored nadolazećih besplatnih kampova je sljedeći:

28.08. – 01.09. – KK KARLOVAC, Sportska Školska dvorana OŠ Dubovac, KARLOVAC

28.08. – 01.09. – KK CEDEVITA, Dom košarke Cedevita, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK ALKAR SINJ, Dvorana srednjoškolskog centra, SINJ

28.08. – 01.09. – KK BOROVO VUKOVAR, Sportska dvorana Danijel Rehak

28.08. – 01.09. – KK DUBRAVA, OŠ Granešina, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK DINAMO, Rudeška cesta 71, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK VINKOVCI, Dvorana Lenije, VINKOVCI

28.08. – 01.09. – KK KASTAV, ŠSD „Matija Katalinić”, KASTAV

Više informacija o radu Udruge te kampovima možete saznati na web adresi možete saznati www.kresimircosic.com

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu