Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA) AMERIČKA BYU MOMČAD POSJETILA KOŠARKAŠKI KAMP „KREŠIMIR ĆOSIĆ” / Košarkaška euforija, druženje i nezaboravne uspomene za mlade košarkaše u Zadru

Objavljeno

-

Foto: Iva Perinčić

Košarkaški kampovi „Krešimir Ćosić” nastavljeni su ovaj mjesec upravo završenim onim u Zadru. Prestižno američko sveučilište Brigham Young University, koje je u diviziji 1 sveučilišne košarke i jedan od 14 najboljih košarkaških timova u SAD-u, posjetilo je ovaj kamp na zadarskom Višnjiku. Treneri i mladi igrači iz dalekog Utaha tom su prilikom posjetili i spomenik svog nekadašnjeg igrača Krešimira Ćosića te memorijalni koš. Iza ovog posjeta stoji više od pola stoljeća prijateljstva i sportske suradnje između Amerike i Hrvatske, a sve to zahvaljujući legendarnom Kreši koji je kao prvi stranac u All American ekipi američke sveučilišne košarke tijekom studija na Brigham Young-u postavio nove standarde i otvorio vrata Amerike europskim košarkašima.

Glavni trener BYU Mark Pope izrazio je svoje uzbuđenje: “U rodni grad Krešimira Ćosića došli smo kako bismo posjetili košarkaški kamp te se družili s mladim košarkašima i obitelji pokojnog Kreše te razmijenili uspomene. On je na mnogo načina savršen primjer za naše igrače. Uzbuđen sam što su na ovom putovanju naučili više o njemu, vidjeli kako je mijenjao svijet i kao košarkaš i kao čovjek te razumjeli kako i oni mogu imati takav utjecaj na svijet.”

Kampovi “Krešimir Ćosić” u proteklom su se razdoblju održali u Zadru, Karlovcu, Zagrebu, Sinju, Vukovaru, Vinkovcima i Kastvu, a u njima je sudjelovalo više od 150 djece. Nastavljaju se već sljedećeg tjedna, a traju tjedan dana. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak je na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, rješavanju zadataka pod nazivima „I ja volim svoj dom”, „I ja ne odustajem” i drugim. Svi polaznici u kampu imaju uključen obrok, a na poklon dobivaju majice, knjižice i na kraju i diplome. Kampovi se organiziraju u suradnji s lokalnim košarkaškim klubovima. Kampovi odražavaju Krešin duh i služe kao primjer radu na napretku lokalnih zajednica. Njegova baština nije samo o košarci, već i o zajedništvu i vrijednostima koje često zaboravljamo, a to je da se prava veličina ne mjeri samo brojem osvojenih trofeja, već i utjecajem na ljude i svijet oko sebe.

Raspored nadolazećih besplatnih kampova je sljedeći:

28.08. – 01.09. – KK KARLOVAC, Sportska Školska dvorana OŠ Dubovac, KARLOVAC

28.08. – 01.09. – KK CEDEVITA, Dom košarke Cedevita, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK ALKAR SINJ, Dvorana srednjoškolskog centra, SINJ

28.08. – 01.09. – KK BOROVO VUKOVAR, Sportska dvorana Danijel Rehak

28.08. – 01.09. – KK DUBRAVA, OŠ Granešina, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK DINAMO, Rudeška cesta 71, ZAGREB

28.08. – 01.09. – KK VINKOVCI, Dvorana Lenije, VINKOVCI

28.08. – 01.09. – KK KASTAV, ŠSD „Matija Katalinić”, KASTAV

Više informacija o radu Udruge te kampovima možete saznati na web adresi možete saznati www.kresimircosic.com

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Antonio Dobrić donio broncu sa jednog od najjačih mitinga za mlađe kategorije!

Objavljeno

-

By

02.12.2023. na 25m bazenu u Sisku održan je 18. Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj. Na ovom izuzetno jakom natjecanju za mlađe kategorije u konkurenciji  603 natjecatelja iz 21 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i asistentice Natalie Renée Vittori boje PK Jadere branilo je 12 članova.

Najbolje rezutlate je ostvario Antonio Dobrić (2011) koji je u disciplini 50m slobodno s vremenom 30.57 doplivao do brončane medalje. Među 10 najbržih se plasirao u disciplinama 100m mješovito (1:19.94) i 50m prsno (39.96) gdje je s osobnim rekordima doplivao do 8.mjesta.

U ženskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Loreta Vuković (2015) koja je u disciplini 50m leptir doplivala do 4.mjesta s vremenom 45.48.

Svim ostalim članovima iz Kluba čestitaju na isplivanim osobnim rekordima.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Gabriel Bušić, Antonio Dobrić, Karlo Maričić, Klara Maruna, Noa Miočić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Lorena Vuković, Loreta Vuković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu