Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U SUKOŠANU ODRŽANI DANI MASLINE I ULJA / Šampion Peljuzice ulje Vojka Škopića iz Ugljana

Objavljeno

-

Organizatori i najbolje plasirani maslinari

Dodjelom nagrada i priznanja u sukošanskoj rivi, točnije na mulu Donje more, završena je šesta po redu manifestacija Dani masline i ulja Peljuzica.

U konkurenciji 28 ulja, šampionsko je ekstra djevičansko ulje OPG Škopić, vlasnika Vojka Škopića iz Ugljana.

Peljuzica 2024 – Šampion OPG Škopić (foto: Anastasiia Koritko)

-Znao sam da imam kvalitetno ulje, ali nagrada uvijek ugodno iznenadi, rekao je Škopić. Negovo  ulje od sorti coratina, bjelica i lastovka osvojilo je  102 od mogućih 110 bodova. Drugo mjesto pripalo je  Živku Mustapiću iz Opuzena, a treće Poljoprivrednoj zadruzi Dubrava iz Raštana Donjih.

Dobrila Dević, direktorica TZ Sukošan uručila je najboljima posebne nagrade. Prvoplasirani Škopić dobio je tresač za berbu maslina i umjetničku sliku Domagoja Rogoznice, drugoplasirani Mustapić bačvu od 100 litara i mrežu za berbu maslina, a trećeplasirana PZ Dubrava bačvu od 50 litara i ručnu pilu.

Ulja prispjela na ovogodišnju Peljuzicu, kao i prijašnjih godina, ocjenjivala je  Udruga senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar. – Iz poznatih razloga uzoraka je bilo puno manje nego lani. Ulja su senzorski u prosjeku slabijeg intenziteta voćnosti, gorčine i pikantnosti, ocjena je voditeljice panela Anastazije Milardović.

 U sklopu Peljuzice  u petak 24. svibnja u Domu mladeži Šime Martinović ( Šjor Šime Šparoga) održao je zanimljivo predavanje – radionicu o uzgoju divljih šparoga u masliniku.

Gastrokutak Renata Kraljeva

Spomenimo još  da je u završnoj večeri, u subotu 25, svibnja, na mulu Donje more  i ove godine održan sajam domaćih proizvoda i gastrokutak Renata Kraljeva koji je za ovu prigodu pripremio gulaš od teletine sa bižima i mladim krumpirima. Uz ukusne zalogaje  posjetitelji su uživali i u glazbi zadarske klape Kuntrada.  Uz: Vidimo se na Peljuzici 2025., svim  sudionicima, posebno organizatorima  Općini  Sukošan i TZ Sukošan  zahvalio se  inicijator ove manifestacije   Denis Protić, dipl. ing. agr.  poželjevši svima  uspješnu maslinarsku godinu. Uspješniju od protekle.

N.J./ Foto: Tz Sukošan

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE NA VRIJEME! U srijedu bez vode sedam ulica u Zadru…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:30 h pa do 12:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama:

Ulica Petra Kasandrića,

Ulica Đure Sudete,

Ulica Vatroslava Jagića,

Ulica Denisa Špike do križanja s Ulicom Valerije De Ponte,

Ulica Ive Vojnića,

Ulica Josipa Runjanina,

te Ulica Dubravka Dujšina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Đure Sudete kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

INTERVJU / Ante Mikulić/Trgovačko društvo Rogovo d.o.o. Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

By

Poslušajte intervju s Antom Mikulićem, direktorom trgovačkog društva Rogovo d.o.o. iz Sv. Filip i Jakova o trenutnim i budućim planovima društva:

Izvor: BnM portal

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ANKETA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZADRA / Gosti su zadovoljni ponudom u Zadru – najviše restoranima, najmanje smještajem

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka


Turistička zajednica grada Zadra, u suradnji s tvrtkom Feel IQM, nastavlja s provedbom projekta integralnog upravljanja kvalitetom pod nazivom IQM Destination Zadar. Ovaj projekt temeljen je na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika, te se njime mjeri online reputacija destinacije na osnovi recenzija, ocjena i komentara gostiju tijekom boravka u Zadru.

Na osnovi analize 22.682 recenzije u tekućoj godini, ukupan stupanj zadovoljstva gostiju turizmom u Zadru iznosi visokih 89,2/100. Svjesni važnosti zadovoljstva gostiju, rezultati online reputacije važan su pokazatelj daljnjeg razvoja turizma destinacije.

Rezultati analize zadovoljstva gostiju od 1. siječnja 2024. do danas su sljedeći:

· na osnovi 22.682 recenzije, ukupno zadovoljstvo gostiju turizmom u Zadru iznosi 89,2/100
· u hotelima je zadovoljstvo gostiju bilo na nivou 85,5/100, a odnosi se na 16 zadarskih hotela
· 11 hostela u Zadru gosti su ocijenili na razini 85/100
· zadovoljstvo gostiju atrakcijama dobilo je ocjenu 94/100
· kvaliteta i usluge na plažama imaju ocjenu 87/100
· gosti su izuzetno zadovoljni hranom i uslugom u restoranima koju su ocijenili s visokih 90,5/100, temeljeno na 8542 recenzija

U sklopu projekta, Turistička zajednica grada Zadra objavila je Javni poziv u koji želi uključiti sve lokalne lokalne pružatelje usluga u Zadru (privatne iznajmljivače, ugostitelje, hotele, hostele, turističke agencije i kulturne ustanove) s ciljem razvoja destinacijskih proizvoda, mjerenja kvalitete usluge i proizvoda u destinaciji te poticanja na izvrsnost. Time će svaki dionik u svom segmentu poslovanja imati nove mogućnosti za podizanje kvalitete i privlačenje novih gostiju.

IQM Destination Zadar nudi besplatan individualni pristup i edukaciju za svakog dionika koji se želi osobno uključiti u projekt. Kroz ovu inicijativu, svi sudionici mogu vidjeti kako stoje u odnosu na tržišni prosjek na osnovu realnih parametara i relevantnih podataka, što im omogućava precizno planiranje daljnjeg razvoja i poboljšanja kvalitete svojih usluga.

Apsolutni prioritet i cilj Turističke zajednice grada Zadra je održavanje visoke kvalitete u svakom segmentu turističkog poslovanja, s namjerom postizanja najmanje destinacijske ocjene kvalitete od 89/100.

Sudjelovati u projektu možete ispunjavanjem pristupnice na poveznici: PRISTUPNICA – IQM Destination ZADAR

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu