Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PREPARKIRAJTE SE DO NEDJELJE! Od 3. do 5. svibnja zatvoreno sjeverno parkiralište na Višnjiku!

Objavljeno

-

Športski centar Višnjik informira javnost da će od 3. do 5. svinja 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića biti održana izložba Adriatic Sea Defense&Aerospace 2023.

Tijekom priprema za izložbu i tijekom njezina održavanja sjeverno parkiralište (ulaz iz Ulice dr Slavka Perovića) bit će od nedjelje, 30. travnja od 24 sata do subote, 6. svibnja 2023. do 24 sata zatvoreno za sve korisnike osim za sudionike spomenute manifestacije. U navedenom intervalu sjeverno parkiralište neće se moći koristiti za redovite aktivnosti.

ŠC Višnjik moli sve vlasnike motornih vozila i opreme da sa sjevernoga parkirališta uklone svoju imovinu najkasnije do nedjelje, 30. travnja 2023. do 24 sata.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

TRG PETRA ZORANIĆA / U subotu obilježavanje “Dana Čistoće”

Objavljeno

-

By

U subotu 27. travnja 2024. godine Čistoća d.o.o. obilježava „Dan Čistoće“.

Tim će se povodom na Trgu Petra Zoranića u razdoblju od 9:00 do 12:00 organizirati prigodna manifestacija koja uključuje eko-igre „Čovječe ne ljuti se“ i „Trlju“, a bit će postavljen i info pult s promidžbeno-edukativnim materijalima.

U isto vrijeme, u zajedničkoj suradnji Čistoće d.o.o. i Ronilačkog kluba „Sv. Roko“ iz Bibinja, bit će organizirana eko akcija čišćenja podmorja na području Marine Tankerkomerc.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Predstavljanje knjiga: “Susreti – putovanje prema Novoj ekologiji uma” i “Let iznad psihijatrijskog gnijezda”

Objavljeno

-

By

Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom –  Podružnicom Zadar, Odjelom za zdravstvo Ogranka Matice hrvatske u Zadru i Narodnim muzejom Zadar, poziva na predstavljanje knjiga: „Susreti – putovanje prema Novoj ekologiji uma”, djela poznate sveučilišne profesorice i psihijatrice prof. dr. sc. Marijane Braš, dr. med, te knjige „Let iznad psihijatrijskog gnijezda” prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, dr. med, specijalista psihijatrije i istaknutoga hrvatskoga pisca.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak 29. travnja 2024. godine, u Koncertnoj dvorani braće Bersa, na adresi Poljana Šime Budinića 3,  s početkom u 18:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Potpore Zadarske županije za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta

Objavljeno

-

By

S ciljem pomoći njihovog očuvanja i razvoja na svome području, Zadarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta za 2024. godinu. Rok za dostavu prijava počeo je danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije, a završava 15. svibnja 2024. godine.

Tradicijski obrti su: bačvar, dimnjačar, kišobranar, knjigoveža, kovač, brusač, krznar, mlinar, pećar, postolar, torbar, urar, izrada suvenira, kao i druge djelatnosti koje se obavljaju na tradicionalan način. Umjetnički obrti su: puhanje stakla, brušenje stakla i kristala, izrada vitraja, graditelj glazbala,  čipkarstvo, izrada i restauracija narodnih nošnji i dr.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za:

  • poboljšanje uvjeta rada  u radionici/poslovnom prostoru,
  • financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata,
  • edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.),
  • troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama,
  • izrada  promidžbenog materijala,
  • stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta,
  • za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Prihvatljivi prijavitelji su obrtnici koji se bave tradicijskim, umjetničkim i deficitarnim djelatnostima te kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • koji imaju sjedište na području Zadarske županije,
  • koji imaju poslovanje na području Zadarske županije,
  • koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine,
  • koji imaju najmanje jednog (1) zaposlenog, uključujući vlasnika/cu obrta u mjesecu prije objave javnog poziva  (u veljači 2024.). Vlasnik obrta se smatra zaposlenikom svog obrta ukoliko nema zasnovan radni odnos kod druge pravne ili fizičke osobe,
  • koji nemaju evidentiran dug po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava (dokazuje se potvrdom nadležne Porezne uprave),
  • koji nemaju blokiran žiro-račun (dokazuje se BON-2 obrascem),
  • nad kojima nije otvoren stečajni postupak ili predstečajna nagodba, koji se ne nalaze u postupku likvidacije, koji imaju podmirene obveze prema Zadarskoj županiji.

Pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 50 posto prihvatljivih dokumentiranih troškova, a maksimalni iznos potpore je 1.000,00 eura.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije opisani su uvjeti i način provedbe ovog javnog poziva, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu