Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UOČI NOVE SJEDNICE VIJEĆA – NOVO PRIOPĆENJE Dukić: “Spašavaju TŠC od sebe samih, pravdaju se brigom za Vruljicu koja uopće nije u obuhvatu plana”

Objavljeno

-

“STRATEŠKO POVLAČENJE U ŠUMU” egida je novog priopćenja koje uoči nove sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra potpisuje gradonačelnik Branko Dukić. Adresirano je, dakako, a zadarsku oporbu, a evo što u njemu stoji:

“Kreće još jedna pokazna vježba s prikazom političke moći Radete, Rubeše i Meštrovića pod Vučetićevim zapovjedništvom. Napokon je došlo do glave: blokirali su iz inata i neznanja mjesecima izradu urbanističkog plana neophodnog za izgradnju dvorane za učenike TŠC i sada kao već iskusni „rezervisti“ kreću u proboj i spašavanje. Ne samo da će dignuti svoje ruke za izradu potrebnog prostorno planskog dokumenta, oni će i sufinancirati izmjenu plana! Ma što izmjenu, financirat će i Bagatovo igralište! Ali će i poginuti za spas Vruljice… Doduše, park Vruljica uopće nije u obuhvatu tog plana. Ali nema veze.

O njihovoj naknadnoj pameti već smo spoznali pri sličnoj blokadi vezanoj uz izgradnju škole u Kožinu pa ovaj put imaju plan strateškog povlačenja. Traže jamstva da se neće širiti Tuđmanova ulica, traže izmjenu Prostornog plana Grada Zadra. Nisu, kažu, znali. Vijećnici, neki više od deset, a neki već godinu i po, nisu znali da postoji Prostorni plan. A neki od njih su o njemu i odlučivali?! Čak kažu da je skriven? Temeljni dokument? Dva klika mišem na www.grad-zadar.hr ( klik na „za građane“ – klik na „prostorno planiranje“) i eto plana. Kakvi vijećnici! Digitalno transformirani. Ali kad nisu čitali Statut, nisu čitali ni Poslovnik, kako će taj debeli materijal Prostornog plana?

Za Meštrovića je jasno da ne zna, Rubeša nas je uvjerio svih ovih godina da ne može naučiti, Radeta valjda sve zna – i o rezidbi stabala, o vožnji drona, prometnim strategijama, o turizmu, o nacionalnoj politici…, samo još ne zna kako pokazati da zna. A Vučetić? Bivši saborski zastupnik, višestruki kandidat različitih političkih opcija na izborima širom naše Županije, silom želi biti glas razuma. On će, lutajući duhovnom pustoši, sve riješiti, spasiti TŠC i izgraditi školsku dvoranu, a zapravo pokušati spasiti svoje suradnike u Vijeću od nove blamaže.

Nek’ se zna: ova družina je mjesecima blokirala izmjenu urbanističkog plana potrebnu za izgradnju dvorane TŠC i legalizacije objekta potrebnog školi za održavanje praktičnog dijela nastave. Ne samo zbog neznanja, nego zbog inata i samoljubive potrebe za pokazivanjem mišića. Sada spašavaju vlastitu sramotu strateškim povlačenjem u šumu Vruljice.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Za vikend oblačno i hladnije, puhat će olujna bura. Od sredine sljedećeg tjedna nova kišna epizoda

Objavljeno

-

By

Danas umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito. Uglavnom na otocima povremeno može pasti malo kiše, a prema večeri u gorju, ponajprije Like, malo susnježice ili snijega. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 na kopnu i od 13 do 17 °C duž obale.

U nedjelju na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. U unutrašnjosti većinom oblačno ujutro mjestimice s maglom. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu umjerena i jaka bura navečer u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 na Jadranu između 6 i 10. Najviša dnevna od 5 do 9, na moru između 11 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti većinom oblačno ponegdje uz mogućnost slabih oborina i to uglavnom u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka na južnom dijelu ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura koja će u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na jugo. Bit će malo hladnije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO/VIDEO Otvoren Zimski park ’22. na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

Kad će? Sad će! Kad će? Sad će…! I je, kako je i predviđeno u petak, 25. studenoga 2022. oko 17 sati u Športskom centru Višnjik otvoren je Zimski park ’22.
Najsadržajniji zimski park na Višnjiku do sada, s osvijetljenim klizalištem u čijem je središtu svjetlucava jelka, s ledenim toboganom – što je novitet! – za adrenalinska spuštanja u stilu zimskih olimpijada. Pa i mnogim drugim sadržajima…

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-klizanje-djeca-ples-otvaranje

-Već je uobičajeno da imamo adventske kućice, imamo u zasebnu pozornicu za nastupe različitih udruga, skupina i za radionice, ostvarena je i suradnja s jednim konjičkim klubom pa će cijelo vrijeme trajanja Zimskoga parka našim mladim i najmlađim sugrađanima biti omogućeno jahanje na ponijima, tu je i luna park. U ovom izdanju ponuda na ledu je proširena jednom stazom i ledenim toboganom. Sve to i ono što će još se zbivati, svi zaposlenici ŠC-a Višnjik, naši partneri i prijatelji rade za djecu i mladež našega grada i naše županije – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Program otvaranja Zimskoga parka ’22. počeo je atraktivnim nastupom mažoretkinja u koordinaciji Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova, poslije čega su sa svojim prigodnim točkama nastupili Sportski plesni klub Bellus, Petar Pan, Udruga odgajatelja Maraška Zadar, Zbor Kazališta lutaka Zadar&Zbor Gimnazije Vladimira Nazora, Glazbena udruga Libreto i Dječja klapa Riva.
Veoma razigrana, puna žagora i veselja, bijaše svojevrsna jutarnja ouverture kad su, uz pomoć i veliku potporu svojih odgajateljica, niza mama i ponekoga tate stabla kitila djeca iz Univerzalne sportske škole ŠC-a Višnjik, DV-a Latica, OŠ-e Voštarnica DV-a Radost. Također, Udruga Cukrići pripremila je odgovarajući program edukacije svojih sugrađana o šećernoj bolesti, te mjerenjem šećera u krvi i drugim pojedinostima bitnima za bitku s dijabetesom i za opće zdravlje.

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-klizanje-djeca-ples-otvaranje

Naravno da je zanimanje izazvala i mini ergela – poniji Mimi i Simba, te tovar Villy. Konjički klub Maksimus omogućit će cijelo vrijeme Zimskoga parka ’22. upoznavanje s dijelom životinjskoga svijeta, jahanje i fotografiranje…
Na koncu, na ledu je prštalo sve u šesnaest! Čim su se klizačice i klizači dočepali klizaljki i izjurili na led promatrači su jednoglasno zaključili: Ovo je kao na Zlatnoj pirueti! Pa onda i ledeni tobogan – jurilica samo takva koji kilometrić od mora. To je moguće samo u Zadru!
Kako je bilo na otvaranju Zimskoga parka ’22., pogledajte u Višnjikovoj galeriji.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

29. STUDENOG “Umišljeni bolesnik” u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

U utorak, 29. studenoga očekuje nas prva ovosezonska premijera HNK Zadar, UMIŠLJENI BOLESNIK povodom 400. obljetnice rođenja Jeana Baptistea Poquelina Molièrea u režiji Vinka Radovčića. Izvedba je u srijedu, 30. studenoga s početkom u 20 sati.

Igraju:  Alen Liverić, Žana Bumber, Danijela Evđenić, Dorotea Ilečić Sever, Davor Jureško, Lino Brozić, Dominik Krakašić, Mirjana Đan i Elodie Paleka.

Komedija kroz prikaz lika umišljenog bolesnika i tretmana onih oko njega prikazuje društvo koje je smiješno samo na površini, dok je ispod njega skrivena tužna i bolna priča – preko umišljene bolesti freska se širi na zbiljsku bolest društva kojoj je simptom bolest mišljenja.

Tema koja je danas jednako aktualna kao i u vrijeme praizvedbe komada progovara o starom društvu koje odbija bilo kakve promjene te se dogmatično drži tradicije ne pitajući se za dobro i loše (najčešće čineći potonje) naspram mlađeg sloja koji je razigran i zaljubljen te ne poznaje konvencije i ne priznaje tradicije boreći se za svoje mjesto pod suncem.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu