Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

EPILOG 6. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVALA: Za humanitarne svrhe prikupljeno gotovo 105.000 kuna!

Objavljeno

-

Završio je ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival koji je trajao od 16. do 21. svibnja. Iako je ove godine organiziran u drugačijem, reduciranom formatu, 6. TSWF je bio uspješna manifestacija u svim svojim aspektima. Kao gastronomski festival prvenstveno plave ribe, odnosno jela pripravljenih od te skupine riba iz Jadranskog mora privukao je tisuće posjetitelja, i Zadrana i turista, koji su upravo zbog ukusnih, ali ne i skupih obroka i dobrih pića u šest dana trajanja manifestacije došli na Trg Petra Zoranića. Od tisuća obroka i čaša pića prikupljeno je ukupno 104 690 kuna koje su u cijelosti namijenjene u humanitarne svrhe – Ligi za borbu protiv raka Zadar za potrebe Odjela onkologije Opće bolnice Zadar, te Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar za opremanje kulinarskog kabineta.

Organizator manifestacije Turistička zajednica grada Zadra okupila je na ovom projektu čitav niz partnera koji su na različite načine potpomogli i sudjelovali u TSWF. Ipak, najsigurniji i najmarljiviji suradnici, oni koje treba istaknuti na prvom mjestu, bili su učenici zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole te biogradske Srednje škole, budući kuhari i konobari. Oni su s puno entuzijazma i zalaganja pripremali i posluživali hranu i piće te asistirali profesionalnim kuharima. Pod dirigentskom palicom glavnog koordinatora prof. Renata Kraljeva učenici su odradili lavovski posao, a vodili su ih profesori: Mirko Poljak, Josip Vrsaljko, Smiljana Prtenjača, Robert Pinto, Ivan Brdar, Kristina Lončar i Katarina Čučić te iz biogradske Srednje škole Petar Jureško i Marin Banović.

U pripremi jela sudjelovali su restorani: „Kornat“, Trattoria „Mediterraneo“, „Foša“, „Četiri kantuna“, „Maguro“, „Corte“, „Stipe“, kuhinje „Turisthotela“, hotel „Mediteran“, catering „Angelus“ i catering „Piazza“ te tvrtka „Sushi by A’s Fresh Daily“ te njihovi chefovi i kuhari Damir Stoiljković Pjerino, Saša Began, Klaudio Mrkić, Josip Vrsaljko, Robert Pinto, Ivan Bašić i Marin Banović.

Na Gastro pijaci koja je bila otvorena svih dana Festivala svoje su proizvode ponudili: Solana Nin, Paška sirana, OPG-ovi Zoran Jordan, „Pašmanero“ Matulić i Damira Režan.

Vina su osigurale zadarske vinarije „Fiolić“, „Degarra“ i „Kraljevski vinogradi“, a sponzorski partneri Festivala bili su: „Lagur“ „MarFish“, „Mišlov“, „Žuvela“ „Cromaris“ i tvrtka „Pelagos“ koja je donirala pohane inćune i očišćene srdele, „Ožujsko pivo“, „Maraska“, „Kotanyi“, „Nikas“, „Metro“, „Velpro“, „Jamnica“, „Santa“, Tvornica kruha Zadar te „Toyota“.

Voditelji programa bili su novinari Damir Granić i Nikolina Radić, a u glazbenim dijelovima programa sudjelovali su DJ Mate Kokić i DJ Davor Valčić, zatim Đani Stipaničev i grupe „Scifidelity Orchestra“ i „Detour“.

Svoj poseban doprinos velikim večernjim feštama 6. Tuna, Sushi & Wine Festivala dali su članovi Udruge Kualjske ribarske noći i Udruge mladih Puntamika.

Tuna, Sushi & Wine Festival će se, sasvim je sigurno, nastaviti i sljedeće godine. Takav gastronomski event i festival ribe i ribljih jela, s obzirom da povezuje dvije najvažnije gospodarske grane zadarske regije, ribarstvo i turizam, pokazalo se, bez obzira u kakvom formatu bio organiziran, važna je i zanimljiva manifestacija u različitim aspektima, ponajviše u promociji Zadra i njegovog kraja kroz gastronomsku i autohtonu baštinu, jela i proizvode. Humanitarni i edukativni aspekti su nemjerljiva dodana vrijednost.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ZABAVA JE U SV. FILIPU I JAKOVU: U utorak manifestacija “Gušti mora” – dobra spiza i koncert Magazina!

Objavljeno

-

By

U Sv. Filipu i Jakovu se u utorak 16. kolovoza održava manifestacija “Gušti mora” na kojoj se tradicionalno pripremaju i degustiraju ribe i školjke.

Za ovogodišnje izdanje najavljen je i koncert grupe Magazin.

Cilj organizacije manifestacije jest doprinos razvoju i prepoznavanju lokalne baštine na širem ribarskom području kroz promociju tradicije u obalnom naselju Sv. Filip i Jakov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT WELCOME: I ove godine se nagrađuju najbolji iznajmljivači u Zadarskoj županiji

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u 2022. godini. Projekt Welcome predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.

„Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije te:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • podizanje standarda usluge i dodatno osnaženje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma,
  • nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na svečanosti koja će se održati u prosincu 2022. godine, a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME”. Ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.

Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Pobjednici, u svakoj od kategorija osvajaju:

  • 1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,
  • 2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,
  • 3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.

Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2022. godine, a detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji te prijavni obrazac dostupni su na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 023/350-430 ili 023/350-437.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVLJEN JAVNI POZIV Oko 100 djece iz Zadarske županije dobit će pomoćnike u nastavi

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za pomoćnike u nastavi ili stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2022./2023.

Javnim pozivom je predviđen odabir i zapošljavanje zainteresiranih osoba u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije, partnerima u projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.” i ostalim školama koje nisu partneri u spomenutom projektu, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.

Očekuje se da će, kao i posljednjih nekoliko godina, kroz ovaj projekt pomoćnika u nastavi dobiti stotinjak djece s područja Zadarske županije.

Među traženim uvjetima za rad su najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela te da nije roditelj, skrbnik ili drugi član uže obitelji učenika.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

Odabrani kandidati, prije zapošljavanja, moraju imati potvrdu iz koje je vidljivo da su prošli program edukacije odnosno osposobljavanja za pomoćnike u nastavi. Prilikom odabira kandidata vodit će se računa o mjestu prebivališta odnosno boravišta kandidata.

Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se na adresu:

Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Put Murvice 14

23000 Zadar

„Prijava na Javni poziv – pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici“

Svi kandidati koji se prijave na Javni poziv dužni su popuniti i potpisati Privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka. Obrazac Privole nalazi se na službenoj stranici Zadarske županije zajedno s Javnim pozivom.

Rok za podnošenje prijave je do kraja nastavne godine 2022./2023, a Zadarska županija zadržava pravo izmjene broja pomoćnika odnosno učenika zbog iskazivanja dodatnih potreba.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu