Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarski vinari se prvi put organizirano predstavljaju u Zagrebu

Objavljeno

-

Udruga vinara Zadarske županije predstavit će ovaj vikend u Zagrebu vina regije koja u posljednje vrijeme privlači sve više pozornosti, o čemu svjedoči i čak 17 osvojenih odličja na posljednjem prestižnom Decanterovom ocjenjivanju vina.

Prvi je to organizirani zajednički nastup zadarskih vinara u hrvatskoj metropoli, a svoje potencijale predstavit će zagrebačkim vinoljupcima u subotu, 19. ožujka u novom klubu Peti Kupe (Trnjanska cesta 5, kraj dvorane Lisinski) uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Kluba zadarskih studenata u Zagrebu.

Ovaj novi prostor urbane kulture okupit će devet proizvođača vina iz zadarske regije – Kraljevske vinograde te vinarije Bora, Buljat, Fiolić, Karaba, Ker-Vin, Korlat (Badel 1862), MasVin i Škaulj.

Za potpuni gastronomski doživljaj bit će zadužen poznati zadarski kuhar Renato Kraljev koji će na licu mjesta pripremati delicije poput paškog baškotina sa skutom, kozicama i šparogama, mariniranih inćuna s artičokom ili sipe s kremom od slanutka.

Predstavljanje vinarija počinje u 13 sati, a od 19 sati nastavlja se plesnim programom za koji će biti zadužen DJ Pepi Jogarde.

„Pozdravljamo ovaj zajednički nastup naših vinara u Zagrebu i očekujem da će ovaj događaj potvrditi da su naši vinari krenuli krupnim koracima prema uspjehu u vinskom svijetu. Time doprinose ostvarenju naše težnje da Zadarsku županiju brendiramo kao eno-gastro destinaciju. Zagrebačko tržište svakako je zanimljivo našim proizvođačima i pružit ćemo im maksimalnu potporu i u budućim aktivnostima“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu najavio je još jedan važan za naše vinare. Naime, u utorak, 22. ožujka u Kneževoj palači će se održati prvo izdanje Dana vina i gastronomije Zadarske županije.

„Ovim događanjem Zadarska županija u suradnji s našom Turističkom zajednicom nastavlja snažnu inicijativu povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje s turizmom te stvaranja prepoznatljivosti lokalne eno-gastronomske ponude u vidu turističke ponude naše županije. To je zamišljeno kao svojevrsni B2B susret proizvođača i ugostitelja, s ciljem nastavka njihove zajedničke suradnje oko povećanja količine domaćih proizvoda i njihovog plasmana u ugostiteljskim objektima“, naglasio je Segarić.

Dvije najambicioznije grane u Županiji, turizam i gastronomija, povezani s već dobro uspostavljenom bazom turista koji posjećuju Županiju, a time predstavljaju snažne temelje za otključavanje regionalnog potencijala gastronomije u turizmu.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu