Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

USUSRET JOŠ JEDNOJ IZAZOVNOJ SEZONI Objava iz Turističke zajednice ZŽ: “U tijeku intenzivna promocija turizma Zadarske županije na ključnim tržištima”

Objavljeno

-

Svjesni kako će ova godina biti posebno zahtjevna što se turističkih kretanja tiče, Turistička zajednica Zadarske županije je još u prosincu prošle godine započela sa snažnim aktivnostima promocije Zadarske županije i njenih najvažnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda na ključnim tržištima, a koje su i dalje u tijeku. Cilj je svih aktivnosti pozivanje gostiju da svoj odmor u 2022. godini provedu u Zadarskoj županiji, te daljnji rast prepoznatljivosti Zadarske županije kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije bogate ponude. Aktivnosti u sklopu promocije Zadra i ostalih gradova i mjesta, prirodnih ljepota, otoka, nautike, kampinga, eno-gastronomije i ostalih turističkih potencijala regije provode se putem digitalnih kampanja, oglašavanja u značajnim tiskanim medijima, promotivnih oglasa i društvenih mreža, stoji u današnjem priopćenju. Evo što dodaju:

“Od veljače je u tijeku snažna on-line kampanja fokusirana na ključna emitivna tržišta, ali i avio-tržišta. U kampanji sudjeluju i TZ-i Biograda, Nina, Paga i Starigrada, a kako bi se time pojačao učinak pojedinačnih budžeta. Kampanja se provodi se na vodećim portalima tržišta na kojima se želi ojačati prepoznatljivost i prisutnost. Podijeljena u 3 vala pokriva veći dio godine, čak 7 mjeseci digitalne promidžbe. Prvi val, val pozicioniranja, bit će najveći i najduži jer mu je glavni cilj stvoriti opću svijest i potaknuti ljude da posjete zadarsku regiju. Provodi se od kraja veljače do svibnja na tržištu Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Italije, Slovenije, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Belgije, Mađarske, Slovačke i Skandinavije.

Uslijedit će val za poticanje rezervacija u razdoblju od svibnja do srpnja, dok je treći val tzv. on-site kampanja koja je zakazana za srpanj i kolovoz te zalazi u rujan, a cilja goste koji su stigli na šire odredište Dalmacije i kojima se predstavljaju različite aktivnosti u kojima mogu sudjelovati te ih potiče za posjet raznim dijelovima županije.

Uz ovu snažnu kampanju, TZ Zadarske županije, počevši još od prosinca 2021., promovira Zadar i cijelu županiju u niz specijaliziranih i vodećih izdanja na ključnim emitivnim tržištima od kojih izdvajamo sljedeće.

U specijaliziranim njemačkim izdanjima OutdoorWelten i Wander Magazin Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja brojne mogućnosti koje Zadarska županija nudi ljubiteljima prirode i aktivnosti na otvorenom. Na tržištu Velike Britanije, ali i šire jer čitanošću pokrivaju gotovo cijeli svijet, do lipnja traje kampanja kroz nekoliko izdanja britanskog National Geographic Traveler-u, dok je u izdanju The Travel Guide-a koje se distribuira s poznatim dnevnim listom The Guardian u siječnju objavljen veliki članak o ljepotama Zadra i županije. U specijaliziranom austrijskom časopisu Gute Reise također je objavljena bogata reportaža na dvije stranice o Zadru i okolici. Na tržištu Francuske Zadarska se regija promovira u časopisu Plein Air, kao i čuvenom Petit Futé vodiču i časopisu istoimenog izdavača, jednog od najcjenjenijih izvora preporuke za putovanja. Jedan od značajnijih turističkih proizvoda Zadarske županije, kamping turizam dodatno se promovira oglašavanjem u suradnji s udruženjima Kamping udruga Hrvatske i Top Camping.

Slovencima se Zadarska županija tradicionalno predstavlja u izdanjima Dnevnik, Delo i Večer kroz niz članaka i oglasa u prigodnim izdanjima vezano uz praznike i godišnje odmore.

Pored toga, Turistička se zajednica Zadarske županije oglasila u godišnjem vodiču poznatog američkog udruženja putničkih agenata ASTA, a koji služi svim profesionalcima u turizmu i promovira svjetske destinacije. ASTA WORLDWIDE DESTINATION GUIDE 2022/23.

Također je niz aktivnosti promocije usmjereno na domaće goste kojima se kontinuirano predstavljaju već prepoznatljivi turistički proizvodi Zadarske županije, a kako bi i gosti iz Hrvatske za svoje odredište izabrali upravo Zadarsku županiju.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ARBANAŠKO ČUDO / U petak u Arbanasima svečana proslava Gospe Loretske

Objavljeno

-

By

Svetkovina Gospe Loretske svečano se slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru u petak, 10. svibnja.

Svečano večernje misno slavlje s početkom u 18 sati, a nakon mise i procesiju s kipom Gospe Loretske, predvodi fra Tomislav Šanko, OFM, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

Mise toga dana su još u 7, 9 i u 10.30 sati.   

Svetkovina koja se u narodu zove ‘Arbanaško čudo’ tradicionalno okuplja tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAŠTITNIK KISTANJA / U četvrtak svečana proslava sv. Nikole

Objavljeno

-

By

Na blagdan Prijenosa moći sv. Nikole biskupa, ujedno i svetkovinu 17. godišnjice posvete župne crkve sv. Nikole u Kistanjama, svečano koncelebrirano misno slavlje u četvrtak, 9. svibnja, u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama s početkom u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, mons. Zgrablić predvodi i procesiju s moćima sv. Nikole biskupa.

Župu Kistanje nastanjuju Janjevci koji se osobito utječu zagovoru svoga zaštitnika sv. Nikole. Kistanje od 2015. godine imaju relikvijar u kojem se nalazi ampula koja sadrži Mannu sv. Nikole, svijetlu tekućinu koja prokapljuje iz kostiju sv. Nikole. Tu je relikviju župi Kistanje darovao mons. Francesco Cacucci, nadbiskup metropolit Barija i papinski delegat tamošnje bazilike Sv. Nikole u kojoj se čuvaju moći sv. Nikole.

Posmrtni ostaci sv. Nikole prenijeti su u talijanski grad Bari i pohranjeni u crkvu izgrađenu njemu u čast, 9. svibnja 1087., uz veliko slavlje u kojem je sudjelovao i Papa. Do tada je tijelo sv. Nikole počivalo u katedrali u Miri, u današnjoj Turskoj. Pred opasnošću muslimanskog osvajanja Mire, mornari iz Barija uzeli su iz grobnice kosti sv. Nikole i prenijeli ih na sigurno, u Bari, 9. svibnja 1087. godine.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu