Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“SAY YES! TO ZADAR REGION!, SAY YES! TO EVERYTHING!” Turistička ponuda Zadarske županije na vodećim medijima 12 europskih zemalja 

Objavljeno

-

Nakon kampanja pokrenutih još u prosincu prošle godine, te brojnih nastupa na turističkim sajmovima od siječnja do ožujka kojima se doseglo do više stotina tisuća potencijalnih gostiju, nastavile su se intenzivne promidžbene aktivnosti Turističke zajednice Zadarske županije i to digitalno.

Glavna ovogodišnja promotivna kampanja Turističke zajednice Zadarske županije i partnera usmjerena je prvenstveno stvaranju prepoznatljivosti destinacije i jačanje turističkog brenda „Zadar Region“. Koristi se glavni slogan “Say YES! to Zadar Region!, Say YES! to everything!” uz razne verzije poziva poput „Dodajte plavetnilo/svježi zrak svome odmoru!“ a provodi se na 12 tržišta i u suradnji s vodećim medijskim kućama poput austrijskih Kronen Zeitunga i Der Standarda, francuskog Le Figaroa te britanskog Telegrapha. 

Fokus ovogodišnje promotivne kampanje je na predstavljanju glavnih turističkih proizvoda Županije – aktivnog odmora i prirodnih ljepota, obiteljskog odmora, nautike, te eno-gastro ponude. Suradnja s medijskim kućama realizira se kroz storytelling formate poput content hub-ova, editoriala, advertoriala, podcasta i to na tržištima Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Italije, Slovenije, UK-a, Francuske, Nizozemske, Skandinavije, Mađarske i Slovačke. 

Kampanji su se pridružili i Falkensteiner Hotels & Residences te turističke zajednice Biogradske rivijere, Ninske rivijere, Rivijere Starigrad Paklenica i Paga. Navedene destinacije i istaknuti turistički proizvodi ujedno su i okosnica sadržajne i vizualne strategije predviđene za 2023. godinu. Kampanja traje i kroz svibanj, a na pojedinim tržištima poput Italije i tijekom lipnja. 

Uz ovu glavnu kampanju, TZ Zadarske županije, redovito se oglašava i kroz snažne globalne brendove za preporuke putovanja i vezanog sadržaja, poput Petit Futé, Wanderlust, Terre Sauvage, Conde Nast, National Geographic Traveller, Expedia, Falstaff, i drugih. Tako su od početka godine plasirani brojni članci kojim se naglašavaju ljepote Zadra i cijele županije, te bogata ponuda proizvoda posebnih interesa – od aktivnog, nautike, do eno-gastronomije.  

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SASTANAK U BIOGRADU / “Komunalac” s Austrijancima o suradnji i razvoju vodokomunalne infrastrukture

Objavljeno

-

By

U suorganizaciji Komunalca d.o.o. Biograd na Moru i Veleposlanstva Republike Austrije održan je radni sastanak gdje je predstavljena trenutna situacija, ali i planirani napredak vodnokomunalne infrastrukture na području kojim upravlja Komunalac d.o.o..

S austrijskim kolegama su razmijenjena iskustva i utvrđen je put za buduću suradnju u unaprjeđenju i poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture, priopćeno je iz Komunalca.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“PLETER FOTOGRAFIJE I STIHA” / U četvrtak u Kneževoj otvorenje izložbe Zdenka Kneževića

Objavljeno

-

By

Otvorenje izložbe Pleter fotografije i stiha autora Zdenka Kneževića najavljeno je za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u 18 sati u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Izložbu Pleter fotografije i stiha organizira udruga književnih stvaralaca “Riječi iznad svega” Zadar, a na otvorenju će sudjelovati pjesnici udruge, čiji je član i sam autor.

Otvorenje je zamišljeno kao prožimanje stihova tematski vezanih uz svaku izloženu fotografiju, čime će se poezija i fotografije autora spojiti u jedinstvenu umjetničku cjelinu.

Informacije o autoru izložbe:

Zdenko Knežević rođen je u Zadru 1965. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije i studij Kulture i turizma na Sveučilištu u Zadru. Fotografijom se amaterski bavi od srednje škole. Najveći dio radnog vijeka proveo je kao vatrogasac. Međutim, gaseći požare želio je snimiti te scene pa je svaku slobodnu priliku koristio da zabilježi dramatične trenutke borbe s vatrom. Tako je uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Narodnog muzeja Zadar 2011. godine u Gradskoj loži postavljena velika izložba fotografija „Vatrena priča zadarskih vatrogasaca”. Fotografije te tematike redovito objavljuje i u časopisu „Vatrogasni vjesnik”, glasilu hrvatskih vatrogasaca. Od ostalih kategorija najviše pokazuje interes za pejzaže, ali zabilježit će i sve drugo iz svoje okoline u čemu vidi motiv. Član je foto klubova Fotozine Zagreb i Foto kino video kluba Zadar (FKVK). Sudjelovao je i na nekoliko zajedničkih izložbi fotografija, a zadnja je bila u travnju 2023. u Guma baru u Zadru. Izložba je imala naziv „Autorskih top 10″, a nastala je suradnjom Guma bara i FKVK Zadar.

Udruga “Riječi iznad svega” osnovana je 2016. godine sa svrhom promoviranja poezije, ali i objedinjavanja poezije i ostalih oblika umjetnosti (glazba, slikarstvo, kiparstvo, fotografija…).

Izložbu možete pogledati do 15. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIVILEGIJA I ODGOVORNOST / Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sv. Filipu i Jakovu. Odazovite se!

Objavljeno

-

By

Darivatelje krvi možemo nazvati svojevrsnim herojima, jer upravo oni spašavaju tuđe živote i nesebično poklanjaju dio sebe za dobrobit drugih.

Zašto je darivanje krvi važno?

– krv nije moguće proizvesti na umjetan način

– spašavate ljudske živote

– kontrolirate svoje zdravlje

– primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa

– za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

“Biti darivatelj je privilegija, ali i odgovornost. Skupite snagu te nam se pridružite, pozovite svoje prijatelje, kolege, obitelj da daruju krv, jer možda baš vi nekome spasite život!

Vidimo se 16. listopada 2023. godine u vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov (“stara škola”) od 16 do 18 sati!”, stoji u pozivu iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu