Connect with us

magazin

(FOTO) Četvrta epizoda dokumentarnog serijala Psi na zadatku snimljena u Zadru 

Objavljeno

-

Četvrta epizoda dokumentarnog serijala Psi na zadatku ugostila zadarskog potražnog psa Bonga

U realizaciji Hommage produkcije za HRT te uz podršku Filmskog ureda Zadar i Grada Zadra tijekom travnja u Zadru je snimljena epizoda zanimljivog domaćeg dokumentarnog serijala koji nam donosi uzbudljive priče iz perspektive čovjekovog najboljeg prijatelja. Epizoda 4 „Heroj s njuškom: Bongo“ dokumentarnog serijala „Psi na zadatku“ prati zadarske HGSS-ovce – nerazdvojni duo Silviju Domitrović Došen i njenog psa Bonga. Bongo je veseli labrador koji svoju njušku koristi u plemenite svrhe. Potrage za nestalima su njegova svakodnevica, a Bongo u njima, koristeći svoje vještine i predanost, pomaže u spašavanju ljudskih života.  Ova epizoda otkriva nam kako živi četveronožni član HGSS-ovog potražnog tima.

Dokumentarni serijal „Psi na zadatku“ prikazuje drugu stranu čovjekovog najboljeg prijatelja. Kroz četiri epizode upoznajemo razne tipove radnih pasa na njihovim poslovima, ali i u njihovoj dokolici. Prateći ih u svakodnevnom životu, dobit ćemo uvid u doprinos ovih plemenitih životinja našem društvu te uz pomoć imaginacije čuti njihova razmišljanja o tome. Kroz serijal otkrivamo drugu stranu naših omiljenih četveronožnih prijatelja. Kroz četiri uzbudljive epizode, zaranjamo dublje u svijet radnih pasa, istražujući njihove poslove, ali i dokolicu.

Prateći njihov svakodnevni život, otkrivamo ne samo kako oni doprinose našem društvu, već i kroz maštovite interpretacije slušamo njihove misli o tome.
Ova epizoda snimljena je u Zadru tijekom travnja, a autorsku ekipu čine scenarist i redatelj Petar Vukičević, producenti Petar Milić i Dina Uglešić, direktor fotografije Neven Muretić, montažerka Marta Bregeš, urednica Maja Fišter, produkcija Hommage produkcija za HRT. Podršku snimanju pružio je Filmski ured Zadar.

Izjava Dina Uglešić – producentica serijala:

Dokumentarna serija Psi na zadatku nastala je iz želje da mladi kolega koji je scenarist i redatelj Petar Vukičević i ja probamo zajedničkim snagama progurati nešto novo i inovativno u svijet televizije. Uz puno truda, rada, te naravno pomoći naših starijih kolega i mentora imali smo priliku to i ostvariti. Serijal je nastao pod krovom Hommage produkcije kao nezavisna produkcija za HRT. Kroz četiri epizode od kojih su već dvije emitirane zaranjamo dublje u svijet radnih pasa, te otkrivamo njihove doprinose našem društvu i kroz maštovite interpretacije slušamo njihova razmišljanja o tome. U četvrtoj epizodi pratimo Bonga jednog od dva zadarska HGSS potražna psa koji djeluje u potražnom timu sa svojom vlasnicom Silvijom Domitrović Došen. Iznimno mi je drago da je ova epizoda snimana u mom rodnom gradu, te da smo mogli u serijal donijeti dašak atmosfere s juga i prikazati kako psi aktivno pomažu i na području zadarske županije. Naravno tu je dobro došla i pomoć Filmskog ureda Zadar, HGSS stanice Zadar, te brojnih prijatelja i poznanika.

Bongovu epizodu gledamo na HRT1, u ponedjeljak 13.5. u 20:45.

Izjava Petar Milić – producent serijala:

U dokumentarnom serijalu Psi na zadatku istražujemo širok spektar uloga koje psi igraju u svakodnevnom životu – od njihove nevjerojatne radne sposobnosti do njihove uloge kao nezamjenjivih članova obitelji – nerijetko i oboje. Priča koju vam predstavljamo nije samo o psima koji rade, već o prijateljstvu, odanosti i dubokoj povezanosti između ljudi i životinja.

Na ovom projektu imao sam sreću surađivati s talentiranim mladim ljudima koji dijele istu strast prema filmu, ali i ljubav prema psima. Na čelu ove ekipe su Petar Vukičević, scenarist i redatelj s nevjerojatnom vizijom koji je režijski vodio našu narativnu nit, Neven Muretić i Filip Šarić – snimatelji koji na bilo kojoj lokaciji pronađu sinematske prizore od kojih zastaje dah, Marta Bregeš – sjajna montažerka pred kojom je sjajna filmska budućnost, Josip Klobučar, nadaleko poznati animator i voditelj postprodukcije, Natko Klobučar – nezamjenjiv kolorist i kreativni pokretač, Vjekoslav Palinić – meštar od tona i kamere bez kojeg bi snimanja izgubila čar i bila malo dosadnija, Nina Karaman – vješta i precizna, ali nadasve zabavna i profesionalna asistentica montaže, Luka Čabo, precizno uho zaslužno za odličan miks i mastering zvuka i Dorotea Mandić – mag grafičkog oblikovanja. E sad, da bi cijela ova ekipa funkcionirala kao cjelina, svoja leđa je podmetnula Dina Uglešić, svjetla točka novije generacije producenata koja je svojim pristupom suodgovorna za uspjeh jednog ovakvog projekta. Njena predanost i rukovodeća pozicija na ovom projektu svjedoče o svjetloj budućnosti hrvatskog filma. Hvala ti Dina!

Također, zahvaljujem HRT-u i HAVC-u na povjerenju, kao i svim akterima koji su nam svoje i vrijeme svojih (radnih) ljubimaca stavili na raspolaganje. To nam je bila ulaznica u okruženje iz kojeg smo jasno mogli širokom krugu gledatelja predstaviti važnost pasa i njihovih vlasnika u našem društvu bez obzira je li u pitanju biznis, zabava ili spašavanje života.

Serijal “Psi na zadatku” pratite ponedjeljkom u 20:45 na prvom programu HRT-a.

 

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu