NAZOVI ANTUNA RADI NATJEČAJA (3) Zašto nitko nije vidio poziv Lav zaštiti da se ispravi “računska greška”; zašto petljaju u Reviziji; kako je moguće triput pogriješiti za duplo…

Objavljeno: 14.10.2020. u 09:40
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Cijeli je niz nejasnoća oko javnog natječaja za čišćenje ureda Državnog ureda za reviziju u Zadru. Ni jučerašnje očitovanje same Revizije nije bitno iskristaliziralo mnoge naoko barem “mutne” detalje. Zašto nigdje i nikomu u sustavu Elekronskog oglasnika javne nabave nije (bio) vidljiv poziv za ispravak “računske greške” koji je Revizija tražila od Lav zaštite, dok svi drugi jesu; kako je uopće moguće da netko (Novoselović) počini istu “računsku grešku” tešku cca 30.000 kuna najmanje tri puta, na najmanje tri različita mjesta u dokumentaciji; kako je moguće da u natječajnoj dokumentaciji stoji kontakt osobe koja ne vrši nikakvu funkciju u Lav zaštiti niti za Lav zaštitu… Samo je dio pitanja koja otvara najnoviji natječaj na kojemu se pojavljuje ova zadarska tvrtka.

Javno polemiziranje o tome jučer je posebno iznerviralo gospođu u Državnom uredu za reviziju, a za koju naknadno otkrivamo da je osobno predstavljala naručitelja – Državni ured – u natječaju. Za razliku od ljubazne kolegice s kojom smo korespondirali cijelo jutro, ova je završila razgovor s novinarima dociranjem o našoj struci i o tome da smo se prije objave trebali s njom konzultirati. Uslijedio je i drugi niz nelogičnosti, ali na to ćemo se vratiti.

Krenimo redom. Formalno, teza je da je Novoselović predao ponudu Državnom uredu za reviziju na duplo veći iznos nego što je izračunao, planirao ili procijenio. Triput je u dokumente unio dvostruko veći iznos od planiranog, potpisao ga, kuvertirao i poslao Reviziji/naručitelju.

U istom je natječaju još jedna tvrtka zatražena da ispravi računsku grešku u ponudi (gornja slika), ali riječ je bila o nekoliko lipa. Kod Novoselovića i Lava – dvostruko.

Državni ured za reviziju, dakle, objavljuje natječaj sa procijenjenom vrijednosti 62.000 kuna, Lav predaje ponudu u iznosu 58.973,88 (bez PDV-a), prolaze mjeseci i mjeseci, i cijelo jedno godišnje doba, i tek s jeseni, kad dobija poziv iz Revizije (za kojim još tragamo!), otkriva da je zapravo htio ponuditi – 30.210,92 kune (bez PDV-a)!?

Za one koji ga više ili manje poznaju, Novoselović se može činiti ovakvim ili onakvim, no da je toliko brljiv, da ne upotrijebimo drugu riječ, zar bi u prvoj godini rada privatne tvrtke zarađivao milijune – i to sve redom na javnim natječajima?!

No, prihvaćamo jer nemamo druge. “Omaklo” mu se.

Problem drugi. Sudionici natječaja, kao i sudionici građanskog života u RH, mogli su i mogu na stranicama EOJN pratiti tijek natječaja.

U jednom trenutku, mogli su se osvjedočiti da je Revizija tražila od dva sudionika natječaja “ispravak”, uvjetno rečeno, natječajne dokumentacije. No, ne i od Lav zaštite…

“Da, gospođo, tako je. Dio koji se odnosi na Lav zaštitu nije bio vidljiv jer je riječ bila o računskoj grešci. Na EOJN se vide ‘pozivi’ drugim sudionicima natječaja jer je kod njih nešto drugo trebalo ispraviti”, kazala nam je nabrušena gospođa u Reviziji.

Nažalost, krivi navod.

Kao što je vidljivo iz gornje slike, još je kod jedne tvrtke riječ bila o računskoj grešci, pa su sve detalje iz poziva da to izmjeni svi mogli vidjeti. Istina, s tom razlikom što se ovdje radilo o lipama, odnosno o manje od jedne kune.

Otud čuđenje svih uključenih kada je u listopadu Lav proizašao kao “pobjednik” natječaja.

Zaključno, Državni ured za reviziju zatražili smo da nam dostavi preslik, odnosno dokaz da je elektronskim putem, kao i svima drugima i kad i svima drugima, Lav zaštiti upućen Poziv za pojašnjenjem ponude, a kako bismo istovremeno raščistili i tvrdnju iz Revizije da se tijekom natječaja s ponuditeljem nije komuniciralo telefonski, kako je ustvrdila gospođa, pa “niti nije važno čiji je telefonski broj u ponudi”.

Sve u svemu, kaos. Nismo ni počeli čitati, a u ponudi Lav zaštite pronalazimo već dva problema – kriva visina ponude i krivi broj osobe za kontakt. Odnosno, jedna osoba za kontakt, a druga za pozive.

Ima još.

“U vrijeme kada se u Državnom uredu za reviziju obavljaju poslovi čišćenja poslovnih prostora, arhiva kao ni predmeti koji se odnose na revizije u tijeku nisu dostupni pružatelju usluge čišćenja”, “pojasnili” su nam jučer iz Revizije gdje očito ni sami nisu pročitali vlastitu natječajnu dokumentaciju.

U njoj stoji, naime, da će odabrani ponuditelj čistiti i prostorije Arhiva.

Kako, ako su mu nedostupne… Ovdje je sve manje toga jasno.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
NAZOVI ANTUNA RADI NATJEČAJA (3) Zašto nitko nije vidio poziv Lav zaštiti da se ispravi "računska greška"; zašto petljaju u Reviziji; kako je moguće triput pogriješiti za duplo..., 5.0 out of 5 based on 3 ratings

3 komentara za “NAZOVI ANTUNA RADI NATJEČAJA (3) Zašto nitko nije vidio poziv Lav zaštiti da se ispravi “računska greška”; zašto petljaju u Reviziji; kako je moguće triput pogriješiti za duplo…”

 1. Plenki&Pupi

  Nije problem ovaj “lav”, problem je HDZ , točnije, njegova mladež.
  Oni iritiraju svoje vršnjake. oni mogu sve, posao koji požele a ostali… ili van ili ovo kako je ovaj nesretnik iz Kutine.
  Ovo je tragedija hrvatskog društva, jer ono je teško bolesno.
  Lustracija?
  Manolić i ekipa su prestari i bilo b ih smiješno lustrirati. Očito smo zakasnili.
  Koga bi onda trebalo lustrirati?

  Moj odgovor je: Mladež HDZ-a.
  Ako se to ne učini nestati će Hrvatske.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Ma daj molim vas… uhvatite se posla.. i manje filozofirajte. On je pokvareni silovatelj, uzurpator, manijak, kriminalac.. pokvarenjak, a sin mu nije daleko od njega.. ni ta famozna supruga.
  Kakva mladez .. koga cega.. uhvatite se posla pa necete imati vremwna razmisljati o tudim pizdarijama. Uostalom ovo spada pod mladez SDP.. sv frane trazi pomoc mladih, karitas isto tako..posla se hvatajte a ne gluposti pisete. Aovog gore .. jos neko vrijeme necemo se rijesiti dokle god ga cuvaju kolege iz branse i sdp politike..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Plenki&Pupi

  @Zd
  SDP u Zadru nije na vlasti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program