DANI SIGURNOSTI U PROMETU Od 16. do 22. rujna posebno pripazite kako vozite – policija će pratiti brzinu, alkohol, pojaseve, mobitele…

Objavljeno: 14.9.2020. u 11:17
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu održavaju se pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a cilj ROADPOL-ove kampanje jest osvijestiti javnost kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu, stoji u priopćenju iz PU zadarske

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ trajat će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti.

Cilj projekta jest uključiti što više zemalja, osim država članica mreže, da na nacionalnoj razini raznim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu.

U prosjeku, u Europi, u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno. Stoga je podizanje razine sigurnosti na cestama globalni izazov koji zahtijeva koordinaciju i zajedničku suradnju. Svrha projekta jest da svi sudionici u prometu promisle o rizicima s kojima se svakodnevno suočavaju, a kojima ujedno izlažu i ostale.

Ministarstvo unutarnjih poslova će diljem Republike Hrvatske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Od 16. do 22. rujna provodit će se niz aktivnosti, a naglasak će biti 17. rujna 2020. godine, kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Na taj dan prošle, 2019. godine, u deset država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, a ukupno su poginule 52 osobe. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale dvije osobe.

Projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije ROADPOL, kao i velik broj međunarodnih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika.

Dodatne informacije o aktivnostima u svom gradu, svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL-a.

Što svatko može učiniti?

Građani se mogu uključiti u projekt potpisivanjem PRISEGE o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ROADPOLSafetyDays.

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! – poruka je iz PU zadarske.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
DANI SIGURNOSTI U PROMETU Od 16. do 22. rujna posebno pripazite kako vozite - policija će pratiti brzinu, alkohol, pojaseve, mobitele..., 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “DANI SIGURNOSTI U PROMETU Od 16. do 22. rujna posebno pripazite kako vozite – policija će pratiti brzinu, alkohol, pojaseve, mobitele…”

  1. Lažni Branitelj

    Dok se korumpirani policajci nagrađuju, obično slanjem u mirovinu ili dodjelom boljeg radnog mista, umisto nečasnog otpusta iz službe, od ovakvih akcija, nema mnogo koristi.
    Red, red, red i naravno, rad.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program