BLAGDAN VELIKE GOSPE BEZ TRADICIONALNE PROCESIJE U PAGU Don Gašpar Dodić: “Ne želimo da naš grad Pag postane žarište zaraze i predmet prozivanja”

Objavljeno: 12.8.2020. u 15:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Iz Zadarske nadbiskupije pismo don Gašpara Dodića u povodu neodržavanja procesije ove godine za Veliku Gospu u Pagu. Prenosimo ga u cijelosti:

“Draga braćo i sestre, dragi štovatelji Marijini, našoj župi i svetištu Gospe od Staroga grada bliže se dani godišnje proslave naše Zaštitnice. Ovogodišnje slavlje Velike Gospe dočekujemo u dosad neviđenim okolnostima jer smo okruženi nevidljivim neprijateljem, COVID-om 19, koji nam prijeti, iako je naša župa, pod zaštitom naše Gospe, prošla skoro neokrznuta u ovoj epidemiji.

Vjerujući i dalje u njezin moćni zagovor, ovogodišnje slavlje Velike Gospe proslavit ćemo u nešto drugačijem obliku.

Epidemiološku situaciju treba shvatiti i prihvatiti ozbiljno i odgovorno zbog opasnosti i mogućnosti lakšeg prijenosa virusa i zaraze. Učinimo svi sve što je u našoj mogućnosti i spriječimo lokalno prenošenje zaraze. Stoga, ovogodišnje slavlje Velike Gospe organiziramo bez velike procesije gradom na kojoj sudjeluju tisuće ljudi s cijelog Otoka i iz raznih krajeva Lijepe naše i inozemstva. Ne bismo htjeli da naš grad Pag postane žarište zaraze i predmet prozivanja.

Za vrijeme bogoslužja držite se uputa i odredbi Stožera civilne zaštite. Na ulazu u crkvu obvezatno dezinficirajte ruke i nosite maskicu.

Držite se i onih mjera koje Crkva preporuča: broj sudionika na jednoj Misi je ograničen, lijepo vas molimo da se rasporedite, pričešćujte se samo na ruku; ne pružajte znak mira; pokušajte držati razmak dok idete ili čekate sv. pričest; za vrijeme svete Mise budite s onima koji su iz vaše obitelji; izbjegavajte druženja s nepoznatim osobama; ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće.

I u ovakvoj proslavi Velike Gospe, naša nebeska zaštitnica neće biti daleko od nas, ne izolaciji“, nego u uz nas. Naša odgovornost i razboritost bit će blagoslovljena i naša će nas Gospa od Staroga grada uslišiti i spasiti. Zavjete svoje izručite Blaženoj Gospi u pobožnosti, odanosti i poniznosti srca svoga!

Neka nas spasi od svega onoga čime bismo mogli nauditi sebi i drugima. Neka nas vodi putem koji će svima raznježiti srce, otvoriti ruke, učvrstiti vjeru, osnažiti nadu i sve dovesti do djelotvorne ljubavi.

Svima vama i svima koji ćete hodočastiti u naše Svetište želimo obilje milosti i blagoslova! Gospe od Staroga grada, moli za nas i čuvaj nas!”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program