Connect with us

Nekategorizirano

Obećajem, drugi put neću koristiti kamen!

Objavljeno

-


Jutros sam se digao na lijevu nogu. Ništa mi nije išlo od ruke. Ljut sam prilično. Zadar loše igra ove sezone.
Sve razmišljam kako bih mogao taj svoj bijes kanalizirati u komadu kamenčine s kojim bih kamenovao neki autobus.
Je li mi bitno čiji autobus? Pa eto, ako već moram odgovoriti, bilo bi dobro da u njemu budu Srbi, eventualno košarkaši, i to baš Partizana.
Njih sam ionako uvijek mrzio više nego košarkaše Zvezde.
Sad će me netko ne baš previše pametan pitati zašto se tako ponašam, zašto bacam kamenje na autobus pun igrača Partizana?
Evo mu odgovora. Zato jer Zadar loše igrao ove sezone. Zato jer su zadarski košarkaši uzrok svih mojih problema, čireva na šesnaestercu, promuklosti, besparice, promašaja na kladioničarskom listiću. Uz to, roditelji su mi nezaposleni, eto još jedan prilično dobar razlog zašto kamenovati autobus s Partizanovim igračima.
Poskupio je benzin, Vlada je u kurcu, Sanader u zatvoru.
Pa koliko razloga još treba kako bih opravdao takav čin? Uostalom, što bih se ja i kome imao opravdati zato jer želim kamenovati autobus pun Srba? Pa njih se ne tako davno ovdje i ubijalo, a sada, baciš jedan malo veći kamenčić i odmah skandal?! Alo ljudi, pa što vam je, to su samo Srbi!
Da, imam petnaest godina! Pa što onda?
Mislite da s petnaest godina ne mogu naći pravi kamen?
I da ga ne mogu zavitlati prema autobusu? Naravno da mogu.
I naravno da hoću. Zašto? Glupljeg pitanja u životu nisam čuo.
Kako zašto? Pa jer sam loše volje i jer su oni Srbi.
A roditelji? Pa moji roditelji me apsolutno podržavaju. Oni su nezaposleni vjernici, katolici i ne vole Srbe. Ne opraštaju i ne zaboravljaju. Ponose se svojim sinom, bacačem kamena na srpske igrače.
Pa što onda ako je autobus hrvatski? Zašto vozi Srbe – tko mu je kriv.
U školi me uče da smo mi Hrvati, a Srbi su krivi za sve. I treba ih kamenovati.
Pa ljudi moji okrenite se malo oko sebe. Čujete li što se priča svaki dan, čitate li što se piše?
Do jučer smo protiv njih ratovali, a sada se diže tolika frka radi jednog hrvatskog kamena koji je pogodio srpsku glavu. I onda se svi zgražaju. I ograđuju.
Onaj Mičić, koji je također krivac za moje zlurado stanje jer je on uzrok ove nesretne posljedice sa našim košarkašima. Jebi ga, nemo’š njega kamenom. Nemo’š ni Jupu. Pa nije Jupe kriv za loš rezultat. Zadar vodi dvadeset razlike, misliš gotovo, pada lova na kladionici. A ono, hopa-cupa. Jedva dobijemo. Takva završnica da mi je od muke, od frustracije, ruka poletjela prema kamenu. Kad bolje pogledaš, ti partizanovci nisu trebali ni dolaziti u Zadar. Što će oni tu?!
Mogli su lijepo ostati doma, reći predajemo, Zadar je dobio bez ikakvih infarktnih završnica i mirna Bosna. Nama bodovi, njima cijele glave. A ne ovako, pored svega što se kod nas skuhalo još moram trpjeti da nam se usred Zadra neki Srbi voze u autobusu. I to hrvatskom. Pa ti nemoj baciti kamen. A, ne!
I što hoće gradonačelnik? Što se on ima ograđivati i osuđivati? A da ja njega malo osudim i ogradim? Što on misli, tko je on? Je li navijač Zadra? Je. Jer da nije ne bi ni bio gradonačelnik Zadra.
Voli li Srbe? Ne voli. Jer ne možeš voljeti Srbe u Zadru i biti gradonačelnik. Pa u čemu je onda problem? Nisam nikoga ubio ako sam bacio jedan kamen.
Uz sve to moram napomenuti jako bitnu činjenicu da sporni kamen nije bio s privatnog zemljišta, nego sa gradskog. Eto zato bi se mogao gradonačelnik ispričati eventualno. Pogođeni su kamenom koji je u vlasništvu Grada. Sorry. Nisam obraćao pažnju odakle uzimam sredstvo iskazivanja mržnje prema Srbima kada sam gađao autobus. Uzeo sam prvu kamenčinu koja mi je došla pod ruku. A nisam ja kriv što se onaj tupson od vozača parkirao baš na to mjesto. Eto i on je kriv za sve to. Da je parkirao negdje drugdje ništa od svega ne bi bilo. I što sada?
Reći će da sam maloljetni delinkvent jer sam Srbe gađao kamenom. Ma nemoj? Oni što su Srbe ubijali bili su heroji, a ja sam delinkvent zato jer sam ih gađao pišljivim kamenom. Pa kad pogledaš suštinu priče, veći sam ja heroj od njih. I ne mislim se ispričavati. Zaboravite. Moji roditelji lijepo su mi rekli: tko vozi Srbe u hrvatskom autobusu, ti njega kamenom. Ja poslušao roditelje i ispao kriv. A kažu kako treba slušati roditelje. Jesam li izvukao kakvu pouku iz svega ovoga? Naravno da jesam. Sljedeći put neću koristiti kamen.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. erika

    18. prosinca 2010. at 10:33

    Ok kada si sve to lijepo sažeo u sljedećoj kolumni navedi razloge zbog kojih si ti frustrirani debil.

     
  2. kiki

    18. prosinca 2010. at 12:13

    s obzirom da si glup i nisi skužio bit kolumne brate nemoj je niti komentirati. bravo kolumnistu

     
  3. erika

    18. prosinca 2010. at 12:19

    ‘Reći će da sam maloljetni delinkvent jer sam Srbe gađao kamenom. Ma nemoj? Oni što su Srbe ubijali bili su heroji, a ja sam delinkvent zato jer sam ih gađao pišljivim kamenom’
    Za skužiti ovakvo nešto ne treba biti pretjerano mudar, samo ratne godine provesti u Anconi…

     
  4. erika

    18. prosinca 2010. at 12:29

    umisto skužiti čitaj napisati…

     
  5. tg

    19. prosinca 2010. at 22:05

    Bravo Marko!!! Svaka ti čast!

     
  6. miš

    20. prosinca 2010. at 14:42

    erika tata ti je frustrirani debil

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu