Connect with us

Nekategorizirano

Božićni koncert u Višnjiku "Tisuću glasova Božiću"

Objavljeno

-

Zadarska Nadbiskupija (Foto: Ivan katalinić)
Predstavljen je koncert “Tisuću glasova Božiću” koji će biti 28. prosinca u Š.C. Višnjiku. Organizator cijelog koncerta je Zadarska nadbiskupija. Na tiskovnoj konferenciji za novinare o  koncertu su govorili zadarski nadbiskup Želimir Puljić, don Milivoj Bolobanić i don Dario Tičić, predsjednik i tajnik Organizacijskog odbora Dino Bailo, direktor Š.C. Višnjik, Žan Morović koji je umjetnički ravnatelj projekta i Milena Dundov, redateljica koncerta te predstavnica OTP banke Ivana Lončar koji su poklonili novac za koncert.
Zadarski nadbiskup Želimir Puljić rekao je kako i ove godine nastavljaju tradiciju koncerta te istaknuo dolazak Svetog oca sljedeće godine na Dan obitelji. -Radujem se kako koncertu tako i dolasku pape, rekao je nadbiskup Puljić. Milivoj Bolobanić je i predsjednik organizacijskog odbora koncerta koji ovim putem poziva sve vjernike u dvoranu Višnjik da dođu i potaknu jedni druge i nek se raduju u ovo vrijem radosti.
Na koncertu će sudjelovati oko osamsto izagača, a mogli su se prijaviti svi koji su zainteresirani. OTP banka je uspijela financijski spasiti cijeli koncert, dok je Dino Bailo direktor Višnjika preuzeo svu tehničku odgovornost naglasivši kako su iako kasno krenuli sa svim projektom te kako je dvorana  sada spremna za koncert.
Ovo je dvanaesti koncert u nizu, ulaz je besplatan, a sudjelovati će 12 klapa, 8 solista, 4 KUD-a, vrtići Radost i Sunce, Zbor mladih Magnificat iz Bibinja, muški katedralni zobr Sv. Stošija, pučki crkveni pjevači Sali, katolička karizmatska zajednica Apostoli krvi kristove. U zbor Ivana Pavla II. uključeni su iz 18 zborova Zadarske županije, dakle oko 360 do 400 pjevača. Svi izvođači su poklonili ovaj koncert nadbiskupiji, a pjevat će se isključivo hrvastke božićne pjesme.
Ovim putem pozvaju se svi građani, katolici Zadarske županije da 28. prosinca posijete Š.C Višnjik i prisustvuju božinom koncertu “Tisuću glasova Božiću”. Za sve ulaz je besplatan.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu