Connect with us

Nekategorizirano

Nacionalist i Kozmopolit

Objavljeno

-


– Koliko je samo i čijih sve stražnjica prodefiliralo ovim mjestom, vrtjelo se po glavi Nacionalisti dok je svoju hrvatsku muku gušio u školjci javnog zahoda.
– E, ne bi meni tuda srali Bog zna kakvi sve odrpanci, Srbi, Slovenci, Česi, Poljaci i koji sve ne. Na hrvatskoj školjci, hrvatska stražnjica. Ma, molim lijepo! Zašto da mi kupimo i razgrađujemo tuđa sranja? Imaju i oni svoje zahode, pa neka lijepo tamo ostavljaju svu svoju stečevinu, a nas Hrvate neka puste na miru, kriještao je Nacionalist naprežući se, ne bi li nešto kvalitetno izbacio iz sebe.
Ali, jedino kvalitetno što je izlazilo u tom trenutku bilo je, naravno, sranje. Mislio je kako je baš dobro da postoje baš ovakva mjesta na kojima ti ne naplaćuju uslugu jer su danas govna postala prilično skupocjena roba, pogotovo naša domaća, hrvatska. Tko to može i kakvim novcem platiti moje hrvatsko govno, mislio je. Bit će nam puno teže i gore ulaskom u Eurposku uniju, a još toga nismo ni svjesni. Onda ćemo tuđe i jesti i srati. A nuždu će nam naplaćivati u eurima. Ma zamisli, molim te! Hrvatska govna da naplaćuju u eurima?! Kao, naše kune ne valjaju? Nemaju prođu u svijetu. Ali zato hrvatska govna prolaze kao luda. Za njih se naprosto otimaju.
U kabini javnog zahoda, do Nacionaliste, svoju je muku olakšavao i Kozomopolit. Obazirući se oko sebe, razmišljao je o situaciji u svijetu…
– Nakon burzovnog kraha u Americi, sada su sigurno i njihovi javni zahodi dupkom puni govana. Sigurno tvornice papira grabe i posljednjeg nezaposlenog sa biroa, kako bi stigli zarolati toliko mnogo papira koliko je Americi potrebno. Bilo bi, naime, lijepo od nas da i mi ponudimo svoje usluge primanja njihovog unutrašnjeg tereta. Da budemo ponosni primatelji američkih produkata koji su poslije toliko vremena taloženja pripali nama, Hrvatima. Da nam ta svjetska velesila ostavi dio sebe, kako bi sutra mogli pričati kada se pojavimo kao europejci pred svojim susjedima koliko Amerika može toga posrati. Cijela će europska javnost strepiti, čak će nam i Slovenci zavidjeti na tome da smo uspjeli svojim javnim zahodima privući jednu takvu velesilu kao što je Amerika, da svoju unutarnju stečevinu ostavlja kod nas, mislio je tako Kozmopolit dok ga svojim naprezanjem i stenjanjem nije prekinuo Nacionalist.
– Tko je tamo? – viknu Kozmopolit.
– Ovdje hrvatski nacionalist! – odvrati mu drugi.
– E, jeste vi nacionalisti čudan svijet. Naprežete se do boli, a onda kada trebate nešto kvalitetno izbaciti čuje se samo prdež. Pa se osjeti smrdež. S vama čovjek nikada neće postati dio učtivog svijeta. – štektao je Kozmopolit stiščući već suzne oči od sile kojom je upro.
– Pazi ti što pričaš! Čuješ li?! – vikao je sav zajapuren Nacionalist sjedeći na školjci hrvatskog javnog zahoda.
– Sve dok tvoja stražnjica polira hrvatsku školjku, u hrvatskom zahodu ima da se ponašaš po pravilima zemlje u kojoj sereš! U suprotnom, kupi svoja govna sa sobom i nosi se iz ove Lijepe naše u bijeli svijet. – rekao mu je Nacionalist daščući nakon jedva obavljenog posla.
Obrisavši wc papirom svoju ponosnu hrvatsku stražnjicu, od radosti je na kraju i zapjevao:
– Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. zenga

    7. prosinca 2010. at 10:51

    Prije pisanja ovako priglupih prostačkih tekstova trebalo bi barem provjeriti osnovne politološke pojmove pa bi vidio da biti nacionalist nije nešto nužno loše,nacionalizam je vrijednost za razliku od libelarizma,komunizma,nacizma,fašizma koje su ideologije.
    Dakle netko može biti libelar a ujedno i nacionalist.
    Osoba koju opisuješ odgovara riječi šovinist ali nikako nacionalist u smislu zdravog domoljublja i patriotizma tj ljubavi i poštovanja prema svome kojega ovaj autor očito nema.
    Za ovu balegu od teksta ne bi dobio jedan cent a kamoli euro.

     
  2. @zenga

    8. prosinca 2010. at 10:21

    netočno. iako je tekst blentav u najmanju ruku, nacionalizam JEST ideologija. razlika je samo što ima puno svojih varijacija i savitljiviji je prema izazovima vremena pa se lako prebacuje iz npr. jugoslavenske u hrvatske verzije. i kao što se može biti ujedno i liberal i nacionalist, može se biti i socijalist i nacionalist ili nacional-socijalist. 😛

     
  3. zenga

    8. prosinca 2010. at 12:32

    Idelogija je sustav vrijednosti,vjerovanja i stavova koje zastupaju pojedinci ili skupine dok nacionalizam u pozitivnom smislu predstavlja postojanje zajedničkog identititeta i obranu nacionalne, vjerske, etničke i kulturološke različitosti u globaliziranom svijetu međutim nema odgovor za čitavo društveno uređenje ukoliko nije u kombinaciji sa ideologijama(komunizam,nacizam,demokracija itd) osim naravno ako si pobornik one Fukuyamine o kraju povijesti pa držiš da libelarna demokracija nije ideologija.

     
  4. @zenga

    8. prosinca 2010. at 19:03

    dakle, prema tebi nacionalizam nema “sustav vrijednosti, vjerovanja i stavova koje zastupaju pojedinci li skupine”? 🙂 sve su to ideologije, priče o kraju ideologije je – ideologija.

     
  5. zenga

    9. prosinca 2010. at 20:23

    Također i vjerovanje da je ideologija iskrivljen pogled na svijet:)

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu